این ۱۰ اشتباه رایج را در زمان کار با کامپیوتر همه انجام میدهیم

برای حرفه ای شدن و کسب مهارت در هر زمینه ای ، تمرین و تکرار لازم است و در این مسیر مسلما اشتباهات ما سبب ایجاد مشکلاتی میشود. حین کار و تمرین با کامپیوتر نیز این مشکلات متفرقه ایجاد میشود که ناشی از کم تجربگی افراد است. در این پست ، یک لیست مختصر از تجربه های شخصی هنگام استفاده از کامپیوتر تهیه کرده ایم تا با مطالعه ی این موارد ، از همین حالا از ایجاد مشکلات ناشی از بی تجربگی یا تفکر اشتباه در استفاده از کامپیوتر جلوگیری کنید. با ما همراه باشید.

اشتباهات متداول کاربران حین استفاده از کامپیوتر

قبل از شروع میتوانید برای جلوگیری و آشنایی بیشتر با راه های مقابله با اتفاقات رایجی که در هنگام کار با کامپیوتر و لپ تاپ ها رخ میدهد پست های قبلی انزل وب درباره اگر آب،چای و.. روی لپ تاپ تان ریخت چکار کنید و نحوه درست تمیز کردن نمایشگر های LCD و LED را نیز مطالعه کنید.

۱) زمانی که کار شما با کامپیوتر به اتمام می رسد ، سیستم را خاموش کنید.

اغلب افراد سیستم خود را ، حتی زمانی که کاری با آن ندارند روشن می گذارند. روشن گذاشتن کامپیوتر بدون دلیل و زمانی که شما هیچ عملیات خاصی در محیط دستکتاپ انجام نمی دهید ، مضرات زیادی از نظر سخت افزاری و نرم افزاری برای سیستم شما ایجاد می کند. زمانی که کار شما به اتمام می رسد ، سیستم را به صورت کلی خاموش کنید. خاموش کردن سیستم سبب میشود که کش و اطلاعات جانبی و پس مانده های حاصل از باز کردن هر برنامه که سبب اشغال فضای مموری سیستم میشود ، پاک سازی شود. نکته ی قابل توجه بعدی ، هک شدن سیستم شما می باشد. زمانی که شما آنلاین هستید و کامپیوتر شما نیز روشن باشد ، بیشترین احتمال برای هک شدن وجود دارد.

اشتباهات متداول کاربران حین استفاده از کامپیوتر

۲) از کلیک های نابجا بپرهیزید!

این که هر فایلی که توسط یک وب سایت به شما پیشنهاد داده میشود ، مثلا دانلود یک بازی غیر رایگان به صورت رایگان و یا فایل هایی که از طرف افراد ناشناس به شما ایمیل میشوند را باز کنید ، دقیقا به منزله ی خوش آمد گویی به هرگونه عامل مخرب ، ویرروس و بدافزار به محیط سیستم شماست.

قبل از باز کردن هر فایلی ، فکر کنید و در ارتباط با آن جست وجو کنید.

اشتباهات متداول کاربران حین استفاده از کامپیوتر

۳) از اطلاعات موجود در کامپیوتر خود بک آپ گیری کنید.

تهیه ی نسخه ی پشتیبان یا بک آپ ، یکی از مهم ترین بخش ها ، در استفاده از هر نوع وسیله نظیر موبایل و کامپیوتر می باشد. همان طور که به صورت دوره ای از وب سایت بکاپ گیری می کنیم ، لازم است که اطلاعات موجود در سیستم به صورت دوره ای بک آپ گیری شود. با این حال تعداد بی شماری از کاربران به این موضوع توجهی نمی کنند.

برای بک آپ گیری راه های مختلفی وجود دارد. بک آپ گیری از طریق اتصال درایو USB میان کاربران رایج است که با استفاده از آن ، خیلی ساده می توانید از اطلاعات خود نسخه پشتیبان تهیه کنید .همچنین میتوانید داده های مهم خود را در سرویس های ابری (cloud) ذخیره سازی فایل،  یا حتی سیستم دوستان خود ذخیره و نگهداری کنید.

اشتباهات متداول کاربران حین استفاده از کامپیوتر

۴ ) سیستم خود را به صورت منظم خانه تکانی کنید!

گرد و غبار اطراف سیستم شما ، به خصوص درون کیس یا پشت لپ تاپ که از مهم ترین بخش سیستم شماست ، سبب میشود که گرمای ناشی از کارکرد قطعات ، به خوبی منتقل نشود و سیستم تهویه نشود. گرما مهم ترین عامل برای تخریب قطعات الکترونیکی می باشد. علاوه بر اطراف ، گردو غبار داخلی که روی قطعات قرار میگیرد، مهم تر از گردو غبار بیرونی است .لذا هر ۶ ماه یک بار کیس را باز کنید و با استفاده از دستمال های ظریف و مخصوص ، قطعات موجود را غبار گیری کنید. دقت داشته باشید که زمان گردگیری و پاک کردن، هیچ اتصالی به جریان برق وجود نداشته باشد. در صورتی که با قطعات موجود در کیس و باز کردن آن آشنایی ندارید ، از تکنسین مربوط کمک بخواهید.

اشتباهات متداول کاربران حین استفاده از کامپیوتر

۵) از محافظ برق  و یو پی اس ها (UPS) غافل نشوید!

UPS ،  مخفف عبارت Uninterruptible Power Supply به معنی منبع تغذیه بدون وفقه است. در واقع این دستگاه برای بسیاری از وسایل الکتریکی کاربرد دارد و زمانی که به هر دلیلی برق محیط کار شما قطع شود ، این دستگاه جریان را نگه می دارد و از خاموش شدن ناگهانی سیستم جلوگیری می کند. UPS ، استفاده های سازمانی دارد و ابزاری تقریبا گران قیمت هستند اما اگر داده های مهمی در سیستم خود د ارید ویا کار شما به صورت لحظه ای به کامپیوتر وابسته است این محصول برای شما بسیار ارزشمند و ضروری خواهد بود. ابزار دیگری که استفاده از آن برای کامپیوتر بسیاری مهم و در واقع اجباری است ، محافظ برق می باشد.این وسیله استفاده ی خانگی دارد و کاربران معمولی بیشتر از آن استفاده می کنند و نجات دهنده سیستم شما از شوک های الکتریکی و نواسانات برق که میتوانند به دستگاه شما آسیب برساند است.

اشتباهات متداول کاربران حین استفاده از کامپیوتر

۶) سعی نکنید هر مشکلی را به تنهایی حل کنید!

به عنوان یک کاربر، به مرور زمان در استفاده از کامپیوتر و نرم افزار ها، حرفه ای میشوید و می توانید مشکلات خود را به راحتی رفع کنید. حتی اگر نمی توانید مشکلات خود را به تنهایی برطرف کنید، از منابع اینترنتی موجود استفاده می کنید ؛ اما به یاد داشته باشید که شما به تنهایی ملزم به رفع هر خطایی که بر اثر بی تجربگی شما بروز می کند نیستید! چرا که کاربران در اغلب موارد از تفکرات و پیش فرض های ذهنی خود استفاده می کنند و به جای اصلاح خطا و حل مشکلات ، مشکلات دیگری ایجاد می کنند .تلاش کنید، جست وجو کنید و در این راه حتما از متخصصان کمک بگیرید .

اشتباهات متداول کاربران حین استفاده از کامپیوتر

۷) از نصب و آپدیت کردن نرم افزار ها بلافاصله بعد از انتشار خودداری کنید!

بعد از نصب هر نرم افزار به صورت دوره ای آپدیت هایی ارائه میشود که کاربران بدون هیچ تحقیقی نرم افزار را به روزرسانی می کنند. خیلی از کاربران نیز با انتشار اولین نسخه ی یک نرم افزار ، حتی با پرداخت هزینه ، آن را نصب می کنند و با مشکلات زیادی که اصطلاحا به آن ها باگ گفته میشود رو به رو میشوند. صبر کنید و بعد از گذشت چندین روز و حتی یک تا دو ماه از انتشار به روزرسانی و یا اولین نسخه ی نرم افزار را نصب کنید تا در صورتی که خطایی هم وجود داشته باشد ، از نظرات کاربران مطلع شوید و سپس اقدام به نصب کنید.

اگر نرم افزاری استفاده می کنید که به صورت خودکار آپدیت میشود ، قبلا ترفندی برای جلوگیری از آپدیت خودکار نرم افزار معرفی کردیم.

اشتباهات متداول کاربران حین استفاده از کامپیوتر

۸ ) برای کامپیوتر خود  آنتی ویروس نصب کنید و سیستم خود را اسکن کنید!

برخی با بهانه هایی مشابه سیستم من با ویروس کار می کند و یا این که ویروس ها در کار من مشکلی ایجاد نمی کنند ، از سیستم آلوده به ویروس خود استفاده می کنند.در اولین فرصت یک آنتی ویروس مناسب نصب کنید و به صورت دوره ای سیستم را اسکن (Scan) امنیتی کنید. برای این که بتوانید اینکار را آنلاین انجام دهید، از بهترین آنتی ویروس های رایگان که قبلا معرفی کردیم استفاده کنید.

اشتباهات متداول کاربران حین استفاده از کامپیوتر

۹ ) به هر وای فای ناشناسی متصل نشوید!

در اماکنی نظیر فروشگاه ها و کافی شاپ ها ، امکان اتصال به اینترنتی از طریق وای فای (WiFi)به صورت رایگان فراهم شده است و خیلی از مشتریان بلافاصله به این شبکه ها متصل میشوند تا در وقت و هزینه ی خود نیز صرفه جویی کرده باشند.

دقت داشته باشید که شبکه های وای فای رایگان ، بهترین موقعیت برای هکر ها جهت تجاوز به حریم خصوصی افراد است. از شبکه ی وای فای مطمئن مثل وای فای خانگی استفاده کنید و در صورت لزوم ، با استفاده از آموزش های وب سایت ، محدود سازی حجم وایرلس مهمانان و سایر افراد را اعمال کنید.

اشتباهات متداول کاربران حین استفاده از کامپیوتر

۱۰) در انتخاب پسورد دقت کنید !

آخرین موضوعی که در انزل وب به آن اشاره می کنیم ، انتخاب پسورد یا کلمه عبور می باشد. این بحث شاید تکراری باشد اما بی توجهی به آن به خسارتی جدی و جبران ناپذیری را میتواند به همراه داشته باشد پس پسوردی که انتخاب می کنید، حال آن که برای فضای مجازی و شبکه هایی مثل اینستاگرام و… باشد ، و یا این که برای خود سیستم تنظیم شده باشند، باید قدرتمند باشد و از انتخاب هر نوع کلمه ی عبوری خودداری شود. نام دوستان و آشنایان ، سال تولد ، شماره پلاک ماشین و… مواردی از ضعیف ترین پسورد هایی ممکن می باشند که متاسفانه اغلب افراد انتخاب می کنند.

برای تنظیم کردن پسورد ، از ترکیب حروف و اعداد استفاده کنید و سعی کنید تعداد کاراکتر های پسورد شما تا حد امکان بالا باشد.

اشتباهات متداول کاربران حین استفاده از کامپیوتر

تجربه و پیشنهاد شما؟

در صورتی که موارد دیگری از این اشتباهات را تجربه کرده اید ، آن را از قسمت نظرات با ما در میان بگذارید.

موفق باشید.

حمایت مالی

اگر از مطلب منتشر شده رضایت دارید، می توانید جهت حمایت انزل وب و ادامه روند انتشار محتوا در صفحه حمایت مالی ما در زرین پال یا ریمیت مبلغ دلخواه مد نظر خود را پرداخت و ارسال کنید. از همراهی شما صمیمانه سپاسگزاریم.

مطالب مرتبط

معرفی و دانلود 16 تا از بهترین آنتی ویروس 2022
معرفی و دانلود ۱۶ تا از بهترین آنتی ویروس ۲۰۲۲ کامپیوتر
بهترین آنتی ویروس برای کامپیوتر و لپ تاپ ویندوز 10
بررسی بهترین آنتی ویروس برای کامپیوتر و لپ تاپ : رایگان تا حرفه ای قدرتمند!
برترین آنتی ویروس های آنلاین رایگان
معرفی ۲ آنتی ویروس رایگان

نظرات

  • صدا says:

    سلام ، با تشکر از مطالب مفیدی که گذاشتید میخاستم بپرسم که آیا سرویسهای ابری به اندازه کافی امنیت دارند تا بتونیم بدون نگرانی عکسها و فیلم های خصوصی خودمون رو اونجا ذخیره کنیم و بک آپ داشته باشیم. آیا مورد هک یا سوءاستفاده افراد قرار نمیگیرن ؟

    • شهریار مهاجر says:

      با سلام
      حقیقتا نمتونم بگم ۱۰۰% مطئمن هستند اما شخصا ترجیح میدم مدراک مهم و.. رو اونجا قرار بدم یا اگر عکس ها رو میخواید آپلود کنید حداقل زیپشون کنید و روشون پسورد بزارید
      موفق باشید

  • p30d says:

    به نظر من ذخیره روی سرویس های ابری از خنده دار ترین حرف ها برای کشور ایرانه اما رسانه های ایرانی مثل شما طوری حرف میزنند که انگار اینترنت ایران هم سطح اینترنت دنیاست. با این سرعت داغون آپلود که از وقتی adsl به ایران اومده بر خلاف دانلود هیچ تغییری نکرده، اگرچه همون دانلود هم به طرز مسخره ای حجمی با قیمت های نجومیه، من مثلا چطور میتونم یک فایل iso حدود ۲۰ گیگی رو هر دفعه آپلود یا سینک کنم. اینترنت ایران، مخصوصا آپلود، بیشتر به درد خاله بازی (تلگرام و لاین و کلیپ های بی ارزش…) میخوره درحالیکه دنیا روی سایت هایی مثل Youtube درحال آپلود ویدئوهای ۴k با حجم های خیلی بالا هستند که ما حتی قادر به دیدن (دانلود لحظه ای) اونها هم نیستیم. پس لطفا دیگه تظاهر نکنید که همه چی قشنگه و درمورد این معضلات هم مطلب بنویسید شاید صدای اعتراضی بلند بشه.

    • شهریار مهاجر says:

      با سلام
      دوست عزیر در مورد کندی سرعت و محدودیت های حجمی تا حدی حق دارید اما چند نکته هست که لازم میدونم بهشون اشاره کنم
      بالغ بر این ۵ ۶ سالی که در زمینه آی تی فعالیت میکنم خیلی از دوستان ایمیل و نظر میدن برای ریکاوری فایل و..،فایل هایی که بعضا حجمشون زیر ۵۰۰ کلیوبایت هست مثل مقاله ها،مدارک و.. اما بسیار مهم و ضروری هستند
      به نظر شما ارزش نداره که فایل های نسبتا کم حجم اما مهم خودمون رو با نصب برنامه های مثل دراپ باکس و.. در یک محیط ابری بکاپ بگیریم!؟
      اینکه شما دوست دارید اینترنت پرسرعت داشته باشید حق مسلمتون هست اما توجه کنید پیشرفت یک شبه انجام نمیشه و ما باید برای شرایط بهتر تلاش کنیم و از شرایط موجود هم بهترین استفاده رو ببریم
      برای فایل های iso هم بهترین راه جایگزین فعلا بکاپ گیری خودکار روی هارد اکسترانال هست
      موفق باشید

      • p30d says:

        سلام
        تشکر بابت توضیحات. حق با شماست که خیلی از فایلهای مهم، حتی برای خود من، فایلهای تکست و word هستند و حتما باید بکاپ گرفته بشن، اما فایلهای مهم دیگه ای هم هستند مثل آرشیو موسیقی و ویدئو، برنامه، بازی، فیلم و … که حجم زیادی دارند و غیر از موزیک برای بقیه حتی اگه فقط مهم ها رو هم بخوایم بکاپ بگیریم باز بالای ۲۰ گیگ میشه. درضمن سرویس های کلود، این حجم مثلا ۱۰۰ گیگ رو برای آپلود فایلهای document به ما نمیدن. مسلما برای همه نوع فایل مهم درنظر گرفته شدن.
        درمورد پیشرفت که شما فرمودید، بحث بیش از یک دهه هست و چیز تازه ای در دنیا نیست که دنیا درحال افزایش سرعت آپلود و دانلود روی شبکه هاشون هست و ایران همچنان درحال درجا زدن. مثلا همین Youtube که گفتم اگه حتی نصف کاربراش سرعت آپلودشون مثل ما بود الان میلیونی کاربر فعال داشت که تولید محتوا کنن؟ الانِ آپارات شده Youtube در سال ۲۰۰۵ .راستش عادت ندارم بحث هایی رو مطرح کنم که ربطی به مطلب پست نداره و این پست جاش نیست. امیدوارم شرایط بهتر بشه و صدامون به جایی برسه. فقط این رو گفتم که اگه بحث سرویس ابری شد، کاربران به همون فایل اسناد قناعت کنند و ذوق نکنند! D: