رومینگ یا خرید سیم‌کارت خارجی؟ کدام بهتر است؟

رومینگ یا خرید سیم‌کارت خارجی؟ کدام بهتر است؟

تعطیلات، فرصتی عالی برای کنار گذاشتن تلفن همراه و بهره‌مند شدن از آرامش کامل ذهنی و جسمی است؛ اما بسیاری از ما ترجیح می‌دهیم در سفرهای خارجی همچنان با عزیزانمان ارتباط داشته باشیم و گاه نیز وسوسه می‌شویم لحظات به‌یادماندنی و تصاویر سفر را در شبکه‌های اجتماعی به اشتراک بگذاریم.

در چنین مواقعی، استفاده از رومینگ یا خرید سیم‌کارت خارجی به گزینه مهمی تبدیل می‌شود اما کدام مورد، انتخاب بهتری است؟

رومینگ بین‌المللی چیست؟

وقتی کاربران بخواهند در خارج از ایران همچنان از سیم‌کارت‌های خود استفاده کنند، اپراتورهای ایرانی، با اپراتورهای معتبر کشورهای دیگر همکاری می‌کنند. این همکاری از طریق عقد قرارداد با یکی از اپراتورهای آن کشور انجام می‌شود.

به‌عنوان‌مثال قصد خرید بلیط هواپیما استانبول را دارید، همراه اول در کشور ترکیه با اپراتور B توافق می‌کند تا کاربران ایرانی بتوانند هنگام حضور در این کشور، از طریق شبکه اپراتور B با ایران ارتباط برقرار کنند. در این صورت، هزینه‌ای برای استفاده از این خدمات دریافت می‌شود. اگر شما در کشور ترکیه با سیم‌کارت همراه اول خود از خدمات اپراتور B برای تماس با ایران استفاده کنید، در واقع از قابلیت رومینگ بین‌الملل بهره‌مند شدید.

رومینگ بین‌المللی چیست؟

  • رومینگ ایرانسل، رومینگ همراه اول

طبق مثالی که درباره بلیط هواپیما استانبول زدیم، کاربرانی که از سیم‌کارت‌های همراه اول، ایرانسل و سایر اپراتورها استفاده می‌کنند درصورتی‌که در سفرهای خارجی، سیم‌کارت کشور مقصد را تهیه نکنند و بخواهند از سیم‌کارت کشور خودشان استفاده کنند؛ خدمات خود را از طریق سرویس رومینگ بین‌المللی دریافت خواهند کرد. این سرویس هنگامی فعال می‌شود که کاربران بخواهند تماس برقرار کنند، پیام ارسال و دریافت کنند یا از اینترنت استفاده کنند.

نحوه فعال‌سازی رومینگ همراه اول به‌صورت زیر است:

  • فعال‌سازی با کد #۲۹*۱۰* (ستاره ۱۰ ستاره ۲۹ مربع)
  • پیامک کردن عدد ۲۹ به سرشماره ۱۰

برای ایرانسل هم باید راهکار زیر را انجام داد:

  • شماره گرفتن #۱*۱۱۱*

در بیشتر گوشی‌های هوشمند، پس از خروج از ایران و ورود به محدوده رومینگ بین‌المللی، سیم‌کارت شما به‌طور خودکار وارد حالت رومینگ می‌شود. بااین‌حال، برای جلوگیری از مشکلات احتمالی و هزینه‌های غیرمنتظره، بهتر است این سرویس را به‌طور دستی فعال کنید. پیشنهاد می‌کنیم قبل از خرید بلیط هواپیما دبی یا هر کشوری که مقصد شماست، حتماً درباره انتخاب اپراتورتان، تصمیم بگیرید.

مزایا و معایب رومینگ

با توجه به اینکه استفاده از این سرویس به شما اجازه می‌دهد تا بدون نیاز به خرید سیم‌کارت جدید در کشور مقصد، از شماره خودتان استفاده کنید، فعال‌سازی آن یک مزیت بزرگ به شمار می‌رود. با این کار، دوستان، خانواده و همکارانتان می‌توانند همچنان از همان شماره ثابت با شما در ارتباط باشند و نگرانی بابت تغییر شماره نخواهید داشت.

یکی از معایب مهم رومینگ هم «هزینه‌های بالای آن و تعرفه‌های نسبتاً گرانش» است که می‌تواند هزینه‌های ارتباطی شما را افزایش دهد؛ پس قبل از خرید بلیط هواپیما دبی یا هر کشوری که قصد سفر به آن را دارید، درباره این موضوع و هزینه‌های مربوط به آن بیشتر فکر کنید.

پوشش دهی رومینگ سیم‌کارت‌های ایرانی در جهان

پوشش دهی رومینگ سیم‌کارت‌های ایرانی نسبتاً خوب است و در اکثر کشورهای جهان، امکان استفاده از آن وجود دارد. اگر بخواهیم اشاره‌ای به پرطرفدارترین اپراتورهای ایرانی داشته باشیم، سرویس رومینگ همراه اول در ۸۵ کشور و با ۱۳۶ اپراتور قابل استفاده است؛ و کاربران سیم‌کارت‌های ایرانسل هم می‌توانند این سرویس را در ۱۵۸ کشور مختلف فعال کنند.

توجه داشته باشید هزینه‌های مکالمه، پیامک و اینترنت در هنگام استفاده از رومینگ معمولاً بر اساس تعرفه‌های کشور مقصد محاسبه می‌شود، نه بر اساس تعرفه‌های داخلی ایران.

سیم‌کارت الحاقی چیست؟

سیم‌کارت‌های الحاقی (E-SIM) که به «سیم‌کارت‌های تعبیه شده یا جاسازی شده» نیز معروف‌اند، نوعی سیم‌کارت مجازی به حساب می‌آیند که می‌توانید آن را با نصب یک اپلیکیشن یا اسکن کد QR روی گوشی خود دریافت کنید. در حال حاضر، بسیاری از اپراتورها در اروپا مانند Airalo، Holafly و Bouygues خدمات سیم‌کارت‌های الحاقی را ارائه می‌دهند. البته اپراتورهای بزرگ دیگری مانند EE، Orange و Vodafone نیز سیم‌کارت‌های الحاقی را به فروش می‌رسانند.

سیم‌کارت اعتباری – سیم‌کارت توریستی

سیم‌کارت گردشگری، یک سیم‌کارت اعتباری است که برای راحتی گردشگران طراحی شده و امکاناتی مانند تماس با داخل و خارج ایران، ارسال و دریافت پیامک و دسترسی به اینترنت پرسرعت را فراهم کرده است. تمامی اپراتورهای فعال در ایران، این سیم‌کارت را دارند و تلاش کردند تا بهترین خدمات ممکن را به مشتریان خود عرضه کنند.

مزایا و معایب خرید سیم‌کارت خارجی

قطعاً استفاده از سیم‌کارت الحاقی در سفر مزایای زیادی به همراه دارد. نصب و خرید آن‌ها بسیار ساده است و شما می‌توانید شماره تلفن خود را حفظ کنید. علاوه بر این، با استفاده از تنظیمات گوشی خود به‌راحتی بین سیم‌کارت قبلی و سیم‌کارت الحاقی سوئیچ می‌کنید و زمان استفاده از داده‌ها را مدیریت خواهید کرد.

بااین‌حال، ممکن است سیم‌کارت الحاقی تنها خدمات رومینگ داده را ارائه دهد؛ یعنی برای برقراری تماس و ارسال پیامک باید هزینه‌های بیشتری بپردازید. در این شرایط، استفاده از سیم‌کارت الحاقی از نظر اقتصادی به‌صرفه نیست.

مقایسه هزینه‌ها: رومینگ یا سیم‌کارت خارجی

یکی از روش‌های متداولی که به ذهن بیشتر افراد برای استفاده از خدمات ارتباطی در سفرهای خارجی می‌رسد «سرویس رومینگ بین‌الملل» است. این سرویس امکان مکالمه و اتصال به شبکه‌های موبایل کشورهای مختلف را بدون نیاز به تغییر سیم‌کارت فراهم می‌کند. بااین‌حال، رومینگ معایب خاص خود را دارد به‌ویژه هزینه‌های بالایی که ممکن است به کاربران تحمیل شود.

در این میان، سیم‌کارت‌های بین‌المللی به‌عنوان یکی از گزینه‌های جایگزین رومینگ بین‌الملل مطرح می‌شوند که توانستند تعداد زیادی از کاربران را به استفاده از خود ترغیب کنند. سیم‌کارت‌های بین‌المللی معمولاً قیمت‌های بالا و بیش از ۴۰۰ هزار تومان دارند.

به‌عنوان‌مثال، سیم‌کارت‌های رند شرکت ekit انگلستان در حال حاضر در سایت‌های مختلف با قیمت حدود یک میلیون تومان به فروش می‌رسند. این سیم‌کارت‌ها برای افرادی که مکرراً به سفرهای خارجی می‌روند مناسب است و می‌تواند از نظر اقتصادی به‌صرفه باشد. البته قیمت دقیق این سیم‌کارت‌ها بسته به برند و ویژگی‌های آن‌ها متغیر است و نمی‌توان مبلغ دقیقی برای آن‌ها تعیین کرد.

کدام گزینه برای شما مناسب‌تر است؟

انتخاب بین رومینگ یا سیم‌کارت محلی به کشوری که قصد سفر به آنجا را دارید و مدت زمان اقامت شما بستگی دارد. به‌طورکلی افرادی که از سیم‌کارت‌های اپراتورهای داخلی استفاده می‌کنند درصورتی‌که در سفرهای خارجی سیم‌کارت کشور مقصد را نخرند و تصمیم بگیرند از سیم‌کارت کشور خودشان استفاده کنند، تمامی خدماتی که به هنگام روشن کردن گوشی موبایل، برقراری تماس، ارسال و دریافت پیام یا استفاده از اینترنت دریافت می‌کنند، از طریق سرویس رومینگ بین‌المللی‌شان است. با این تفاسیر هنوز هم ترجیح می‌دهید در طول سفر اینترنت داشته باشید!!

به این مطلب امتیاز دهید
اشتراک گذاری
لینک کوتاه
برچسب ها

بیشتر بخوانید

نظرات

×