زلزله پدیده ای غیر قابل پیش بینی است و حتی با پیشرفت های صورت گرفته در علم امروز ، نمی توان مکان و زمان دقیق وقوع آن را تعیین کرد.
اما خوش بختانه می توان سریع تر از آن چه که حدس فکر کنید ، امواج آن را به واسطه ی تکنولوژی تشخیص داد و اقدامات لازم برای در امان ماندن از خطرات آن را به کار گرفت. در ادامه برنامه هایی را معرفی می کنیم که با استفاده از دیتا و اطلاعات دو سازمان USGS و EMSC ، امواج را سریعا حس و ضبط می کنند و شما را از وقوع زلزله آگاه می کنند.
معرفی برنامه های هشدار وقوع زلزله برای اندورید و آیفون
Earthquake Warnings Android and iOS Apps
امروزه اپلکیشن ها بخشی از زندگی ما هستند و دراغلب زمینه ها احتمالا نرم افزار و برنامه مدنظر شما منتشر شده است ؛ مثلا برنامه های آیفون برای جلوگیری از برخورد شخص با اشیا حین تایپ ، که قبلا در انزل وب معرفی شد ، نشانگر ریزبینی طراحان اپ است. زلزله که یکی از بارزترین مواردی است که برنامه های زیادی نیز برای آگاهی در لحطاتی قبل از وقوع آن ، منتشر شده است و در ادامه با آن ها آشنا میشوید.
قبل از نصب هر برنامه ای ابتدا به نکات زیر توجه داشته باشید:
- مدت زمانی که ممکن است هشدار وقوع زلزله توسط اپ ها زودتر از زمان اصلی زلزله باشد ، بین ۵ ثانیه تا یک دقیقه می باشد. این مدت زمان کوتاه است ، اما برای یافتن موقعیتی امن کافی به نظر می رسد.
- با توجه به این که برنامه ها رایگان هستند ، در فضای اپ ، تبلیغات متعددی دیده میشود.
- اولین کار بعد از نصب این برنامه ، تنظیم بخش Filters می باشد. به این معنا که منطقه زمانی و مکانی خود را تعیین کنید. در غیر این صورت هشدار هایی را توسط برنامه میبینید که ارتباطی به موقعیت شما ندارد.
- اساس کار این برنامه ها ، لوکیشن یا موقعیت یاب (GPS) گوشی است. بنابراین باید این گزینه را در موبایل خود فعال کنید.
- بسته به موقعیت مکانی خود ، ممکن است پیغام های متفاوتی از شبکه لرزه ها دریافت کنید که بسیار آهسته هستند و در واقع قابل چشم پوشی هستند. بنابراین ممکن است این برنامه ها برای همه ی افراد کاربردی نباشد.
برنامه Earthquake Network (اندروید)
شاید معروف ترین و کاربردی ترین برنامه در این زمینه ، Earthquake Network باشد. این برنامه اطلاعات را از شبکه لرزه ها و همچنین مراکز انتشار اطلاعات وقوع زمین لرزه نظیر USGS ، دریافت می کند و با بخش فیلتر این برنامه ، می توانید موقعیت ، زمان و میزان اهمیت را تعیین کنید. همچنین چت روم هایی هم برای چت کردن با سایر شبکه های لرزه ای وجود دارد.
برنامه Earthquakes (اندروید)
این برنامه شاید از نظر محیط و نوع هشدار ها ، کاربرپسند ترین برنامه در میان اپ های مشابه باشد. برنامه بسیار سبک و کم حجم است و اطلاعات را از ۷ شبکه ی لرزه ای دریافت می کند. همچنین روی مهم ترین امواج تمرکز دارد و برای امواج ناچیز هیچ هشداری را صادر نمی کند. به علاوه برای هر خطر ، تنها یک بار هشدار می دهد و آن را تکرار نمی کند.
برنامه QuakeFeed (آیفون)
این برنامه با امکانات مختلفی نظیر به اشتراک گذاری هشدار و اخطار زلزله در شبکه های اجتماعی و با سایر دوستان ، اخطار های متوالی را برای زلزله هایی با شدن ۶ ریشتر منتشر می کند. متاسفانه اخطارها برای انواع زلزله ها با قدرت های مختلف ، در نسخه رایگان موجود نیست.
برنامه Earthquake Alert! (اندروید)
این برنامه اطلاعات را از وب سایت USGS به دست می آورد و مکان زلزله را در نقشه نشان می دهد.به علاوه در بخش اخبار ، اطلاعاتی در ارتباط با زلزله های به وقوع پیوسته و یا در شرف وقوع ، فراتر می دهد.
بخش متفاوت در این اپ ، قسمتی جداگانه برای نمایش اطلاعات کلی دفعات وقوع زمین لرزه ، زمان وقوع و قدرت آن ، در اختیار کاربران قرار می دهد.
برای مدیریت و مشاهده هشدار ها ، باید برنامه ی Earthquake Alerter را نیز نصب کنید و در کنار اپ قبلی ، فیلتر های مربوط به منطقه خود را وارد کنید.
زلزله نگار ( اندروید)
زلزله نگار ، برنامه ای فارسی است که اطلاعاتی در ارتباط با زمان ، نام شهر و موقعیت آن را حین وقوع زلزله به همراه عمق زلزله به کاربر میدهد. به علاوه می توانید بخش هشدار را نیز برای ارسال هشدار های زلزله فعال کنید.
تجربه و پیشنهادشما؟
تمام برنامه هایی که معرفی شدند ، از بهترین اپ های موجود برای اسمارت فون ها می باشد. با این حال همواه باید در برای انجام اقدامات مناسب در صورت وقوع زلزله آماده بود و تنها به این برنامه متکی نبود. در صورتی که برنامه ی دیگری و یا راهکار مناسبی با استفاده از تکنولوژی ، برای مطلع شدن از خطرات زلزله میشناسید ، تجربه خود را با ما در میان بگذارید.