چگونه حجم هارد درایو مورد نیاز خود را در کامپیوتر تخمین بزنیم؟

چقدر هارد درایو برای کارهای خود نیاز داریم ؟ روش های تخمین فضا مناسب

یکی از مسائلی که اغلب کاربران را حین خرید کامپیوتر جدید یا ارتقا سیستم فعلی سردرگم می کند مشخصه ای به نام ظرفیت هارد درایو است. تقریبا همه ی کاربران می دانند که ظرفیت هارد کامپیوتر فعلی آن ها مثلا ۵۰۰ گیگابایت است؛ اما دقیقا نمی دانند که این ۵۰۰ گیگابایت چه میزان فضای خالی است و آیا برای نصب نرم افزار های دلخواهشان کفایت می کند یا نه. عوامل مختلفی در تعیین میزان حجم هارد درایو مورد نیاز در کامیوتر نقش دارند. مطلب امروز انزل وب راهنمای جامع و مختصری برای خرید بهترین هارد درایو با حجم مناسب و مطابق با نیازهایتان خواهد بود.

چگونه حجم هارد درایو مناسب برای کارهای خود را پیدا کنیم ؟

How to Find Out How Much Hard Drive Space You Need

قبل از آشنایی با عوامل موثر در تخمین حجم مورد نیاز هارد درایو فراموش نکنید که سنجش میزان فضای مورد نیاز شما امری کاملا نسبی است و برای تمام کاربران یکسان نیست. از هر کارشناسی هم بپرسید ابتدا نیازهای شما را جویا می شود و سپس فضای مناسب را به صورت تقریبی به شما پیشنهاد می دهد. بنابراین پیش از خرید هارد درایو جدید اولا ابتدا از روش های افزایش فضای درایو C و درایو های دیگر ویندوز استفاده کنید؛ چرا که ممکن است مشکل کمبود فضا در سیستم شما با این ترفند حل شود. ثانیا نیازهای خود را بر پایه ی حجم دانلود ها و نرم افزارهایی که قرار است روی سیستم نصب کنید ارزیابی و مشخص کنید.

برای بررسی بهتر عوامل موثر در تعیین میزان حجم هارد درایو کاربران را به سه دسته ی پرمصرف و مصرف کننده های نرمال و پر مصرف تقسیم می کنیم و سپس فاکتور های موثر در انتخاب مناسب ترین ظرفیت برای هارد درایو را تحلیل می کنیم.

کاربران کم مصرف

برای کاربران کم مصرف سه عامل اصلی اسناد، موزیک و فایل های mp3 و تصاویر تاثیرگذار هستند.

اسناد

اسنادی با فرمت word معمولا کم حجم هستند و فضای زیاد اشغال نمی کنند. اگر ذخیره ی فایل هایی با این فرمت معیار اصلی شما برای خرید هارد درایو است بد نیست بدانید که این فایل ها حجمی از چند کیلو بایت تا حداکثر ۱۰ مگابایت (در صورتی که ححاوی عکس باشند) خواهند داشت. بنابراین با کم تر از یک گیگابایت می توان ۱۰۰ فایل ورد را به صورت کامل ذخیره سازی کرد.

چگونه حجم هارد درایو مورد نیاز خود را در کامپیوتر تخمین بزنیم؟

موزیک

هرچند که فایل های موزیک نسبت به اسناد حجیم تر هستند اما باز هم فضای چندانی را اشغال نمی کنند. هر فایل موزیک به صورت متوسط ۵ مگابایت است که این میزان بسته به کیفیت و طول آهنگ ممکن است متفاوت باشد. بنابراین یک گیگابایت برای ذخیره سازی ۲۰۰ فایل موزیک متوسط کفایت می کند.

تصاویر

تصاویر نیز مشابه با فایل های موسیقی حداکثر ۵ مگابایت حجم دارند. بنابراین عکس ها نمی توانند باعث بروز اختلالاتی در سیستم نظیر مشکل ۱۰۰ درصد شدن استفاده فضای دیسک کامپیوتر شوند و جز فایل های بی دردسر به شمار می روند.

حجم هارد درایو  ایده آل برای کاربران کم مصرف

با توجه به فاکتورهای معرفی شده هارد دیسک ۲۵۰ تا ۵۰۰ مگابایتی برای کاربران کم مصرف کافی است. در صورتی که کامپیوتر شما از فضا های ذخیره ابری یا رایانش ابری استفاده میکند ۳۲ گیابایت نیز کفایت می کند.

کاربرانی با مصرف نرمال

برای کاربرانی با مصرف نرمال عواملی نظیر میزان عکس برداری، کیفیت موزیک، بازی های کم حجم و ویدیوهایی که دانلود می کنند تاثیرگذار هستند.

عکس برداری

برای کسانی که عکس برداری مداوم انجام می دهند فضای هارد درایو برای ذخیره عکس ها اهمیت دارد. اصولا فضای مورد نیاز برای ذخیره عکس به کیفیت عکسبرداری شما، تعداد عکس هایی که میگیرید و پاک کردن دوره ای عکس ها بستگی دارد.

چگونه حجم هارد درایو مورد نیاز خود را در کامپیوتر تخمین بزنیم؟

موزیک

به جز فایل های mp3 فایل های موزیک با فرمت flac. حجم بیش تری حتی تا ۲۰ مگابایت اشغال می کنند. بنابراین با توجه به کیفیت موزیک هایی که دانلود می کنید باید هارد درایو ایده آل را انتخاب کنید.

فیلم و ویدیو

برای ذخیره سازی ویدیو باید به فرمت فیلم ها توجه کنید. برای ویدیو هایی با فرمت SD و طول ۱۲۰ دقیقه ای به ۱.۵ گیگابایت فضا نیاز دارید. اگر فرض کنیم هارد درایو ۲۵۰ گیگابایتی در اختیار داشته باشید که ۵۰ گیگابایت آن توسط فایل های سیستم عامل اشغال شده باشد می توانید ۱۳۰ فیلم یا ۲۵۰ ایپزود یک ساعته از سریال های دلخواهتان را روی هارد درایو ذخیره سازی نمایید.

چگونه حجم هارد درایو مورد نیاز خود را در کامپیوتر تخمین بزنیم؟

بازی های سبک

اگر بازیکن حرفه ای نباشید و به بازی های سبک و کم حجم موجود قانع باشید فضای ۳۰۰ مگابایت تا ۴ گیگابایت از هارد درایو کافی است. اگر احیانا با نصب این بازی ها فضای درایو C شما تکمیل شده است باید به دنبال راه های دیگری نظیر حذف hiberfil.sys از درایو c ویندوز باشید

حجم هارد درایو ایده آل برای کاربرانی با مصرف نرمال

احتمالا هارد درایو ۲۵۰ گیگابایتی برای این دسته از کاربران کافی است. اگر تمایل به استفاده از بازی های بیش تری دارید می توانید از هارد های ۵۰۰ گیگابایتی نیز استفاده کنید.

کاربران پرمصرف

برای کاربران پرمصرف نیز عواملی نظیر بازی های سنگین و فیلم و ویدیو های حجیم و با کیفیت HD در انتخاب حجم مناسب هارد درایو  تاثیرگذار هستند.

بازی های سنگین

با افزودن قابلیت های جدید و جذاب به بازی های کامپیوتری و پیشرفته تر شدن آن جای تعجبی باقی نمی ماند که حتی بیش تر از ۴۰ گیگابایت از فضای هارد درایو توسط بازی ها اشغال شود. اگر از بازی های کامپیوتری و ویدیو گیم مدرن و سنگین لذت می برید و بازی های متنوعی روی سیستم خود نصب می کنید باید فضای بیش تری را برای هارد درایو خود در نظر بگیرید.

چگونه حجم هارد درایو مورد نیاز خود را در کامپیوتر تخمین بزنیم؟

فیلم و ویدیو های HD

بر خلاف ویدیو های SD ، فیلم هایی با کیفیت HD حجم بالایی اشغال می کنند. هر فیلم Full HD بر حسب مدت زمانی که دارد می تواند بین ۶ تا ۸ گیگابایت از هارد درایو را اشغال کند. در مجموع ۲۵۰ گیگابایت هارد تنها برای ذخیره سازی ۳۱ فیلم یا ۶۲ ساعت اپیزود از یک سریال کافی می باشد.

حجم هارد درایو ایده آل برای کاربران پر مصرف

کاربران پرمصرفی که بازی های سنگین نصب می کنند یا فیلم های HD دانلود می نمایند بهتر است از هارد درایوی با ظرفیت یک ترابایت استفاده کنند.

ایده و تجربه شما ؟

شما چه فکر می کنید ؟ مطابق با تجربه شما چه هارد درایوی برای کاربران کم مصرف ، نرمال و پرمصرف مناسب است؟ تجربیات خود را با ما در میان بگذارید.

به این مطلب امتیاز دهید

مطالب مرتبط

افزایش طول عمر 5 قطعه از کامپیوتر که زود خراب می شوند
افزایش طول عمر ۵ قطعه از کامپیوتر که زود خراب می شوند
چگونه روی فلش مموی و هارد اکسترنال رمز بگذاریم ؟
۳ راه برای رمز گذاری روی فایل های مهم هارد اکسترنال و فلش
انزل وب
تصویر اولین هارد دیسک ۵MB جهان در ۵۶ سال پیش

نظرات

  • کریم says:

    سلام
    آیا هارد ۵۰۰ گیگابایتی برای تولید محتوا خوبه؟

  • مرتضی رشتچی says:

    ایا نوع مادر برد و سی پی یو انتخاب ظرفیت هارد ال دی ای را محدود به مقذار خاصی می گند؟
    چه گونه می توان تشخیص داد سیستم ما حداکثر چه ظرفیتی را پضتیبانی می کند