بهترین محافظ برق

انتخاب و خرید بهترین محافظ برق و شیوه صحیح استفاده از آن

با توجه به تعدد وسایل الکتریکی در منزل و محل کار و مشکلات احتمالی نظیر نوسانات برق که اجتناب ناپذیر هستند استفاده از محافظ برق برای سلامت دستگاه های مختلف ضروری به نظر می رسد. انواع مختلفی محافظ برق وجود دارد که تفاوت های زیادی با هم دارند. گاهی انتخاب غلط محافظ برق نه تنها وسیله را در برابر نوسانات جریان برق محافظت نمی کند بلکه ریسک آسیب به دستگاه را بیش تر می کند. بدین منظور در مطلب امروز انزل وب تصمیم گرفتیم مختصری به نحوه انتخاب و خرید بهترین محافظ برق بپردازیم. این مطلب را از دست ندهید.

راهنمای انتخاب و خرید بهترین محافظ برق

How to Choose, Buy, and Safely Use a Good Surge Protector

قبل از هر چیز باید با تفاوت محافظ برق و چند راهی آشنا شوید. در حالی که در اغلب موارد اسم محافظ ولتاژ و چند راهی را در کنار هم می شنویم اما این دو دستگاه متفاوت هستند. چند راهی ابزاری دارای چند پورت برای اتصال همزمان دستگاه های مختلف است. اما محافظ برق وسیله ای برای افزایش طول عمر قطعات کامپیوتر شما، محافظت از یخچال و سایر وسایل الکتریکی حساس در برابر اختلالات برق می باشد. بدین منظور حین خرید محافظ برق حتما به عبارت محافظ برق، محافظ ولتاژ یا معادل انگلیسی آن نظیر surge protection ، fused strip یا interrupter switch روی بسته بندی و بدنه دستگاه توجه کنید.

نحوه انتخاب و خرید بهترین محافظ برق

فاکتورهای ضروری در خرید محافظ برق مناسب

برای خرید بهترین محافظ برق باید ۷ فاکتور اساسی را در نظر داشته باشید:

توجه به پورت های محافظ

این تصور که تمام محافظ های برق تعداد مشخصی پورت مثلا ۶ پورت دارند اشتباه است. برخی از محافظ های برق تا ۱۲ پورت برای اتصال دستگاه های مختلف دارند. بنابراین مطابق با نیاز خود محافظی با تعداد پورت مناسب خریداری کنید.

نحوه انتخاب و خرید بهترین محافظ برق

بررسی دستگاه ها و میزان انرژی لازم

قبل از خرید محافظ برق دستگاه هایی را که می خواهید بدان متصل کنید را یک بار مرور کنید. مسلما برای اتصال تلویزیون، یخچال و سایر وسایل پرمصرف تر نسبت به لوستر یا لامپ های معمولی به محافظ های قدرتمند تری احتیاج دارید. با این کار در هزینه ها هم صرفه جویی کرده اید.

توجه به UL  و عبارت سرکوبگر ولتاژ گذرا

هنگام خرید محافظ برق اطمینان حاصل کنید که محصول در آزمایشگاه های مختلف تست شده باشد. به استاندارد ۱۴۴۹ UL نیز روی دستگاه دقت کنید. برچسب سرکوبگر ولتاژ گذرا نشانگر رعایت این استاندارد در دستگاه خواهد بود.

بررسی میزان جذب انرژی محافظ

میزان جذب انرژی همان ولتاژی است که توسط دستگاه قبل از قطع برق و هدر رفت آن قابل جذب است و می تواند وسایل الکتریکی را برای مدتی تغذیه کند. میزان جذب انرژی دستگاه به صورت ایده آل باید بین ۶ تا ۷۰۰ ژول و بالاتر باشد.

وتاژ عبوری محافظ

فاکتور بعدی clamping voltage یا ولتاژ مجاز عبوری است که در آن محافظ برق بلافاصله هدایت جریان الکتریسیته اضافی را از دستگاه‌های متصل شده شروع می‌کند. این ولتاژ باید ۴۰۰ ولت یا کم تر باشد.

حصول اطمینان از گارانتی دستگاه

شرکت های محافظ برق تمام دستگاه هایی که قرار است به این محافظ متصل شوند را گارانتی می کنند. بنابراین محافظ برق با ضمانت خریداری کنید.

نحوه انتخاب و خرید بهترین محافظ برق

مطالعه جزییات مندرج بر بسته بندی

به اطلاعات درج شده روی بسته بندی و دستگاه دقت کنید. برای خرید دستگاه محافظ برق تنها به نام کمپانی یا قدرت دستگاه بسنده نکنید. به علاوه همیشه گران ترین محافظ بهترین نوع برای برطرف کردن نیاز شما نیست.

از آن جایی که قطع ناگهانی جریان برق می تواند قاتل سخت افزار سیستم کامپیوتر و سایر دستگاه های شما باشد ممکن است فاکتور های سلیقه ای دیگری مثل خاموش و روشن شدن خودکار محافظ برق، کنترل از راه دور آن یا حالت آماده به کار ( standby) برای شما مطرح باشد که می توانید از فروشنده راهنمایی های لازم را بخواهید.

نکات ایمنی در استفاده از محافظ برق

یکی از اشتباهات متداول کاربران در استفاده از محافظ برق و چند راهی اتصال یک چند راهی به چند راهی یا محافظ برق دیگر می باشد. این اتصال اصطلاحا daisy chained یا اتصال زنجیر وار (خطی) نامیده می شود. این کار می تواند منجر به جرقه زنی و آتش سوزی شود. بنابراین از وصل کردن چندراهی به محافظ برق که امکان اتصال همزمان چندین دستگاه دیگر به محافظ را فراهم می کند خودداری کنید و برای سایر دستگاه ها محافظ برق دیگری خریداری کنید.

نحوه انتخاب و خرید بهترین محافظ برق

نظر و تجربه شما ؟

به نظر شما چه فاکتورهای دیگری در انتخاب و خرید محافظ برق مناسب تاثیرگذار خواهد بود؟ تجربه های خود را با ما در میان بگذارید.

به این مطلب امتیاز دهید

مطالب مرتبط

بررسی: اسلات PCI و PCI Express مادربورد چیست؟ بررسی تفاوت انواع اسلات PCI
اسلات PCI و PCI Express مادربورد چیست؟ بررسی تفاوت انواع اسلات PCI
گرافیک آنبرد چیست؟ آشنایی با کاربرد و تفاوت آن با کارت گرافیک
گرافیک آنبرد چیست؟ بررسی کاربرد و تفاوت آن با کارت گرافیک غیر آن برد
آموزش تصویری نصب و تعویض کارت گرافیک کامپیوتر
آموزش کامل تصویری نصب و تعویض کارت گرافیک کامپیوتر
آموزش تصویری و گام به گام تعویض و ارتقا رم لپ تاپ
آموزش گام به گام تصویری تعویض و ارتقا رم لپ تاپ

نظرات

  • فریبا says:

    تشگر

  • عرفان says:

    سلام عزیز خوبی مطلب قشنگی بود کامپیوترم را نجات دادی دستت درد نکنه . اگه امکان داره مطالب بیشتر مثلا یو پی اس (باتری) کامپیوتر قرار بدین ممنونم این ایمیلمه