4 روش کاربردی تبدیل گفتار صوت و صدا به متن نوشتار فارسی

۴ روش تبدیل صوت ، صدا و گفتار به متن و نوشتار فارسی در گوشی و کامپیوتر

تبدیل صدا به متن فارسی زمان تایپ را کاهش می دهد. این قابلیت تبدیل گفتار به نوشتار برای کاربرانی مانند مترجمان، نویسندگان، دانشجویان و افراد دیگری که برای تایپ متون خود مدت زمان زیادی را صرف می کنند یک راه میانبر است. امروز در انزل وب روش هایی در اندروید ، آیفون و به صورت آنلاین و آفلاین را به شما معرفی می کنیم که به کمک این روش ها می توانید گفتار و صوت را به متن فارسی تبدیل کنید.

۴ روش تبدیل گفتار و صوت به نوشتار و متن فارسی آنلاین ، اندروید و ..

How Convert Voice or Speech To Persian Text

اگر شما هم جزء نویسندگان، دانشجویان، مترجمان و افراد دیگری باشید که اکثر اوقات خود را صرف تایپ متون خود می کنید حتما به یک نرم افزار تبدیل گفتار به نوشتار نیاز خواهید داشت. نرم افزار تبدیل گفتار به نوشتار می تواند صوت یا صدا شما را به متن تبدیل کند بدون اینکه شما صفحه کلید تان را لمس کنید متنی که شما می خوانید به نوشته قابل ویرایش تبدیل خواهد شد و شما می توانید این نوشته را ذخیره و از آن استفاده کنید.

قبلا در انزل وب نحوه تبدیل متن فینگلیش به زبان فارسی را به شما آموزش دادیم، در ادامه آموزش امروز انزل وب روش های تبدیل صوت به متن را به شما آموزش خواهیم داد.

روش اول : ربات تبدیل گفتار به نوشتار فارسی

همانطور که می دانید ما در تلگرام به صورت چت یا نوشتار با افراد دیگر ارتباط برقرار می کنیم، اما گاهی طرف مقابل ما از نوشته های ما در سر نمی آورد و مجبور به تماس خواهیم شد و یا اینکه شما از یک نوشته هیچ وقت نمی توانید لحن طرف مقابل را متوجه شوید. این مشکل بیشتر برای کسانی که در حال آموزش افراد مختلف هستند پیش می آید.

قبلا در انزل وب بهترین و کاربردی ترین ربات های فارسی تلگرام را به شما معرفی کردیم امروز در انزل وب برای حل این مشکل تبدیل گفتار به نوشتار از ربات ویس بوت استفاده می کنیم که در ادامه نحوه کار با این ربات را به شما آموزش خواهیم داد.

برای تبدیل صدا به متن فارسی وارد ربات ویس بوت شوید و روی Start تپ کنید.

bot

لیستی مطابق تصویر زیر ظاهر می شود که زبان های مختلف را در آن نشان می دهد. مانند تصویر زیر روی گزینه فلش کلیک کنید تا به صفحه بعد هدایت شوید.

next

این کار را تا آن جا ادامه دهید که به صفحه زیر برسید و عبارت Persian در لیست مشاهده گردد.

persian

حالا گزینه Persian را انتخاب کنید تا زبان مورد نظر شما اعمال شود و ربات شروع کار خود را اعلام نماید. حالا دکمه ضبط صدا را نگه دارید و جمله ای که قصد تایپ آن را دارید با صدایی واضح بیان نمایید. پس از ارسال صدا ربات چند ثانیه آن را پردازش کرده و بعد متن را برایتان ارسال می کند. در صورتی که جمله بیان شده نامفهوم باشد ربات درخواست ارسال مجدد می کند.

description

توجه : این ربات کلمات رایج مانند سلام، خداحافظ و … را خیلی خوب تشخیص خواهد داد، اما همانطور که در زیر مشاهده می کنید انزل وب را نتوانست تشخیص بدهد.

test

روش دوم : تبدیل صدا به متن فارسی آنلاین

ای او تایپ (IoType) نرم افزار تحت وب تبدیل گفتار به نوشتار به زبان فارسی می باشد. با استفاده از این نرم افزار بدون هیچ ابزار اضافی دیگر گفتار فارسی را به متن تبدیل می نمایید. ویرایشگر متن این نرم افزار تحت وب امکانات کاملی برای مدیریت، ویرایش و قالب بندی متن را دارد. نرم افزار تبدیل صدا به متن فارسی برای وبلاگ نویسان، دانشجویان، خبرنگاران، مترجمان و به طور کلی تمام افرادی که با تایپ متن سروکار دارند، مناسب است.

iotype

روش سوم : نرم افزار تبدیل فایل صوتی به متن فارسی اندروید

احتمالا با سرویس تشخیص صدای گوگل آشنایی دارید این سرویس به تازگی امکان پشتیبانی از زبان فارسی را نیز اضافه کرده و توسط آن می توانید صحبت کردن با صدای فارسی را به نوشتار فارسی تبدیل کنید. در اپلیکیشن تبدیل فایل صوتی به متن فارسی، بصورت رایگان نحوه ی فعال کردن سرویس تبدیل صوت به متن بر روی گوشی اندروید به شما آموزش داده شده است و امکان تایپ دستی و خودکار توسط این سرویس درون این اپلیکیشن برای شما فراهم آمده است. شما برای کارایی بهتر باید در یک محیط آرام شروع به صحبت کردن کنید. توجه کنید این برنامه برای استفاده در حال حاظر نیاز به اتصال اینترنتی دارد.

نحوه کار این نرم افزار تبدیل فایل صوتی به متن فارسی به این صورت است که ابتدا راهنمای موجود در برنامه را فعال کنید و در بخشلغت به لغت نزدیکترین جملات و لغات مشابه مکالمه خود را از لیست موجود اضافه کنید. بخش تایپ خودکار (که به صورت پولی است) برای کسانی در نظر گرفته شده است که میخواهند بدون وقفه یک متن طولانی را با صدای خودشان بخوانند و در خروجی متن معادل آن را دریافت کنند.

app

روش چهارم : تبدیل صدا به نوشتار فارسی گوگل به صورت آنلاین

تبدیل صدا به متن در سرویس گوگل داک فعال شده و کاربران با استفاده از مرورگر کروم و یک میکروفن مناسب و البته دسترسی به اینترنت میتوانند از آن بهره‌ مند شوند.

برای این کار ابتدا به محیط کاربری خود در سرویس گوگل داک وارد شوید. روی گزینه‌ New کلیک کنید و صفحه جدیدی را ایجاد کنید.

doc

به منوی Tools بروید و روی گزینه Voice Typing کلیک کنید.

voice typing

اکنون آیکون تایپ صوتی در سمت چپ صفحه برای شما نمایش داده می شود. در بالای این آیکون نوار کوچکی وجود دارد که با کلیک روی آن می توانید زبان مورد نظر برای صحبت کردن را انتخاب کنید.

پس از اتصال میکروفن به کامپیوتر و اطمینان از صحت عملکرد و کیفیت آن، روی آیکون میکروفن کلیک کرده و صحبت کردن را آغاز کنید.

مشاهده میکنید که صحبت‌ های شما به سرعت به متن تایپی تبدیل می شود و میتوانید این متون را در هر برنامه یا بخش دیگری کپی و استفاده کنید.

نظرات و پیشنهادات

به طور قطع به غیر از روش هایی که ما در بالا برای تبدیل صدا به متن معرفی کردیم نرم افزارها، سرویس های آنلاین و … دیگری وجود دارند. چون این مبحث یکی از مباحث مهم کامپیوتر و گوشی است که هر روزه در حال تغییرات عظیمی است. اگر شما نرم افزارها، ربات ها، سرویس های آنلاین و … را برای تبدیل گفتار به نوشتار فارسی می شناسید و در زمینه تبدیل صدا به متن فارسی تجربه و نظری دارید آن را در بخش نظرات این پست با ما در میان بگذارید.

به این مطلب امتیاز دهید

مطالب مرتبط

آموزش 7 روش حل مشکل تایپ صوتی گوگل در Google Docs
آموزش ۷ روش حل مشکل تایپ صوتی گوگل در Google Docs

نظرات

  • سعید says:

    به گوگل داکس من از ۵ بهش ۳.۵ میدم

  • سئو 6 says:

    عالی بود

  • آرمان says:

    با سلام
    چگونه می توانم فایل صوتی را به نوشتار تبدیل کنم؟
    فایلی که قبلا ضبط شده است

  • پریسا says:

    سلام چجوری میشه صدایی رو که قبلا ضبط شده به متن تبدیل کرد

    • مجید says:

      دقیقا من‌دنبال همین برنامه هستم . می‌خواهم صداهای ضبط شده را ترجمه کنم نمی‌خواهم همز مان ۲ گوشی دستم باشه یکی پیام دریافت کند و یکی صدارت تشخیص بده ترجمعه کنه ، دنبال برنامه هستم صدا ضبط شده داخل فایل دانلودها ، دریافت کنه و ترجمعه کند

  • سیما اصل بهار says:

    سلام من دانشجو هستم و برای تایپ پایان نامه از نرم افزار IoType استفاده میکنم واقعا دقت بالایی داره و سرعتش عالیه سایر موارد پیشنهادی هم خوب بودند ولی برای تایپ در مقیاس زیاد و طولانی مناسب نیستند اما iotype.com امکانات کاملی برای تایپ در مقیاس زیاد در اختیار میگذارد. ممنون بابت مطلب عالی شما

  • محبوبه گودرزی says:

    سلام من دانشجو هستم و دستم خیلی موقع نوشتن کند عمل می کنه ،صدای اساتید رو ضبط می کنم، چطور میشه صدای ضبط شده ی استاد رو تایپ کرد؟

  • علی موحد says:

    باسلام و تشکر بابت انتقال تجربه و دانش
    ولی هرچه علم پیشرفت کنه و ربات‌ها پیشرفته‌تر بشن هیچ‌چیز به پای دقت شنیداری انسانی نمیرسه. خصوصا زمانی که آنلاین صدا تبدیل به متن نشه و به صورت فایل صوتی باشه آن هم یک فایل صوتی‌ای که کیفیت صدای خوبی نداره یا از نظر گویش و لهجه کیفیت مناسبی نداره. اگر دوستان خواستند من میتونم براشون انجام بدم لطفا به… سر بزنید چون به هر حال تایپ با دقت انسانی مسلما در جایگاه خاص خودش هست.

    • عبدالرضا says:

      باسلام
      جناب موحد
      لطفا راهنمایی بفرمایید تا بتوانم از صفر تا صد را با کیفیت بالا، دریافت نمایم .
      تشکر
      عبدالرضا
      ۰۹۲۲۲۹۸۷….

  • سعید says:

    سلام
    دوستان اگر راه انداز گوگل و کیبردش هردو را نصب کنید و آنلاین باشی هم دیکشنری هم ترجمه همزمان هم تایپ صوتی براحتی فعال میشه و هرجا که علامت میکرفون باشه کار میده تنها مشکلش آفلاین کار نکردنش

    مترجم گوگل هم اگر نصب کردید وقتی ازتون پرسید زبان اصلیذتون چی بگید انگلیسی تا با مشکل تحریم ایران برخورد نکنید ….
    ضمن تو اکثر گوشی های اندرید در قسمت زبان تایپ صوتی هست فقط باید فایل فارسی را دانلود کنید که برای من تو تحریم و باذفیلتر هم نتونستم آفلاین را راه بندازم…

  • محمود says:

    من iotype را خریداری کردم خیلی پیشیمان هستم گذشته از پولی که هدر دادم کلی زمان را بخاطر پریدن تمام چیزهایی که تایپ کردم از دست دادم
    پیشتیان شون هم فکر کنم مسافرکشی می کرد اصلا جواب نداد با اینکه چند بار انلاین شده بود
    واقعا از اینکه به یه ایرانی اعتماد کردم واقعا عصبانی هستم. گوگل رایگانه ولی بازم هم جواب شما را میدن اینها همین که پول گرفتن بدو بدو رفتن خرجش کنن دیگه جواب هم ندادن

  • shook says:

    سلام دوستان من دارم برای ناشنوایان فیلمهای ایرانی رو زیرنویس فارسی میکنم یکم تایپ کردن خسته کننده شده و کند پیش میره نرم افزاری میشناسید که از صوت فیلم بتونه متن فارسی بنویسه ممنون میشم معرفی کنید

  • رضا بهمنی says:

    سلام خسته نباشید
    من این برنامه هایی که گزاشتین رو دانلود کردم ولی وقتی میزنم رو میکروفون میگه گزینه گفتار به نوشتار در گوشیه شما فعال نیست نمیدونم چطوری فعالش کنم لطفا پاسخ بدین مرسی

  • محمد says:

    عاااااااااااااااالی .
    دمتون گرم

  • مونا موسوی says:

    سلام مطلب بسیار مفیدی بود
    سایت sedatype.ir سایت خوبی است

  • علی رحیمی says:

    با سلام
    مطلب بسیار مفید واقع شد. ممنون از سایت خوبتون

  • شادد says:

    سلام. تشکر فراااوان. مرسی از روش های پیشنهادی سایت خوبتون. من با ربات ویسی کارم رو انجام دادم عالیه واقعا ممنون^_^

  • قادری says:

    سلام و عرض ادب
    یه خواهشی داشتم اگه براتون مقدور نرم افزاری رو معرفی کنید که فایلای صوتی ضبط شده رو به متن نوشتاری تبدیل کنه، سپاسگزارم

  • صداقت says:

    عالی بود . چندین برنامه تبدیل صوت به متن نصب کرده بودم ولی جواب نگرفته بودم. الان با روش های شما مشکلم حل شد. بسیار متشکرم.

  • مجید عزیزی says:

    با سلام
    من کیبوردم با قابلیت صدا به متن گوگل براحتی کار می‌کنه فقط در حالت آنلاین ، چطور می‌تونم در زمان آفلاین هم کار کنم ، ممنون میشم

  • مهران قاسمی says:

    با سلام
    در گوگل داک بنده Voice Typing غیر فعال می باشد!
    راه حل چیست؟
    با تشکر از زحمات شما …

    • علی says:

      مشکل من هم همینه لطفا راهنمایی کنید

    • مهناز اکبرنژاد says:

      من هم همین مشکل داشتم توی این مقاله یک سایت معرفی شده iotype.comکه خیلی خوب هست دقتش به نظرم خیلی بالاتر از بقیه

    • پرویز says:

      برای فعال شدن کامل تمامی ابزارها در گوگل داک، فقط باید از مرورگر کروم استفاده کنید.

  • مریم اسدیان says:

    ممنون از مطلبتون من استفاده از سایت iotype.com استفاده می کنم خییییلی عالیه

  • اشرفی says:

    سلام خست نباشید
    لازم دانستم بپاس زحماتتان بوبژه تهیه و ارائه این مطلب بسیار ارزشمند صمیمانه از شما تشکر و قدردانی کنم .
    بسسسسسسسسسیار مممممممممنون
    موفففففففففففففففق باشید

  • مجتبی خانزاده says:

    ممنونم از این مطلبی که گذاشتید من واقعا به این نرم افزار نیاز داشتم مشکلم حل شد. من از سایت ای او تایپ (IoType) استفاده کردم نسبت به بقیه مواردی که توی مقاله بود بهتر بود. امکان خیلی جالبی که ای او تایپ داشت این بود که من با توجه به اینکه برخی از واژه هایی که تایپ میکردم تخصصی یا انگلیسی درمتن فارسی بود این امکان رو میداد حتی در متن فارسی گفتار انگلیسی را هم ترکیب کنم و همچنین علایم خاص متن مثل ویرگول ، نقطه، پرانتز بتونم به طور گفتاری داخل متن اضافه کنم.

  • اقبال says:

    با سلام
    از شما و سایت با محتوا تون تشکر میکنم
    این مشکل تایپ کردن فارسی را همه دارن کنه با این پست میشه برطرفش کرد. البته من در این پست با سایت ای او تایپ (IoType) آشنا شدم و امتحانش کردم ولی بعد از گفتن یک خط و تایپ شدن آن مدام “پیغام ماهیانه ۱۰۰۰۰ تومان شارژ کنید” ظاهر میشه به طوری که اصلاً به شما اجازه گفتن و تایپ شدن را نمیده. خواستم راهنماییم کنید با توجه به این که این سایت فارسی هست دوست داشتم از این سایت استفاده کنم.
    البته قبلاً تایپ صوتی گوگل (روش چهارم پیشنهادی شما) را امتحان کرده بودم.
    من هم یک پیشنهاد در این ضمینه دارم که سایت https://www.speechtexter.com/ هست که حتماً باید با مرورگر کروم باز بشه. از کادر بالا سمت راست زبان فارسی را انتخاب کنید و استارت را از قسمت بالا سمت چپ بزنید و شروع به صحبت کردن کنید. ۸۰ تا ۹۰ درصد کلمات را تشخیص میده.
    با تشکر

  • سارا کیانی فر says:

    ممنون بابت مطلبتون من خیلی نیاز به همچین برنامه ای داشتم ولی چون تایپ زیاد میکردم رو موبایل کاربرد نداشت از سایت iotype استفاده کردم خیلی دقتش خوبه.