پارتیشن یا درایو، بخشی از فضای هارد دیسک 💾 است.
یک هارد دیسک را می توان به چندین درایو تقسیم کرد که می توان از هر یک از آن ها برای ذخیره انواع فایل ها استفاده کرد. شما می توانید اندازه درایوها را مطابق با نیاز خود، افزایش یا کاهش دهید. برای نمونه ممکن است حجم درایوی که در آن سیستم عامل نصب شده است، رو به اتمام باشد. در این صورت ممکن است کامپیوتر شما با مشکلاتی مانند کند شدن مواجه شود. به همین منظور، در این مطلب از انزل وب، آموزش تغییر حجم درایو در ویندوز ۱۱ برای افزایش و کاهش فضا را ارائه می کنیم.
افزایش حجم درایو در ویندوز ۱۱
Extend Drive Volume in Windows 11
به طور خلاصه برای تغییر حجم درایو در ویندوز ۱۱ می توانید از ابزارهای داخلی سیستم مانند Disk Management و یا برنامه های میانجی مانند EaseUS Partition Master استفاده کنید. در ادامه جزییات بیشتری را ارائه می کنیم.
پیش از شروع به تغییر حجم درایو در کامپیوتر، مطمئن شوید که از اطلاعات خود نسخه پشتیبان تهیه کرده اید. زیرا اگر فرایند با شکست مواجه شود، ممکن است پارتیشن غیر قابل دسترس شود و ممکن است فایل های خود را از دست بدهید.
۱- تغییر حجم درایو های کامپیوتر از طریق Disk Management
Disk Management به شما این امکان را می دهد تا پارتیشن های خود را به صورت بصری مشاهده و مدیریت کنید. دو روش برای کاهش یا افزایش حجم درایو وجود دارد:
روش اول
برای تغییر حجم درایو در ویندوز ۱۱، بر روی آیکن Start کلیک راست کنید و Settings را انتخاب نمایید.
در بخش System بر روی Storage کلیک کنید.
در زیر بخش Storage management، گزینه Advanced storage settings را انتخاب کنید.
بر روی Disks & volumes کلیک کنید.
سپس بر روی پارتیشنی که می خواهید اندازه آن را تغییر دهید، کلیک کنید و گزینه Properties را انتخاب نمایید.
بر روی Change size در زیر بخش Size کلیک کنید.
برای کاهش حجم درایو در ویندوز ۱۱، مقدار فضایی را که میخواهید از پارتیشن کاهش دهید بر طبق مگابایت وارد کنید و بر روی OK کلیک کنید. با این کار مقداری فضای تخصیص نیافته در کنار پارتیشن ایجاد می شود که می توانید برای مقاصد دیگر از آن استفاده کنید.
اما اگر می خواهید، حجم یک درایو در ویندوز ۱۱ را افزایش دهید، مطمئن شوید که در کنار درایوی که میخواهید حجم آن را افزایش دهید، مقداری فضای تخصیص نیافته وجود داشته باشد. اگر نه، ممکن است لازم باشد ابتدا پارتیشن دیگری را کوچک یا حذف کنید. سپس می توانید مقدار فضایی را که می خواهید به پارتیشن (درایو) اضافه کنید.
منتظر بمانید تا فرایند تکمیل شود، سپس کامپیوتر خود را ریستارت کنید تا تغییرات به طور کامل اعمال شوند.
روش دوم
در صفحه دسکتاپ، بر روی This PC کلیک راست کنید و Manage را انتخاب کنید.
بر روی Disk Management کلیک کنید. پارتیشن مورد نظر را برای تغییر اندازه انتخاب کنید، روی آن کلیک راست کنید و گزینه Shrink Volume (کاهش اندازه) را انتخاب کنید. اگر می خواهید اندازه پارتیشن را افزایش دهید، Extend Partition را انتخاب کنید.
فضایی که می خواهید تغییر دهید را وارد کنید و روی Shrink کلیک کنید. توجه داشته باشید که واحد مگابایت است، به عنوان مثال، اگر می خواهید ۱۰ گیگابایت از حجم درایو کم کنید، باید ۱۰۲۴۰ را وارد کنید.
۲- تغییر اندازه درایو در ویندوز ۱۱ با استفاده از DiskPart
یکی دیگر از روش های تغییر اندازه و یا ادغام دو درایو در ویندوز ۱۱، این است که از دستورات DiskPart استفاده کنید. برای اجرای این دستورات می توانید از Command Prompt قدیمی یا ابزارهای Windows PowerShell یا Windows Terminal استفاده کنید.
در منوی Start، یکی از گزینه های cmd، powershell یا Terminal را تایپ کنید و بر روی نتیجه کلیک نمایید تا اجرا شود.
diskpart را تایپ کنید و کلید Enter را فشار دهید تا DiskPart راه اندازی شود.
سپس دستور list volume را تایپ کنید و Enter بزنید تا تمام پارتیشن های سیستم شما نمایش داده شود.
در مرحله بعد، دستور select volume x را تایپ کنید تا درایو مورد نظر انتخاب شود. شما باید به جای x شماره مربوط به درایو مورد نظر خود را بنویسید.
دستورات مربوط به تغییر حجم درایو
بسته به اینکه بخواهید پارتیشن را کوچک یا بزرگ کنید، در این مرحله دستورات مختلفی دارید:
برای اینکه یک درایو را کوچک کنید، دستور shrink desired=x را تایپ کنید و Enter بزنید. x نشان دهنده مقدار فضایی است که می خواهید از پارتیشن بر حسب مگابایت کاهش دهید. با این کار مقداری فضای تخصیص نیافته در کنار پارتیشن ایجاد می شود که می توانید برای مقاصد دیگر از آن استفاده کنید.
اما اگر می خواهید حجم یک درایو را افزایش دهید، مطمئن شوید که در کنار پارتیشنی که می خواهید بزرگ کنید، مقداری فضای تخصیص نیافته وجود داشته باشد. اگر نه، ممکن است لازم باشد ابتدا پارتیشن دیگری را کوچک کنید (یا آن را حذف کنید).
سپس دستور extend size=x را تایپ کنید و Enter بزنید تا اجرا شود. x نشان دهنده مقدار فضایی است که می خواهید به پارتیشن بر حسب مگابایت اضافه کنید. این کار باعث ادغام فضای تخصیص داده نشده با پارتیشن و افزایش اندازه آن می شود.
وقتی عملیات تمام شد، exit را تایپ کنید و اجرا نمایید و برنامه ترمینال را ببندید. پارتیشن باید بزرگتر (یا کوچکتر) شده باشد.
۳- تغییر اندازه پارتیشن با استفاده از یک برنامه تخصصی
اگر روش های قبل برای تغییر حجم درایو در ویندوز ۱۱ برای شما پیچیده است، می توانید از یک برنامه شخص ثالث استفاده کنید.
برنامه EaseUS Partition Master
برنامه های زیادی به صورت آنلاین در دسترس هستند که می توانند به شما کمک کنند اندازه پارتیشن را به راحتی تغییر دهید، اما یکی از ساده ترین آنها EaseUS Partition Master است. برنامه را دانلود و نصب کنید.
وارد برنامه شوید و Partition Manager را در سمت چپ صفحه انتخاب کنید.
در قسمت Disks/Drivers، درایو مورد نظر خود را انتخاب نمایید.
سپس بر روی گزینه Resize/Move در قسمت راست صفحه کلیک کنید.
برای اینکه حجم یک درایو را کاهش دهید، ماوس خود را از انتهای نوار مربوطه به سمت چپ بکشید تا فضای مرود نظر آزاد شود.
و برای افزایش حجم درایو C در ویندوز ۱۱ یا دیگر درایوها، اطمینان حاصل کنید که فضای خالی کافی در کنار آن وجود دارد تا بتوانید آن را بزرگ کنید. اگر نه، ممکن است لازم باشد ابتدا پارتیشن دیگری را کوچک کنید.
پس از پایان عملیات، بر روی OK کلیک کنید. سپس برای اعمال تغییرات در مرحله بعد، Apply را انتخاب نمایید.
پس از اینکه اندازه پارتیشن ها را تغییر دادید، از برنامه خارج شوید و کامپیوتر خود را ریستارت کنید.
برنامه DiskGenius
DiskGenius یک نرم افزار مدیریت پارتیشن ویندوز پیشرفته است و با تمام نسخه های سیستم های ویندوز سازگار است. برنامه را دانلود و نصب کنید و آن را اجرا نمایید.
برای نمونه اگر می خواهید حجم یک درایو را افزایش دهید، روی آن کلیک راست کنید و Extend Partition را انتخاب نمایید. اما اگر می خواهید حجم یک درایو را کاهش دهید، Resize Partition را انتخاب کنید.
سپس جهت افزایش حجم، پارتیشنی که فضای خالی کافی دارد را انتخاب کنید و روی OK کلیک کنید تا بتوانید فضای خالی دیسک را از این حجم جابجا کنید.
فضای دیسکی که می خواهید بین پارتیشن ها جابجا شود را تنظیم کنید. می توانید پارتیشن را بکشید یا عدد دقیق را وارد کنید تا تعیین کنید که چقدر فضای خالی را می خواهید منتقل کنید. سپس روی دکمه Start کلیک کنید. منتظر بمانید تا فرایند تکمیل شود.
اگر فضای اختصاص نیافته ای دارید، می توانید بدون اینکه نیازی به ایجاد پارتیشن جدید داشته باشید، از طریق این برنامه آن را به یک داریو اضافه کنید، برای اینکار بر روی حافظه تخصیص نیافته کلیک راست کنید و روی گزینه Allocate Free Space To بروید و انتخاب کنید که به کدام پارتیشن این فضای آزاد را اضافه می کنید.
سوالات متداول
خیر در هنگام تغییر حجم درایو، اطلاعات آن معمولا پاک نمیشود. اما همیشه توصیه می شود که قبل از انجام هر گونه تغییر در پارتیشن ها، حتما از اطلاعات مهم خود بکاپ بگیرید تا در صورت بروز مشکل، اطلاعات شما از دست نرود. به DiskManagement بروید و بر روی درایوی که می خواهید حذف کنید، کلیک راست کنید و Delete Volume را انتخاب نمایید. این کار تمام اطلاعات آن درایو را حذف می کند و درایو حذف می شود. مشکلات سخت افزاری مانند خرابی هارد، مخفی شدن پارتیشن و فرمت شدن پارتیشن از دلایل عدم نمایش آن است.آیا در هنگام تغییر حجم اطلاعات درایو پاک میشود؟
حذف درایو در ویندوز 11 چگونه است؟
دلیل عدم نمایش پارتیشن در ویندوز 11 چیست؟
جمع بندی
در صورتی که با کمبود حافظه مواجه شدید، می توانید فایل های غیرضروری را در یک داریو حذف کنید تا فضا آزاد شود و بتوانید آن را به یک درایو دیگر اختصاص دهید. برای تغییر حجم درایو می توانید از ابزارهای داخلی سیستم مانند Disk Management و یا دستورات DiskPart استفاده کنید. اما اگر این کارها برای شما سخت است می توانید از برنامه های شخص ثالث مانند EaseUS Partition Master استفاده کنید.
نظرات و پیشنهادات شما؟
در این مطلب، آموزش تغییر حجم درایو در ویندوز ۱۱ برای افزایش و کاهش فضا را ارائه کردیم. با این روش ها می تواند سیستم خود را به صورت دلخواه پارتیشن بندی کنید. اگر شما نکته دیگری در زمینه تغییر حجم درایو در ویندوز ۱۱ می دانید، آن را با ما و دیگران در بخش نظرات این پست به اشتراک بگذارید.