مهندسان علم متالوژی و دانش فولادسازی در هر دهه روش های نوینی را جهت بهبود عملکرد محصولات کارخانه ها یافته و ارائه میکنند. سنگینی قطعات صلب فولادی در گریدهای آلیاژی مختلف، وزن سازه نهایی را تا حد زیادی افزایش میداد، از طرف دیگر بکارگیری این حجم از آهن هزینه زیادی را برای پیمانکاران و تولیدکنندگان به همراه داشت.
وجود این محدودیت ها، صنعتگران را بر آن داشت تا با بهره گیری از دانش های موجود، قطعاتی را تولید کنند که مصرف کننده بتواند به وسیله آنها ضمن عبور از این چالش ها، از استحکام و مقاومت فولاد در سازه های خود استفاده کند. پروفیل های فولادی و از جمله آنها قوطی فولادی، مواردی هستند که در قرن اخیر به دلایلی که بیان شد، ایجاد شده اند. به عبارت دیگر خرید قوطی و استفاده از آنها به جای مقاطع صلب، در این حل این مسئله کمک زیادی کرده است. قوطی فولادی مقاطعی طولی شکل و توخالی هستند، که در ساخت آنها از انواع ورق آلیاژی استفاده و بهره گیری شده است.
اصلی ترین مولفه در تعیین قیمت قوطی با انواع مختلف آلیاژهای بکارگیری شده در طی فرایند تولید هستند. لازم به ذکر است در بین انواع قوطی، قیمت قوطی مبلی به دلیل کیفیت سطحی بیشتر، نسبت به دیگر انواع این محصول کمی بالاتر می باشد. وجود انحنا و خم در عرض این محصولات مقاومت بسیاری به آنها بخشیده، علاوه بر این که وزن آنها در مقایسه با تیرچه ها و شاخه های توپر بسیار پایین تر میباشد. به عبارتی ساده، همان کاربرد و همان میزان مقاومت در آهن آلات، با وزن و هزینه ای کمتر در دسترس صنعتگران قرار گرفت. در ادامه این مطلب به شناختی بهتر، انواع و کاربردهای قوطی فولادی خواهیم پرداخت.
قوطی صنعتی
قوطی صنعتی دسته مهمی از قوطی ها هستند که علاوه بر کاربری های صنعتی در ساختمان سازی نیز پرکاربرد هستند. برخی از انواع این محصول، در فرایند تولید سازه به عنوان ستون های مختلف بکارگیر میشوند. اشکال هندسی موجود در ساختار قوطی صنعتی، به صورت غالب، مربع، مستطیل و دایره هستند، که این دسته بندی به عرضه انواع مختلف این محصول در بازار افزوده است. استفاده از قوطی صنعتی به عنوان رابط در بین اتصالات سازه ای بسیار متداول است. تولید ماشین آلات سنگین، خودروسازی، ساخت اسکله در صنایع دریایی، از جمله کاربردهایی هستند که میتوان برای قوطی صنعتی تعریف کرد.
قوطی ستونی
این دسته از قوطی ها مانند نمونه قبلی هم در صنعت و هم در ساختمان سازی بسیار پرکاربرد هستند. نکته قابل توجه این است که تقسیم بندی هایی که بیان شد، به عنوان ضرایب یکدیگر قرار گرفته و تنوع این محصول را به میزان زیادی افزایش داده است. خودروسازی، کشتی سازی و تولید لوازم خانگی از جمله صنایعی هستند که از عمده مصرف کنندگان این محصولات شمرده می شوند. در اسکلت سازه های فولادی از این مقاطع به عنوان ستون های حامل استفاده میشود. ضمن این که بکارگیری آنها در بین آرماتورهای طولی و عرضی با هدف ایجاد مقاومت بیشتر در بتن آرمه در بین مهندسان سازه های سنگین بسیار متداول است.
قوطی گالوانیزه
علاوه بر همه موارد بیان شده، ترکیبات آلیاژی که در تولید این مقاطع بکارگیری می شوند، نیز حاکی از انواع دیگری برای این محصول هستند که به تناسب، در ساخت و تولید مورد استفاده قرار میگیرند. قوطی های گالوانیزه دسته ای از انواع این تولیدات هستند که برای کاربری در مجاورت آب و رطوبت زیاد مقاوم سازی شده اند. با توجه به ناگزیر بودن بکارگیری مقاطع فولادی در تولید، بخاطر سختی و مقاومت بالای فولاد در برابر عوامل مخرب محیطی، باید راهکاری پیدا میشد تا همراستا با این امر، بتوان به شکلی با صرفه تر از این عنصر در کنار مواد خورنده آن، مثل آب و اسید، استفاده کرد. بکارگیری قوطی های گالوانیزه بهترین راهکار برای حل این مسئله بوده اند.
قوطی مبلی
یکی دیگر از انواع پروفیل های فولادی قوطی مبلی است. هزینه استفاده از فلزات متنوع در ساخت پروفیل و قوطی های مورد استفاده در تولید، یکی از فاکتورهایی است که به ترویج استفاده از آلیاژهای فولادی در ساخت این قطعات کمک کرده است. آلیاژهای آلومینیوم،استیل و … ضمن گران قیمت تر بودن، از مقاومت پایین تری نسبت به گریدهای فولادی برخوردارند. همین مسئله باعث شد برای ساخت محصولاتی که در آنها، این گونه آلیاژها مورد استفاده بودند، فلز فولاد با پرداخت های سطحی بیشتر بکارگیری شود. قوطی مبلی قطعه ایست که در این جهت تولید شد و توسعه یافت. هرچند قیمت قوطی مبلی از دیگر نمونه های این محصولات کمی بیشتر است، ولی استفاده از آنها هزینه های تولید را در مقایسه با آلیاژهای دیگر، بسیار پایین می آورد.
آلیاژ قوطی فولادی
استفاده از ترکیبات آلیاژهای مختلف و فناوری های جدید، راهی بود که مهندسان صنعت فولاد برای تقویت و بالا بردن کیفیت در محصولات خود به کار گرفتند. انواع ورق های آلیاژی از جمله ورق CK45، ورق ST52، ورق ST37 از دسته های ورق سیاه هستند که در ساخت قوطی فولادی در انواع مختلف استفاده میشود. بارزترین ویژگی در این ورق ها، خاصیت آتشخواری و مقاومت در برابر دمای بالا میباشد که در ساخت قطعات مجاور آتش و دمای بالا بسیار پرکاربرد است. ورق روغنی در انواع آلیاژی ST12، ST13 و ST14 و همچنین ورق های گالوانیزه از انواع فولاد نورد سرد هستند که در تولید پروفیل های متنوع و قوطی ها مورد استفاده قرار میگیرند.
تولید قوطی فولادی
تولید این محصولات در کارخانجات، به دو صورت مختلف میباشد. روش مستقیم به این گونه است که در ابتدا ورق های فولادی از حالت رول خارج شده و به شکل نواری در طول برش می خورند. پس از آن تسمه ها، حرارت دیده و با دستگاه، به شکل مورد نظر قالب دهی میشوند. در مرحله بعد لبه دو طرف قوطی به وسیله قوس الکتریکی جوش خورده و قطعه برای پرداخت سطح برشکاری نهایی و دسته بندی واحدهای نهایی را طی مینماید. اما روشی دیگر در ساخت قوطی نیز وجود دارد، به این صورت که نوارهای ایجاد شده با برش طولی، پس از حرارت گرفتن، به صورت لوله ای در آمده و لبه آنها جوش میخورد. پس از آن مقاطعی که اکنون به شکل لوله هستند، در قالب های مختلف، به شکل قوطی در آمده و برای فرآیندهای دیگر به واحد های بعدی منتقل می شوند. به این شکل از تولید پرفیل ها و از جمله قوطی، روش غیرمستقیم گفته میشود و دلیل این نامگذاری هم این است که تسمه های فولادی در این روش، ابتدا به شکل لوله و پس از آن به صورت قوطی و پروفیل قالب دهی میشوند. تفاوت محصولات تولید شده به این دو روش در کیفیت لبه های و اندازه اضلاع موجود در ساختار قوطی است. به طور کلی قوطی های تولید شده با روش مستقیم در جنبه های عنوان شده از کیفیت بالاتری برخوردار هستند.
خرید انواع قوطی
با توجه به میزان اهمیت کاربری این مقاطع استفاده از محصولات شرکت های معتبر در هنگام خرید قوطی، اولویت بالاتری پیدا میکند. استفاده از محصولی با کیفیت نتیجه نهایی را در پایان خط تولید بسیار بهبود میبخشد. وجود شرکت هایی که در کشور ما برای تولید مقاطع مختلف فولادی از جمله قوطی ها گام برداشته اند، به میزان زیادی به کیفیت این محصولات و عرضه آنها با قیمت های رقابتی کمک کرده است. هموطنان عزیز برای استفاد از این محصولات و اطلاع از نحوه سفارش آنها میتوانند با متخصصین ما در سایت آهن مهام تماس حاصل فرمایند.
/ پایان رپرتاژ
این مطلب صرفا جنبه تبلیغاتی داشته و انزل وب هیچ مسئولیتی را در رابطه با آن نمیپذیرد.