حل مشکل ریستارت شدن کامپیوتر قبل از بالا آمدن ویندوز

حل مشکل ریستارت شدن کامپیوتر قبل از بالا آمدن ویندوز

شاید شما هم با ریستارت شدن مکرر کامپیوترتان 💻 قبل از اینکه ویندوز بارگیری شود، روبرو شده باشید.

این تجربه آزاردهنده که مانع از دسترسی به سیستم عامل شما می شود، می تواند ناشی از دلایل زمینه ای گوناگونی باشد. شناسایی ریشه مشکل اولین قدم برای پیدا کردن راه حل مناسب است. پس با ما همراه باشید چون در این مطلب از انزل وب به آموزش حل مشکل ریستارت شدن کامپیوتر قبل از بالا آمدن ویندوز می پردازیم.

حل مشکل ریست شدن ویندوز بعد از بالا آمدن لوگوی ویندوز

?How to Fix a Windows PC that Keeps Rebooting

عوامل مختلفی می توانند منجر به ریستارت شدن کامپیوتر هنگام بالا آمدن ویندوز شوند. مشکلات سخت افزاری، تنظیمات BIOS/UEFI، ویروسی شدن یا فایل های خراب سیستم و مشکل درایورها یا آپدیت های معیوب از جمله دلایل مشکل ریبوت شدن کامپیوتر می باشند. در ادامه راه‌حل های کاربردی برای رفع این مشکل ارائه می گردد.

۱- در صورت لزوم کامپیوتر را در حالت Safe Mode بوت کنید

راه‌اندازی کامپیوتر در حالت Safe Mode یک گام عیب یابی استاندارد و منطقی برای حل مشکل ریستارت شدن ناگهانی کامپیوتر ویندوز ۱۱ است. به همین منظور کلید Shift صفحه کلید خود را فشار داده و نگه دارید. در حالی که کلید Shift را نگه داشته اید، به منوی Start بروید. روی دکمه Power کلیک نموده و گزینه Restart را انتخاب کنید.

حل مشکل ریستارت شدن کامپیوتر

بدین ترتیب کامپیوتر شما ریستارت می شود و به صفحه Choose an option می رود. در این صفحه مطابق تصویر بر روی گزینه Troubleshoot کلیک نمایید. سپس Advanced options را انتخاب کنید.

حل کردن مشکل ریستارت شدن کامپیوتر

حالا در صفحه Advanced options از بین گزینه های موجود StartUp Settings را انتخاب کنید.

 برطرف کردن مشکل ریستارت شدن کامپیوتر

در نهایت بر روی گزینه Restart کلیک کنید.

رفع مشکل ریستارت شدن کامپیوتر

بعد از اینکه کامپیوترتان ریبوت شد، منوی StartUp Settings ظاهر می شود. همانطور که در تصویر مشاهده می کنید ۹ گزینه برای انتخاب پیش روی شماست. برای انتخاب هر یک از این گزینه ها از کلیدهای F1  تا F9 می توانید استفاده کنید. جهت فعال کردن Safe Mode یکی از کلیدهای F4 یا F5 یا F6 را فشار دهید.

رفع نمودن مشکل ریستارت شدن کامپیوتر

بنابراین اگر کامپیوتر در Safe Mode بدون مشکل کار کند نشان می‌دهد که مشکل از نرم‌افزارها، درایورها یا سرویس‌هایی است که در حالت عادی اجرا می‌شوند. همین موضوع به شما کمک می‌کند تا دامنه مشکل را محدود کنید. پس قبل از انجام هر کار دیگری (مانند نصب مجدد ویندوز یا باز کردن کیس کامپیوتر) ابتدا سعی کنید کامپیوتر را در حالت Safe Mode بوت کنید. این کار در وقت و انرژی شما صرفه‌جویی نموده و به شما در شناسایی سریع‌تر علت اصلی مشکل کمک می‌کند.

۲- غیرفعال کردن ریستارت خودکار

یک گام مهم و مفید در حل مشکل ریستارت شدن ناگهانی کامپیوتر ویندوز ۱۰ غیرفعال کردن ریستارت خودکار می‌باشد. برای این کار به مسیر Control Panel > System and Security > System بروید. سپس مطابق تصویر گزینه Advanced System Settings را انتخاب کنید.

حل مشکل ریستارت شدن کامپیوتر در کنترل پنل

حالا در قسمت Startup and Recovery بر روی Settings کلیک نمایید.

حل مشکل ریستارت شدن کامپیوتر در تنظیمات کنترل پنل

در نهایت اگر گزینه Automatically restart فعال بود تیک آن را بردارید و دکمه Ok را انتخاب کنید.

رفع مشکل ریستارت شدن کامپیوتر در کنترل پنل

۳- غیرفعال کردن راه اندازی سریع

راه‌اندازی سریع قابلیتی است که به ویندوز اجازه می‌دهد با ذخیره بخشی از وضعیت سیستم در حافظه و بازیابی آن در هنگام راه‌اندازی، سریع‌تر بوت شود. بهتر است زمانی که در حال عیب یابی یک مشکل و راه‌اندازی مجدد کامپیوترتان هستید این ویژگی را غیر فعال کنید. زیرا ویندوز از یک حالت تازه شروع به کار نمی‌کند. به همین منظور برای حل مشکل ریستارت شدن کامپیوتر، به مسیر Control Panel > Hardware and Sound بروید. مطابق تصویر گزینه Power Options را انتخاب کنید.

حل مشکل ریستارت شدن کامپیوتر با پاور آپشن

حالا از قسمت سمت چپ صفحه بر روی Choose what the power buttons do کلیک کنید.

حل مشکل ریستارت شدن کامپیوتر با کنترل پنل

در نهایت بررسی کنید که گزینه Turn on fast startup (recommended) غیرفعال باشد. گاهی اوقات برای تغییر تنظیمات مربوط به Power Options (گزینه های برق)، نیاز است که ابتدا یک گزینه به نام Change settings that are currently unavailable را فعال کنید. گزینه مذکور به شما اجازه می دهد تا تنظیماتی را که به طور پیش فرض قابل تغییر نیستند، تغییر دهید. بنابراین پس از آنکه بر روی گزینه Change settings that are currently unavailable کلیک کردید به قسمت Shutdown settings بروید و در صورتی که گزینه Turn on fast startup (recommended) فعال بود تیک آن را برداشته و غیر فعال کنید.

حل مشکل ریستارت شدن کامپیوتر با غیرفعال کردن راه اندازی سریع

۴- حذف نمودن آخرین آپدیت‌های ویندوز

گاهی اوقات آپدیت‌ها به درستی نصب نشده و باعث اختلال در عملکرد سیستم می‌شوند. به همین دلیل حذف نمودن آخرین آپدیت‌ها می‌تواند در حل مشکل ریستارت شدن کامپیوتر هنگام بالا آمدن ویندوز موثر باشد. به همین منظور به مسیر Start > Settings > Windows Update بروید. مطابق تصویر گزینه Update history را انتخاب کنید.

حل مشکل ریستارت شدن کامپیوتر با آپدیت

صفحه را رو به پایین اسکرول نموده و بر روی گزینه Uninstall updates کلیک کنید.

رفع مشکل ریستارت شدن کامپیوتر با حذف آپدیت

حالا آپدیت‌های اخیر سیستم خود را مطابق تصویر Uninstall نمایید.

حل مشکل ریستارت شدن کامپیوتر با حذف آپدیتها

۵- حذف برنامه‌های نصب شده اخیر

گاهی اوقات برنامه‌ها ممکن است به درستی نصب نشوند یا با سیستم شما سازگار نباشند. بنابراین اگر درست قبل از اینکه کامپیوتر شما شروع به کارکرد نادرست کند برنامه‌ای را نصب کرده‌اید، بهتر است آن را حذف کنید. بدین ترتیب متوجه می‌شوید که آیا عامل ایجاد مشکل، برنامه اخیراً نصب شده است یا خیر. برای این کار به مسیر Start > Settings > Apps > Install apps بروید. مطابق تصویر آیکن “سه نقطه” را که در سمت راست اپ موردنظرتان قرار دارد انتخاب نمایید. سپس از منوی ظاهر شده بر روی گزینه Uninstall کلیک کنید.

حل مشکل ریستارت شدن کامپیوتر با حذف اپ ها

۶- جدا کردن لوازم جانبی غیر ضروری

برخی لوازم جانبی مانند چاپگر، وبکم، هدست، مانیتور اضافی و غیره ممکن است باعث شوند که کامپیوتر از همان ابتدا یا با گذشت زمان به طور موقت یا دائمی دچار اختلال شود. بنابراین یکی از راه‌ها برای حل مشکل ریستارت شدن کامپیوتر، جدا کردن لوازم جانبی غیر ضروری است. بدین ترتیب می‌توانید بررسی کنید که آیا یک یا چند لوازم جانبی بر عملکرد نادرست کامپیوتر شما تاثیر می‌گذارد یا خیر.

۷- بررسی Event Viewer

Event Viewer به شما اجازه می‌دهد رویدادهای سیستم از جمله خطاها، هشدارها و اطلاعات دیگر را بررسی کنید. برای دسترسی به آن در نوار جستجوی ویندوز (کنار دکمه Start) عبارت Event Viewer را تایپ کنید. در نتایج جستجو بر روی Event Viewer کلیک کنید. در پنجره Event Viewer مطابق تصویر منوی کشویی Windows Logs را باز کنید. گزینه System را انتخاب نمایید. همانطور که ملاحظه می‌کنید در پنل میانی لیستی از رویدادهای سیستم نمایش داده می‌شود. می‌توانید با فیلتر کردن رویدادها بر اساس سطح (Error، Warning ،Information) و تاریخ رویدادهای مورد نظر خود را پیدا کنید.

رفع مشکل ریستارت شدن کامپیوتر ویندوز 11

بدین ترتیب اگر سیستم برای لحظاتی قبل از ریستارت شدن بالا بیاید ممکن است خطاهای مربوط به علت ریستارت در این لاگ‌ها ثبت شود. این خطاها ‌می توانند سرنخ‌های مهمی برای تشخیص مشکل ارائه دهند.

۸- بررسی سخت افزار (Hardware)

منبع تغذیه (Power Supply/PSU)

منبع تغذیه سیستم خود را بررسی کنید. چرا که اگر ولتاژ خروجی پاور نوسان داشته باشد یا ضعیف باشد، سیستم قبل از بوت کامل ریستارت می شود.

رم (RAM)

رم معیوب، کثیف یا درست نصب نشده می تواند در زمان بوت باعث کرش یا منجر به ریستارت کامپیوتر گردد. بنابراین بهتر است ماژول‌های رم را یک به یک جدا کرده و تست کنید یا از ابزارهایی مانند Memtest86 استفاده کنید.

هارد دیسک (SSD)

اگر دیسک اصلی خراب باشد ممکن است سیستم نتواند ویندوز را بارگذاری کند و ریستارت می شود. از طریق BIOS/UEFI وضعیت هارد را بررسی کنید.

مادر برد

مشکلات فیزیکی در مادربرد مانند خازن‌های متورم یا داغ شدن بیش از حد پردازنده ممکن است باعث ریست ناگهانی سیستم شما شود.

۹- بررسی نرم‌افزار و بایوس

گاهی بایوس قدیمی با سخت‌افزار جدید سازگار نیست و باعث ریستارت می‌شود. تنظیمات نادرست مثل فعال بودن Secure Boot یا بوت از درایو اشتباه، هم می‌تواند بوت ویندوز را مختل کند. اگر فایل‌های بوت ویندوز آسیب دیده باشند یا ویروس در سکتور بوت باشد سیستم به مرحله لود ویندوز نمی‌رسد و ریستارت می‌شود.

۱۰- بررسی خطاها با ابزارهای Bootable

استفاده از ابزارهایی مانند Hiren’s BootCD و Ultimate Boot CD با بررسی وضعیت سیستم، می توانند در حل مشکل ریبوت شدن کامپیوتر موثر باشد.

توجه داشته باشید که استفاده از این ابزارها نیاز به دانش فنی دارد. قبل از استفاده حتماً دستورالعمل‌ها و راهنماهای مربوطه را مطالعه کنید. هنگام ویرایش فایل‌های سیستم بسیار مراقب باشید اشتباهات کوچک می‌توانند باعث مشکلات جدی شوند. از دانلود این ابزارها از منابع نامعتبر خودداری کنید. همیشه از وب سایت رسمی یا منابع معتبر دانلود نمایید. بدین ترتیب خطر آلوده شدن سیستم‌تان به ویروس کاهش می یابد.

سوالات متداول

دلیل ریستارت شدن هنگام نصب ویندوز چیست؟

مشکلات سخت‌افزاری (رم، هارد دیسک، پردازنده، منبع تغذیه و مادربرد)، مشکلات نرم‌افزاری/تنظیماتی (درایورها، مشکلات بوت، تصویر ویندوز و تنظیمات نادرست بایوس)، مشکلات جانبی (گرمای بیش از حد و دستگاه‌های جانبی) عواملی هستند که باعث بروز این مسئله می‌شوند.

علت ریستارت شدن کامپیوتر در حین کار چیست؟

تداخل سخت‌افزاری، مشکلات سیستم عامل، ویروس‌ها و بدافزارها، درایورهای ناسازگار یا خراب، مشکلات مادربرد، مشکلات هارد دیسک، مشکلات منبع تغذیه، گرمای بیش از حد و مشکلات مربوط به RAM همگی عواملی هستند که می‌توانند باعث ریستارت شدن کامپیوتر در حین کار شوند.

جمع‌بندی

ریستارت شدن مکرر کامپیوتر قبل از لود ویندوز تجربه آزاردهنده‌ای است. این مشکل دلایل گوناگونی می‌تواند داشته باشد. بوت کردن کامپیوتر در حالت Safe Mode یکی از روش‌های عیب یابی سیستم است. حذف آخرین آپدیت های ویندوز، غیر فعال کردن راه‌اندازی سریع، جدا کردن لوازم جانبی غیر ضروری، غیر فعال کردن راه‌اندازی مجدد خودکار و حذف برنامه‌های نصب شده اخیر همگی راهکارهایی هستند که می‌توانند در رفع این مشکل موثر واقع شوند.

نظرات و پیشنهادات شما؟

در این مطلب از انزل وب به آموزش حل مشکل ریستارت شدن کامپیوتر قبل از بالا آمدن ویندوز پرداختیم. اگر شما هم تجربه روبرو شدن با این مشکل را داشته‌اید برای ما در بخش نظرات بنویسید که از چه روشی برای حل مشکل خود استفاده نمودید.

به این مطلب امتیاز دهید
ممنونیم، امتیاز شما ثبت شد 🙂

بیشتر بخوانید

آیا ریستارت کردن سخت افزاری کامپیوتر و لپ تاپ خطرناک است ؟
آیا ریستارت کردن سخت افزاری کامپیوتر و لپ تاپ خطرناک است ؟

نظرات

×