تنظیمات آپلود ویدیو در یوتیوب، 🎥 تاثیر زیادی روی جذب مخاطب و افزایش ویو دارد.
بنابراین هنگامی قصد آپلود ویدیو در یوتیوب را دارید باید به نکاتی چون انتخاب زمان مناسب، کاور جذاب و… توجه نمایید. به این ترتیب می توانید شانس خود را برای بیشتر دیده شدن افزایش دهید. در این مطلب از انزل وب، بهترین تنظیمات آپلود ویدیو یوتیوب برای گرفتن ویو خوب که پیشنهاد یوتبرهای معروف می باشد را ارائه خواهیم کرد.
معرفی بهترین تنظیمات آپلود کردن ویدیو در یوتیوب
Best Settings for Uploading Videos to YouTube
به طور خلاصه تنظیمات آپلود ویدیو یوتیوب، شامل مواردی چون عنوان، دیسکریپشن، کاور و… است. در ادامه جزییات بیشتری را ارائه خواهیم کرد.
۱- آماده سازی ویدیو
پیش از آپلود سریع در یوتیوب، به موارد زیر در مورد ویدیو توجه کنید:
- فرمت: از MP4 (کدک H.264) برای بهترین تعادل بین کیفیت و اندازه فایل استفاده کنید.
- رزولوشن: حداقل ۱۰۸۰p (Full HD) برای ظاهری حرفه ای
- Frame Rate: فریم ریت های اصلی (۳۰fps، ۶۰fps و …)
- نسبت تصویر: ۱۶:۹ (فرمت استاندارد یوتیوب)
- فضای رنگ: sRGB یا Rec.709 (برای بهترین دقت رنگ)
- فرمت صدا: AAC-LC codec, 48 kHz sample rate, stereo
- Bitrate: برای ۱۰۸۰p 30fps بیت ریت ۸ Mbps، برای ۱۰۸۰p 60fps بیت ریت ۱۲ Mbps، برای ۴K 30fps بیت ریت ۳۵-۴۵ Mbps و برای ۴K 60fps بیت ریت ۵۳-۶۸ Mbps
- نام فایل: استفاده از کلمات کلیدی برای نام فایل
۲- آموزش آپلود ویدیو در یوتیوب با گوشی و کامپیوتر
پس از اینکه ویدیو را آماده کردید، از طریق گوشی به اکانت خود در یوتیوب بروید و روی آیکن + تپ کنید و ویدیو مورد نظر را انتخاب کنید.
در کامپیوتر نیز روی Create در اکانت خود کلیک کنید و Upload Video را انتخاب نمایید.
پس از آپلود ویدیو یوتیوب، فرمی برای شما نمایش داده می شود که باید آن را تکمیل نمایید. باقی مراحل و تنظیمات در گوشی و کامپیوتر یکسان است که در ادامه ارائه خواهد شد.
۲- ویو خوردن در یوتیوب با انتخاب Title مناسب
نخستین چیزی که برای ویو خوردن در یوتیوب باید به آن توجه کنید، بخش Title یا عنوان ویدیو می باشد. شما باید به دقت عنوان ویدیوی خود را انتخاب کنید زیرا بسیار روی سئوی شما تاثیرگذار می باشد. عنوان ویدیو به محتوای آن بستگی دارد. عنوان شما باید شامل کلمات کلیدی باشد که ممکن است بیننده در جستجوی یوتیوب آن را وارد کند و وی را ترغیب کند که روی ویدیو کلیک کند. برای نمونه می خواهیم یک ویدیو در مورد دلیل رنگ آسمان در زمان های مختلف آپلود کنیم. عنوان ویدیو می تواند این باشد: چرا آسمان آبی است؟ علم رنگ ها در آسمان.
نکته ای که وجود دارد این است که هر ویدیو، تمام بازدیدهای خود را از طریق جستجو، دریافت نمی کند. به عنوان مثال، ویدیوی زیر دارای بازدید بیش از ۲ میلیون است، اما تنها حدود ۵ درصد از بازدیدها از جستجوی یوتیوب را شامل می شود. این به این معنی است که اگر ویدیوی شما به گونه ای است که از طریق جستجوی یوتیوب، قابل دریافت نباشد، برای نمونه “۵ میلیون بازدید یویتوب را خریدم”، لازم نیست نگران وجود کلمه کلیدی در عنوان خود باشید. در عوض تمرکز خود را روی این موضوع بگذارید که چگونه عنوان ویدیو را به گونه ای انتخاب کنید که بیشترین کلیک را داشته باشد. برای فهمیدن این موضوع نیز باید خود را جای بیننده بگذارید و ببینید که اگر به دنبال چنین محتوایی بودید، چه چیزی را جستجو می کردید.
اما اگر محتوای ویدیوی شما از طریق جستجو قابل دریافت است، برای نمونه نحوه تعویض لامپ، بسیار مهم است که عنوان شما شامل کلمه کلیدی باشد. همچنین بهتر است حداکثر از ۶۰ کاراکتر برای عنوان استفاده کنید.
۳- دیسکریپشن یوتیوب
یکی دیگر از عوامل کلیدی برای گرفتن ویو خوب در یوتیوب، دیسکریپشن مناسب است. در ادامه یک قالب برای نوشتن دیسکریپشن یوتیوب ارائه خواهد شد.
۱-۳- توضیح ابتدایی
نخستین بخش دیسکریپشن، باید یک توضیح کوتاه و جذاب در مورد محتوای ویدیو باشد. این بخش باید شامل کلمات کلیدی بوده و بیشتر از ۹۵ کاراکتر نیز نباشد.
۲-۳- فراخوان
در بخش دوم باید یک فراخوان (Call to Action) در مورد محصول، سایت یا ویدیوهای قبلی خود قرار دهید. این فرصتی است که لینک مورد نظر خود را قرار دهید و ویو محصولات و ویدیوهای قبلی خود را افزایش دهید. شما می توانید به جای اینکه به یک ویدیو از کانال خود لینک بدهید، در عوض به یک پلی لیست از ویدیوها لینک بدهید. برای ایجاد پلی لیست، روی آیکن Create کلیک کنید و New Playlist را انتخاب کنید. سپس ویدیوهای مرتبط مورد نظر را به پلی لیست اضاف کنید. پس از این کار، لینک پلی لیست را در بخش فراخوان ویدیوی جدید قرار دهید.
پس از اینکه کاربر روی لینک کلیک می کند، نه تنها یک ویدیو، بلکه دیگر ویدیوهای کانال نیز از طریق پنل سمت راست برای وی قابل دسترس خواهد بود و این فرصتی است تا ویو دیگر ویدیوها را نیز افزایش دهید. همچنین زمانی که یک ویدیو به اتمام می رسد، به صورت خودکار، ویدیو بعدی از پلی لیست برای وی نمایش داده می شود.
در بخش بعدی فراخوان دیسکریپشن، یک بخش با عنوان، ویدیو برای تماشای بعدی، قرار دهید. می توانید لینک ویدیوهای قبلی و مرتبط خود را در این بخش قرار دهید. در این بخش نیز می توانید از لینک پلی لیست استفاده کنید.
به عنوان شلیک آخر برای تشویق بیننده به کلیک روی لینک ها، می توانید از ایموجی برای جلب توجه استفاده کنید و سپس لینک ویدیوهای قبلی، اکانت شبکه های اجتماعی و ایمیل خود را وارد کنید. بهتر است بخش ها را با خط از یکدیگر تفکیک کنید.
۳-۳- برچسب های زمانی
برای اینکه بیننده بتواند راحت تر ویدیو را پیمایش کند و به بخش مورد نظر خود برسد، زمان شروع هر بخش ویدیو را بنویسید. برای مثال در در ویدیوی مربوط به رنگ آسمان، ابتدا یک مقدمه توضیح داده می شود. سپس از ذقیقه ۰۰:۴۵ در مورد اینکه چرا آسمان در روز آبی است، توضیح داده می شود. به همین ترتیب، دیگر بخش های ویدیو را وارد کنید.
۴-۳- هشتگ ها
می توانید حداکثر از ۶۰ هشتگ استفاده کنید، این به کاربر امکان جستجوی شما از طریق هشتگ ها را می دهد. توجه داشته باشید که هشتگ هایی که استفاده می کنید باید به موضوع ویدیو مرتبط باشد. تصویر زیر یک مثال از دیسکریپشن یوتیوب می باشد.
۴- تصویر بند انگشتی یا تامنیل
یکی دیگر از تنظیمات هنگام آپلود ویدیو در یوتیوب با کیفیت بالا، استفاده از کاور ویدیو مناسب می باشد. این بخش نیز بیننده را تشویق به کلیک روی ویدیو شما می کند. سه گزینه برای شما قابل دسترس است. می توانید یک فایل را به عنوان کاور انتخاب کنید یا اینکه از کاور ایجاد شده توسط خود یوتیوب به صورت خودکار استفاده کنید که چند فریم از ویدیو را به عنوان کاور به شما پیشنهاد می کند. در بخش Test & Compare می توانید یک تجزیه و تحلیل از کاور انتخابی را دریافت کنید. روی Upload file کلیک کنید و سپس می توانید چندین کاور مختلف را امتحان کنید. پیشنهاد می شود کاور ویدیو ۱۲۸۰×۷۲۰ پیکسل، حجم کمتر از ۲ مگابایت و در یکی از فرمت های PNG یا JPG باشد.
۵- پلی لیست ویدیوها یا Playlist
در این بخش می توانید ویدیوی خود را به پلی لیست های کانال خود اضافه کنید. پس از اینکه تمام پلی لیست های مرتبط را علامت زدید روی Done کلیک کنید.
۶- بخش مخاطبین یا Audience
در این بخش باید مشخص کنید که آیا ویدیوی شما برای بچه ها ساخته شده است یا خیر. تعیین این بخش الزامی است. بنابراین با توجه به محتوای ویدیوی خود این بخش را تکمیل کنید. در قسمت Age restriction می توانید محتوای خود را به گونه ای تنظیم کنید که برای افراد بالای ۱۸ سال نمایش داده شود یا خیر.
۷- اسپانسر یا Paid Promotion
اگر ویدیوی یوتیوب شما اسپانسر دارد این بخش را می توانید فعال کنید. سپس یک بنر به ویدیوی شما با عنوان Includes paid promotion اضافه می شود.
۸- محتوا هوش مصنوعی یا Altered content
اگر محتوای شما به گونه ای است که از هوش مصنوعی استفاده کرده اید و یا صحنه ای با ظاهر واقعی ایجاد کرده اید که واقعا اتفاق نیفتاده است، باید در این بخش گزینه Yes را انتخاب کنید. در غیر این صورت روی No کلیک کنید.
۹- فصل بندی خودکار یا Automatic chapters
اگر این بخش را فعال کنید، ویدیوی شما به چند بخش تقسیم می شود و کاربر می تواند عنوان فصل های مختلف ویدیو را مشاهده کند. این بخش به صورت خودکار انجام می شود. با این حال ممکن است که به درستی انجام نشود بنابراین این بخش را غیرفعال کنید. در عوض می توانید برچسب های زمانی را در بخش دیسکریپشن وارد کنید. نحوه انجام این کار در بخش ۲ ارائه شد.
۱۰- بخش مربوط به تعیین مکان یا Featured places
این بخش به بینندگان کمک می کند تا مکان های موجود در ویدیو را کشف کنند. احتمالا دلتان نمی خواهد که یوتیوب شما را مستند کند. بنابراین این بخش را غیرفعال کنید.
۱۱- بخش مفاهیم خودکار یا Automatic Concepts
این بخش نیز به بیننده کمک می کند تا با اصطلاحات ناآشنا در ویدیوی شما آشنا شود بدون اینکه مجبور به ترک ویدیو و جستجو در جای دیگر شود. این بخش نیز ممکن است دقیق نباشد بنابراین آن را غیرفعال کنید.
۱۲- بخش تگ ها یا Tags
تگ ها کلمات کلیدی هستند که ویدیوی شما را توصیف می کند. این کار به یوتیوب کمک می کند تا ویدیو شما را در نتایج جستجو نمایش دهد. می توانید از ابزار VidIQ برای ایجاد تگ استفاده کنید سپس آن ها را کپی کنید و در بخش Tags یوتیوب وارد کنید. برای نمونه برای موضوع رنگ آسمان، تگ ها به صورت زیر است:
۱۳- بخش زبان یا Language and captions certification
زبان ویدیوی خود را در این بخش تعیین کنید و بخش Caption certification را روی None قرار دهید.
۱۴- مجوز یا License
در صورتی که تمایل دارید که دیگران بتوانند از ویدیوی شما استفاده کنند، گزینه Creative Commons را انتخاب کنید. این در واقع یک تبلیغ برای شما و یک فرصت برای دیدن ویدیوهایتان است.
گزینه Allow embedding به دیگران این امکان را می دهد تا بتوانند ویدیوی شما را در وبسایت خود قرار دهند. این نیز یک تبلیغ رایگان برای ویدیو شما می باشد بنابراین این گزینه را فعال کنید.
گزینه Publish to subscriptions feed and notify subscribers را نیز فعال کنید تا زمانی که یک ویدیو را آپلود می کنید، نوتیفیکشن آن برای افرادی که زنگوله نوتیفیکیشن را فعال کرده اند، ارسال شود. با این حال گاهی ممکن است بخواهید این گزینه را خاموش کنید. برای نمونه فرض کنید ویدیوهای قبلی شما همگی مربوط به یک بازی کامپیوتری است. اما می خواهید یک ویدیو غیرمرتبط مانند نوازندگی گیتار را آپلود کنید. در این صورت اگر فکر می کنید که ممکن است لازم نباشد که نوتیفیکیشن آن برای اعضا ارسال شود، این گزینه را غیرفعال کنید.
۱۵- ریمیکس کردن ویدیو یا Shorts remixing
اگر به دیگران اجازه می دهید که از محتوای ویدیو شما شورت یوتیوب بسازند، گزینه اول یا دوم را فعال کنید. در غیر این صورت گزینه Don’t allow remixing را فعال کنید. بهتر است اجازه دهید که دیگران بتوانند از ویدیو شما شورت بسازند زیرا این نیز یک بازاریابی رایگان برای کانال شما می باشد.
۱۶- دسته بندی یا Category
یکی دیگر از تنطیمات ویدیو یوتیوب، Category می باشد. در این بخش باید دسته بندی ویدیو خود را از لیست نمایش داده شده تعیین کنید. سعی مرتبط ترین دسته بندی را برای محتوای خود انتخاب نمایید. بر اساس دسته بندی که انتخاب می کنید ممکن است نیاز باشد فیلدهای دیگر را نیز تکمیل نمایید.
۱۷- بخش نظرات و رتبه بندی یا Comments and ratings
در این بخش می توانید گذاشتن کامنت را روی On قرار دهید تا دیگران بتوانند در مورد ویدیوی شما نظر دهند. بخش Moderation را نیز بهتر است روی Basic قرار دهید. یکی دیگر از تنظیمات کامنت ها، مربوط به مرتب سازی آن ها می باشد. می توانید مرتب سازی یا Sort by را روی Top یا Newest قرار دهید که بهتر است آن را روی Top قرار دهید.
گزینه Show how many viewers like this video را نیز فعال کنید تا تعداد ویو و لایک ویدیو قابل مشاهده باشد.
پس از اینکه تمام اطلاعات این بخش را تکمیل کردید روی Next کلیک کنید.
۱۸- تنظیمات کسب در آمد در Monetization و Ad suitability
اگر Ads را روی On قرار دهید ویدیو شما تبلیغات را نمایش می دهد. در بخش Ad suitability نیز باید به پرسش های موجود در مورد ویدیوی خود پاسخ دهید. سپس روی Submit کلیک کنید.
۱۹- اضافه کردن عناصر ویدیو در بخش Video elements
در این بخش می توانید به ویدیوی خود زیرنویس اضافه کنید. برای اینکار روی Add روبروی Add subtitles کلیک نمایید.
اگر می خواهید محتوای مرتبط را در آخر ویدیوی خود تبلیغ کنید مانند سابسکرایب کانال، مشاهده ویدیو و…، روی Add یا Import from video روبروی Add an end screen کلیک کنید.
زمانی که روی Add کلیک کردید، در بخش Elements می توانید تعیین کنید که چه محتوایی (برای نمونه Video) را در آخر ویدیوی خود قرار می دهید.
سپس می توانید موقعیت و سایز آن را روی صفحه نمایش را تعیین کنید. بهتر است در مرکز صفحه باشد و نیز ۷ ثانیه آخر ویدیو نمایش داده شود. این را می توانید با کشیدن بخش مربوط به نمایش ویدیو در پایین صفحه، تنظیم کنید. اگر نمی دانید که چه ویدیویی را در این بخش قرار دهید، گزینه Best for viewer را فعال کنید و به یوتیوب اجازه دهید که یک ویدیو از کانال شما را انتخاب کند. اما اگر می خواهید یک ویدیو خاص را در این بخش قرار دهید، گزینه Choose specific video را فعال کنید. پس از اینکه ویدیو را انتخاب کردید، روی Save کلیک کنید.
Add cards نیز که در صفحه Video elements قابل مشاهده است، به صورت یک آیکن کوچک بالای ویدیو نمایش داده می شود و می توانید از آن برای تبلیغ استفاده کنید. اما استفاده از این بخش توصیه نمی شود زیرا افراد زیادی روی آن کلیک نمی کنند. بنابراین روی Next کلیک کنید.
۲۰- بخش بررسی ویدیو یا Checks
در مرحله بعد، ویدیوی شما برای مشکلاتی که ممکن است ویو آن را محدود کند بررسی می شود و شما این فرصت را خواهید داشت که قبل از انتشار ویدیوی خود، مشکلات را برطرف کنید. اگر مشکلی در این بخش وجود نداشت، روی Next کلیک کنید.
۲۱- زمانبندی و تنظیم قابلیت مشاهده در Visibility
در این بخش می توانید تعیین کنید که ویدیو چه زمانی منتشر شود و یا چه کسانی ویدیوی شما را ببینند. اگر Private را انتخاب کنید، تنها شما و افرادی که شما انتخاب می کنید، می توانند ویدیو را ببینند. گزینه Unlisted را اگر فعال کنید، هر کسی که لینک ویدیو را داشته باشد، می تواند آن را مشاهده کند. و گزینه آخر یعنی Public به همه این امکان را می دهد تا ویدیو شما را ببینند.
در صورتی که تمایل دارید ویدیوی خود را برای تاریخ خاصی زمانبندی کنید، در بخش Schedule این کار را انجام دهید. به این ترتیب، ویدیو در زمان مورد نظر شما نمایش داده خواهد شد. سعی کنید زمانی برای آپلود ویدیو انتخاب کنید که بیشترین ویو را از بینندگان دریافت می کنید. می توانید در بخش Analytics ببینید که بیشترین بازدید پست هایتان در چه ساعاتی است.
۲۲- بهترین ساعت آپلود ویدیو در یوتیوب
الگوریتم یوتیوب به گونه ای است که اگر ساعت آپلود ویدیو را به درستی انتخاب کنید، شانس ویو را افزایش می دهد. بنابراین به نکات زیر در مورد ساعت آپلود ویدیو توجه نمایید:
- روزهای هفته: ۴ بعد از ظهر تا ۶ بعد از ظهر (به وقت محلی)
- آخر هفته ها: ۹ صبح تا ۱۱ صبح
با این حال همانطور که در بخش قبل نیز اشاره شد، برای اینکه بدانید ویدیوهای قبلی در چه ساعاتی بیشترین بازدید را داشته اند، به بخش Analytics بروید و بر اساس آن ویدیو خود را آپلود کنید.
سوالات متداول
ابتدا باید حساب کاربری خود را تایید کنید که با وارد کردن شماره موبایل انجام می شود. پس از تایید اکانت می توانید ویدیوهای طولانی بگذارید. این موضوع به نوع محتوا بستگی دارد اما پیشنهاد می شود در هفته حداقل 1 الی 2 ویدیو آپلود کنید. بسته به نوع محتوا متفاوت می باشد. با این حال ویدیوهای بین 7 تا 15 دقیقه عملکرد بهتری دارند.چگونه در یوتیوب فیلم طولانی بگذاریم؟
در هفته چند ویدیو در یوتیوب بگذاریم؟
ویدیو یوتیوب باید چند دقیقه باشد؟
جمع بندی
برای دستیابی به ویو بیشتر در یوتیوب، باید به جزییات متعددی توجه کنید. سعی کنید ویدیو را با بالاترین کیفیت آپلود کنید. از عناوین و کاور جذاب استفاده کنید. همچنین به صورت منظم و با کیفیت محتوا تولید کنید تا بتوانید در دنیای پر رقابت یوتیوب موفق شوید.
نظرات و پیشنهادات شما؟
در این مطلب، بهترین تنظیمات آپلود ویدیو یوتیوب برای گرفتن ویو خوب که پیشنهاد یوتبرهای معروف می باشد را بررسی کردیم. با رعایت این نکات می توانید بازدید ویدیوهای خود را افزایش دهید. اگر شما نکته دیگری در زمینه تنظیمات آپلود ویدیو می دانید، آن را با ما و دیگران در بخش نظرات این پست به اشتراک بگذارید.