گوشیهای هوشمند در سالهای اخیر به یکی از مهمترین ابزارهای زندگی روزمره تبدیل شدهاند و برندهایی مانند پوکو (Poco)، زیرمجموعه شیائومی، با ارائه دستگاههایی با ارزش بالا در برابر قیمت، جایگاه ویژهای در بازار پیدا کردهاند.
پوکو X7 Pro که در ۹ ژانویه ۲۰۲۵ معرفی شده، یکی از جدیدترین محصولات این برند است که توجه کاربران مختلف را به خود جلب کرده است. قیمت گوشی شیائومی poco x7 pro نسبت به پرچمداران بسیار پایین است، اما آیا گوشی پوکو x7 pro یک گوشی پرچمدار است؟ برای پاسخ به این سوال جزییات کامل این گوشی را بررسی میکنیم.
طراحی و بدنه
پوکو X7 Pro از نظر طراحی، ابعادی معادل ۱۶۰.۸ در ۷۵.۲ در ۸.۳ میلیمتر و وزنی بین ۱۹۵ تا ۱۹۸ گرم دارد که برای یک گوشی با باتری بزرگ، قابلقبول است. قاب جلویی این دستگاه از شیشه Gorilla Glass 7i ساخته شده که مقاومت خوبی در برابر خطوخش ارائه میدهد، اما در مقایسه با پرچمداری مانند شیائومی ۱۴ پرو، یک پله پایینتر قرار دارد. قاب پشتی نیز از پلاستیک یا سیلیکون با روکش چرم مصنوعی است که حس خوبی به دستگاه میبخشد. مقاومت در برابر نفوذ آب و گردوغبار جز نقاط قوت این گوشی بوده که نشاندهنده توجه به دوام دستگاه است.
صفحه نمایش نزدیک به پرچمدار
صفحهنمایش ۶.۶۷ اینچی AMOLED این گوشی با رزولوشن ۱۲۲۰×۲۷۱۲ پیکسل، نرخ تازهسازی ۱۲۰ هرتز و روشنایی فوقالعاده ۳۲۰۰ نیت، یکی از نقاط قوت آن محسوب میشود. پشتیبانی از ۶۸ میلیارد رنگ، Dolby Vision و HDR10+ نشاندهنده کیفیت بالای نمایشگر است که میتواند با بسیاری از پرچمداران رقابت کند. تراکم پیکسلی ۴۴۶ پیکسل بر اینچ نیز وضوح مناسبی ارائه میدهد. این مشخصات در مقایسه با پرچمدارانی مانند شیائومی ۱۴ بسیار نزدیک است. در کل، نمایشگر پوکو X7 Pro عملکردی نزدیک به پرچمداران دارد، که یک ویژگی خوب محسوب میشود. این نمایشگر برای انجام بازیهای مختلف جدید و یا تماشای ویدئو، فوقالعاده خوب عمل میکند.
قدرت پردازش بالا
قلب تپنده پوکو X7 Pro تراشه Mediatek Dimensity 8400 Ultra است که بر پایه فناوری ۴ نانومتری ساخته شده و شامل یک هسته Cortex-A725 با فرکانس ۳.۲۵ گیگاهرتز، سه هسته ۳.۰ گیگاهرتزی و چهار هسته ۲.۱ گیگاهرتزی است. پردازنده گرافیکی Mali-G720 MC7 نیز مکمل این مجموعه است. این تراشه در کنار ۱۲ گیگابایت رم حافظه داخلی مناسب، عملکردی بسیار قدرتمند برای بازی و استفاده روزمره ارائه میدهد. به طوری که میتوانید به صورت همزمان چند اپلیکیشن را باز کرده و به صورت کاملا روان از آنها استفاده کنید. با این حال، در مقایسه با تراشههای پرچمدار مانند Snapdragon 8 Gen 3 یا Dimensity 9200+ که در گوشیهای ردهبالا استفاده میشوند، قدرت پردازشی کمتری دارد. با این ویژگیها پوکو X7 Pro برای اکثر کاربران کافی است.
دوربین با کیفیت
دوربین اصلی ۵۰ مگاپیکسلی با لرزشگیر اپتیکال، دیافراگم f/1.5 و حسگر ۱/۱.۹۵ اینچی، عملکردی بسیار خوب در نور کم و روز ارائه میدهد. دوربین فوقعریض ۸ مگاپیکسلی و سلفی ۲۰ مگاپیکسلی نیز نیازهای اولیه را برآورده میکنند. قابلیت فیلمبرداری ۴K با سرعت ۶۰ فریم بر ثانیه و پشتیبانی از HDR10+ نیز قابلتحسین است. البته در مقایسه با پرچمداران که معمولا از ترکیب سه یا چهار لنز پیشرفته (شامل تلهفوتو و ماکرو) بهره میبرند، پوکو X7 Pro یک پله عقبتر است. فقدان لنز تلهفوتو و زوم اپتیکال، آن را از استانداردهای پرچمدار دور میکند.
باتری و شارژدهی
باتری ۶۰۰۰ میلیآمپرساعتی پوکو X7 Pro با شارژ سریع ۹۰ واتی و پشتیبانی از Power Delivery 3.0، یکی از بهترینها در رده خود است. این ظرفیت بالا و سرعت شارژ، حتی برخی پرچمداران را پشت سر میگذارد. این باتری به راحتی برای یکروز شارژ کامل را ارائه میدهد. این ویژگی برای کاربرانی که به شارژدهی طولانی باتری اهمیت میدهند، یک مزیت بزرگ است و پوکو X7 Pro را در این بخش به پرچمداران نزدیک میکند.
ارتباطات و امکانات جانبی
پشتیبانی از ۵G، بلوتوث ۵.۴، Wi-Fi 6 و مجموعه کامل حسگرها (از جمله اثرانگشت زیر نمایشگر) نشاندهنده بهروز بودن این گوشی است. با این حال، فقدان جک ۳.۵ میلیمتری صدا ممکن است برای برخی کاربران نکته منفی باشد.
نتیجه گیری
پوکو X7 Pro با مشخصاتی مانند نمایشگر AMOLED باکیفیت، تراشه قدرتمند Dimensity 8400 Ultra، باتری بزرگ و دوربین مناسب، بدون شک یک گوشی میانرده بسیار قوی است که در برخی زمینهها (مثل باتری و نمایشگر) به پرچمداران نزدیک میشود. اما در بخشهایی مانند متریال بدنه، قدرت پردازشی و کیفیت عکاسی یا فیلمبرداری با استانداردهای پرچمداران فاصله دارد. به همین دلیل این گوشی را نمیتوان بهطور کامل یک پرچمدار نامید یعنی دستگاهی که با قیمتی اقتصادی، در لیست گوشی های پرچمدار هم قرار میگیرد.