گاهی ممکن است در هنگام استفاده از ویندوز ۱۱ متوجه فریز شدن آن ❄️ شوید.
دلایل زیادی برای هنگ کردن ویندوز ۱۱ وجود دارد. در کنار این دلایل، راه های مختلفی هم برای رفع این مشکل وجود دارد. در این مطلب از انزل وب به آموزش ۱۵ روش حل مشکل فریز شدن و هنگ کردن ویندوز ۱۱ میپردازیم.
رفع مشکل هنگ کردن و فریز شدن ویندوز ۱۱ هنگام شروع و کار
?How to Fix Windows 11’s Freezing Problem
یکی از مشکلات کاربران با ویندوز ۱۱، هنگ کردن و فریز شدن آن است. دلیل فریز شدن ویندوز ۱۱ متنوع است. رم ناکافی، وضوح تصویر نامناسب، درایور قدیمی و… همگی از علل بروز این مشکل هستند. در این مطلب از انزل وب روشهای برطرف کردن این مشکل را آموزش میدهیم. با ادامه این مطلب ما را همراهی کنید.
حل مشکل هنگ ویندوز ۱۱ با CMD
برای رفع مشکل هنگ لپ تاپ ویندوز ۱۱ دکمههای Ctrl+Alt+Del را فشار دهید. سپس روی Task Manager بزنید.
سپس روی سربرگ File بزنید. روی Run new task بزنید.
در کادر cmd را جستجو کنید. سپس روی OK بزنید.
دستور زیر را وارد کنید:
reg delete HKCU\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\IrisService /f && shutdown -r -t 0
روی Enter بزنید.
از آنجایی که حل مشکل به این طریق موجب پاک شدن یک فایل رجیستری میشود، ممکن است ترجیح دهید روش دیگری را امتحان کنید. در این صورت، روش بعدی را اجرا کنید.
رفع مشکل هنگ ویندوز ۱۱ با تنظیم ساعت
برای رفع هنگ ویندوز ۱۱ دکمههای Ctrl+Alt+Del را فشار دهید. سپس روی Task Manager بزنید.
سپس روی سربرگ File بزنید و گزینه Run new task را انتخاب کنید.
در کادر control را وارد کنید و سپس روی Enter بزنید تا Control panel باز شود.
حال روی Date and Time بزنید.
روی سربرگ Internet Time بزنید. سپس روی Change settings بزنید.
سپس تیک Synchronize with an Internet time server را بزنید. روی OK کلیک کنید.
پس از آن روی سربرگ Date and Time بزنید و Change date and time را انتخاب کنید.
حال در تقویم تاریخ را حداقل ۳ الی ۴ روز جلوتر را انتخاب کنید و سپس روی OK بزنید.
در نهایت روی منوی استارت کلیک کنید و سپس روی دکمه پاور بزنید. Restart را انتخاب کنید.
حل مشکل فریز شدن ناگهانی ویندوز ۱۱ با تغییر رزولوشن صفحه
ممکن است علت هنگ شدید ویندوز، رزولوشن نامناسب صفحه نمایش باشد. باید میزانی را انتخاب کنید که صفحه نمایشگر شما توانایی نمایش آن را داشته باشد. برای تغییر وضوح تصویر، روی منوی استارت راست کلیک کنید و سپس روی Settings بزنید.
حال روی System در سمت چپ بزنید.
از سمت راست روی Display کلیک کنید. در این بخش Scale & layout را پیدا کنید و Display Resolution را روی گزینه پایینتری بگذارید.
اگر از چند مانیتور استفاده میکنید، وضوح آنان را هم تغییر دهید. سپس روی Keep changes بزنید.
ممکن است همان مانیتور اضافی موجب بروز این مشکل شود. در این حالت، ابتدا کابل های مانیتور را جدا کنید و مشکل را در مانیتور دیگر بررسی کنید. اگر مشکل رفع شد، یعنی آن مانیتور موجب بروز آن میشد. در این حالت، می توانید به صورت موقت نسبت تصویر مانیتور دوم را روی ۱۶:۹ بگذارید. رزولوشن های زیر شامل این نسبت تصویر می شوند:
- ۱۰۲۴×۵۷۶
- ۱۱۵۲×۶۴۸
- ۱۲۸۰×۷۲۰
- ۱۳۶۶×۷۶۸
- ۱۶۰۰×۹۰۰
- ۱۹۲۰×۱۰۸۰
- ۲۵۶۰×۱۴۴۰
- ۳۸۴۰×۲۱۶۰
حل مشکل فریز شدن ویندوز ۱۱ لپ تاپ و کامپیوتر با تنظیم vRAM
گاهی علت هنگ ویندوز ۱۱ کم بودن ظرفیت RAM است. یکی از ویژگیهای Windows 11 امکان مدیریت میزان RAM است. ممکن است مقدار RAM سیستم شما پایینتر از پتانسیل ان انتخاب شده باشد که خودتان میتوانید آن را افزایش دهید.
برای انجام این کار دکمههای Win+I را فشار دهید. سپس performance را در بخش جستجوی Settings سرچ کنید. روی Adjust Appearance and Performance of Windows کلیک کنید.
در پنجره Performance Options روی سربرگ Advanced کلیک کنید. سپس روی Change بزنید.
در پنجره Virtual Memory به تفاوت Recommended با Currently allocated دقت کنید. اگر Currently allocated پایینتر از Recommended است، تیک Automatically manage paging file size for all drivers را بردارید. سپس درایو C را در بخش Paging file size for each drive انتخاب کنید و گزینه Custom size را انتخاب کنید.
حال میزان پیشنهاد شده را در کادر Initial Size وارد کنید و در کادر Maximum Size عدد بزرگتری را وارد کنید.
در نهایت روی OK بزنید. سیستم را ری استارت کنید. اعداد را با توجه به ظرفیت رم سیستم خود انتخاب کنید.
رفع مشکل فریز شدن ویندوز ۱۱ با آپدیت کردن درایورهای GPU
علت فریز شدن ویندوز ۱۱ میتواند قدیمی شدن درایورهای GPU باشد. برای رفع این مشکل دکمههای WIN+R را فشار دهید. در کادر devmgmt.msc را وارد کنید و Enter را بزنید تا Device Manager باز شود.
در پاسخ به سوال User Account Control روی YES بزنید. در پنجره Device Manager روی فلش Display Adapters کلیک کنید تا منوی آن باز شود. سپس منوی Display Adapters را باز کنید. روی کارت گرافیک خود راست کلیک کنید و Update Driver را بزنید.
سپس روی Search Automatically for updated driver software بزنید و صبر کنید تا سیستم را اسکن کند.
اگر نسخه جدید درایور موجود بود، آن را نصب کنید. اگر نه، روی Search for updated drivers on Windows Update بزنید.
سپس وقتی درایور GPU جدید آپدیت شد، سیستم را ری استارت کنید و مشکل را بررسی کنید.
حل مشکل فریز شدن ویندوز ۱۱ با آپدیت کردن تمامی درایورها
دلیل فریز شدن ویندوز میتواند آپدیت نبودن دیگر درایورها باشد. پس پیشنهاد میکنیم همه آنان را به روزرسانی کنید. برای این کار روی منوی استارت راست کلیک کنید و سپس روی Settings بزنید. سپس به Windows Update بروید. حال به Advanced Options > Optional Updates > Driver Updates بروید.
در بخش Driver Updates مواردی را که میخواهید آپدیت کنید، انتخاب کنید. اگر آپدیتی وجود داشته باشد، ویندوز شما به صورت خودکار آن موارد را به روز خواهد کرد.
رفع مشکل هنگ ویندوز ۱۱ با پاک کردن فایلهای Temp
روش دیگر برای حل مشکل هنگ ویندوز ۱۱ این است که فایلهای Temp را حذف کنید. روی منوی استارت راست کلیک کنید. سپس روی Settings بزنید و به System بروید. حال روی Storage بزنید. سپس بخش Local Disk را پیدا کنید.
روی Temporary Files بزنید و فایلهای Temp موردنظر خود را انتخاب کنید.
در نهایت روی Remove Files بزنید. صبر کنید تا فایلها حذف شوند.
رفع هنگ ویندوز ۱۱ با اجرای اسکن SFC و DISM
روش دیگر برای رفع هنگ ویندوز ۱۱، اجرای اسکن SFC است. روی منوی استارت کلیک کنید و cmd را جستجو کنید. ان را در حالت Run as Administrator باز کنید. سپس دستور زیر را وارد کنید:
sfc /scannow
Enter را بزنید و صبر کنید دستور اجرا شود.
سپس دستور زیر را وارد کنید و Enter را بزنید:
DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth
دستور زیر را نیز اجرا کنید و روی Enter بزنید:
chkdsk
حل مشکل فریز شدن ویندوز ۱۱ لپ تاپ با غیرفعال کردن ACPI
علت هنگ شدید ویندوز ۱۱ پر شدن شارژ باتری لپ تاپ است. برخی از کاربران در این زمان با مشکل هنگ کردن رو به رو میشوند. ابتدا شارژر باتری را پس از پر شدن جدا کنید. در ادامه باید Microsoft ACPI Compliant Control Method Battery را غیرفعال کنید. با این کار آیکون باتری از روی صفحه حذف میشود.
WIN+R را فشار دهید. در کادر devmgmt.msc را وارد کنید و Enter را بزنید تا Device Manager باز شود.
در پاسخ به سوال User Account Control (UAC) روی Yes بزنید. حال در پنجره Device Manager بخش Batteries را باز کنید. سپس روی Microsoft ACPI-Compliant Control Method Battery راست کلیک کنید و Disable Device را انتخاب کنید.
سپس روی Yes بزنید و سیستم را ری استارت کنید.
حل مشکل فریز شدن ناگهانی ویندوز ۱۱ با حذف Sonic Studio 3
برخی کاربران اعلام کردهاند که ویندوز ۱۱ با برنامههای مدیریت صدا مثل Sonic Studio 3 سازگار نیست. در نتیجه، ویندوز فریز میکند. در این شرایط باید این برنامه را حذف کنید. win+R را فشار دهید. در کادر appwiz.cpl را وارد کنید. سپس Ctrl + Shift + Enter را فشار دهید تا Programs and Features باز شود.
در این بخش میتوانید فهرست برنامههای نصب شده روی ویندوز را مشاهده کنید. Sonic Studio 3 را پیدا کنید.
حال روی آن راست کلیک کنید و Uninstall را بزنید و برنامه را حذف کنید. صبر کنید فرایند حذف انجام شود. سپس سیستم را ری استارت کنید.
رفع مشکل هنگ لپ تاپ ویندوز ۱۱ با اجرای Startup Repair
برای حل مشکل فریز شدن ویندوز ۱۱ سیستم خود را روشن کنید. سپس در لحظه بالا آمدن سیستم روی F11 بزنید. روی Troubleshoot و سپس Advanced Options بزنید.
Startup Repair را انتخاب کنید. صبر کنید تا فرایند یافتن مشکل و رفع آن انجام شود.
اگر با ارور پیغام خطای Explorer.exe مواجه می شوید، برای حل مشکل مطلب آموزش ۱۴ روش حل مشکل ارور Explorer.exe در ویندوز را مطالعه کنید.
حل مشکل فریز شدن ویندوز ۱۱ با ریست کردن ویندوز
اگر هیچ کدام از موارد گفته شده مشکل هنگ ویندوز ۱۱ را برطرف نکرد، ممکن است مشکل کلی باشد و ویندوز خراب باشد. در این حالت میتوانید ویندوز را ریست کنید.
با استفاده از این روش تمامی دادههای روی سیستم شما پاک خواهد شد. پس از آنها بکاپ بگیرید.
روی منوی استارت راست کلیک کنید. سپس روی Settings بزنید. حال به system بروید و روی Recovery کلیک کنید. سپس روی Reset PC بزنید.
روی Get Started بزنید و سپس Remove Everything را انتخاب کنید. روی Next بزنید و در نهایت روی Reset کلیک کنید.
اگر نمیتوانید وارد Settings شوید و مشکل جدی است، Win+L را فشار دهید. در صفحه باز شده وارد اکانت نشوید. Shift را فشار دهید و نگه دارید. وقتی Shift را فشار میدهید، روی دکمه Power بزنید و Restart را انتخاب کنید. حال ویندوز در حالت Reset اجرا میشود. روی Troubleshoot> Reset This PC> Remove Everything بزنید. سپس روی Next بزنید. در آخر روی Reset بزنید.
حل مشکل هنگ ویندوز ۱۱ با آپدیت کردن بایوس
ممکن است علت هنگ ویندوز ۱۱ قدیمی شدن بایوس سیستم شما باشد. اگر از لپ تاپ استفاده میکنید، مدل و نام لپ تاپ خود را به همراه واژه Drivers در گوگل سرچ کنید. سپس وارد سایت سازنده شوید و به بخش BIOS بروید. سپس آخرین نسخه بایوس را دانلود کنید.
اگر از کامپیوتر دسکتاپ استفاده میکنید، مدل مادربورد را به همراه واژه Drivers جستجو کنید و آخرین نسخه بایوس را از ان دانلود کنید. بسیاری از شرکتها نرمافزار مخصوص خود را برای به روزرسانی بایوس دارند. مثلا برند ایسوس دارای EZ flash و MSI دارای MFlash است.
حل مشکل فریز شدن ویندوز ۱۱ با تغییر تنظیمات PCIe
ممکن است علت فریز شدن ویندوز ۱۱ تنظیمات PCIe باشد که با تغییر آن در بایوس یا UEFI از GEN 4 به GEN 3 مشکل برطرف میشود. اصولا این روش مشکل سیستمهای بسیار قوی را میتواند برطرف کند که GPU قوی دارند.
البته اول آپدیت کردن بایوس را امتحان کنید. اگر مشکل برطرف نشد، این روش را امتحان کنید. وارد بایوس یا UEFI شوید. سپس در بخش Advanced به دنبال گزینه Gen 3 بگردید.
رفع مشکل فریز شدن ویندوز ۱۱ با ریست کردن UEFI
برای رفع فریز شدن ویندوز ۱۱ به این روش، روی منوی استارت راست کلیک کنید و Settings را انتخاب کنید. سپس System را بزنید. حال روی Recovery کلیک کنید. در بخش Advanced Startup روی Restart Now بزنید.
صبر کنید تا سیستم ری استارت شود. در صفحه آبی روی Troubleshoot> Advanced Options> UEFI Firmware Settings بزنید.
روی Restart کلیک کنید. حال دنبال گزینهای به نام Configuration، Security یا Exit بگردید. سپس گزینه Load Default Options یا Load Setup Defaults را بیابید و انتخاب کنید. روی Yes بزنید. حال از این بخش خارج شوید و سیستم خود را اجرا کنید.
اگر ویندوز ۱۰ دارید و سرعت لود شدن آن پایین است، مطلب رفع مشکل دیر بالا آمدن ویندوز ۱۰ لپ تاپ و کامپیوتر را مطالعه کنید.
نظرات و پیشنهادات شما؟
در این مطلب از انزل وب روشهای حل مشکل فریز شدن لپ تاپ ویندوز ۱۱ را آموزش دادیم. شما از کدام روش برای انجام این کار استفاده میکنید؟ لطفاً نظرات و پیشنهادات خود را در بخش دیدگاه با ما در میان بگذارید.
سلام
من دسته بازی تسکو tg 130w دارم
دسته بازی تو ویندوز ۱۱ به صورت دسته ایکس باکس ۳۶۰ شناخته میشه
وقتی دیته رو به کامپیوترم وصل میکنم شروع میکنه به فریز شدن تو بازی
مشکلش چیه
اطلاعی ندارم
اطلاعی ندارم
نمیدانم
نخوانده ام