ممکن است در هنگام نصب ویندوز ۱۱ روی سیستم خود، ارورهایی ⚠️ را مشاهده کنید و با مشکلاتی رو به رو شوید.
تمامی این ارورها دلیل خاصی دارند. کافی است بدانید که دلیل هر کدام از آن ها چیست تا بتوانید راه حل مناسب را برای رفع آن اجرا کنید. در این مطلب از انزل وب به راهنما کامل ۸ روش حل مشکل نصب ویندوز ۱۱ میپردازیم.
حل مشکل نصب نشدن ویندوز ۱۱
?How To Fix Windows 11 Installation Problems
گاهی در زمان نصب ویندوز مشکلاتی ایجاد می شود. ویندوز ۱۱ با وجود جدید بودنش، از این امر مستثنی نیست و ممکن است در حین نصب آن با مشکلاتی رو به رو شوید. برای این مشکلات راه حل هایی وجود دارد. در این مطلب از انزل وب روش های حل مشکل نصب ویندوز ۱۱ را آموزش میدهیم. با ادامه این مطلب همراه ما باشید.
نکته: قبل از هر کاری از اطلاعات مهم خود بکاپ بگیرید.
چگونه مشکل نصب ویندوز ۱۱ را رفع کنیم؟
در هنگام نصب ویندوز ۱۱ ممکن است با خطاهای زیر رو به رو شوید:
This PC doesn’t meet the system requirements to run Windows 11
The processor isn’t supported for Windows 11
TPM2.0 is a requirement for running Windows 11
PC must support Secure Boot
The system disk needs to be 64GB or larger
برای نصب ویندوز ۱۱ سیستم شما باید حداقلهایی را داشته باشد. برای این که بدانید نصب ویندوز ۱۱ به چه سیستمی نیاز دارد، مطلب بررسی سیستم مورد نیاز جهت نصب ویندوز ۱۱ را مطالعه کنید.
به نکات زیر هم توجه کنید:
- در صورتی که سیستم شما شرایط رسمی نصب ویندوز ۱۱ را نداشته باشد، با برخی روشها میتوانید این موارد را دور بزنید. با این حال، همه این روشها ممکن است روی سیستم شما جواب ندهد و تنها برخی از روشها را بتوانید اجرا کنید.
- ویندوز ۱۱ نسخه ۳۲ بیت وجود ندارد و باید پردازندههای سیستم شما مناسب نسخه ۶۴ بیت یا بالاتر باشند.
- ممکن است با استفاده از برخی از این روشها نصب ویندوز انجام شود اما نتوانید از بعضی از ویژگیهای ویندوز ۱۱ مانند حالت Sleep استفاده کنید یا برخی از درایورها دچار مشکل شوند.
گاهی با وجود داشتن سیستم موردنیاز نصب ویندوز ۱۱، همچنان نمیتوانید آن را نصب کنید. در ادامه روشهای مختلف حل مشکلات نصب ویندوز ۱۱ را آموزش میدهیم.
حل مشکل نصب ویندوز ۱۱ TPM
برای حل مشکل نصب ویندوز ۱۱ TPM، ابتدا باید بدانید که برای نصب به TMP 2.0 نیاز دارید. TPM تراشهای است که باید با CPU و BIOS/UEFI هماهنگ باشد. در ادامه میتوانید مشاهده کنید مایکروسافت چه طیفی را برای CPU اینتل و AMD تعیین کرده است:
- پردازنده اینتل نسل هشتم و نسخههای جدیدتر
- پردازنده AMD Ryzen
- مجموعه Ryzen 3000 و نسخههای جدیدتر
ممکن است با وجود داشتن نسخههای پشتیبانی شده قدیمیتر و فعال بودن TPM 2.0 هم PC Health Check سیستم شما ارور can’t run Windows 11 را بدهد. برای این که بتوانید ببینید که سیستم شما این تراشه را دارد و فعال است، میتوانید روش زیر را اجرا کنید.
Win+R را فشار دهید. در کادر tpm.msc را وارد کنید و روی OK بزنید.
پنجره TPM management window on the local computer باز خواهد شد. اگر در بخش Status جمله The TPM is ready for use را دیدید یعنی TPM فعال است. در گوشه سمت راست و پایین هم میتوانید نسخه این تراشه را مشاهده کنید.
اگر نسخه این تراشه صحیح است اما با جمله Compatible TPM can’t be found مواجه میشوید، میتوانید آن را در بایوس فعال کنید.
برای فعال کردن TPM در بایوس، در زمانی که میخواهید روی Restart کلیک کنید، دکمه Shift را نگه دارید تا منوی Windows Advanced Options باز شود. سپس Troubleshoot را انتخاب کنید.
حال Advanced Options را انتخاب کنید.
UEFI Firmware Settings را انتخاب کنید.
ممکن است اسامی کمی متفاوت باشد زیرا مادربرد سیستمهای مختلف، متفاوت است. TPM و PTT عملکرد یکسانی دارند. در برخی موارد میتوانید آن را مستقیما باز کنید. در برخی موارد TPM را میتوانید در بخش Advanced options و با نام Trusted Platform Module را مشاهده کنید. وارد Settings و سپس Security شوید. حال TPM 2.0 security را انتخاب کنید. سپس از سمت راست تیک TPM on را بزنید.
رفع ارور نصب ویندوز ۱۱ با فعال کردن Security boot
برای رفع ارور نصب ویندوز ۱۱ با این روش، سیستم خود را ری استارت کنید و دکمه Del یا دکمه مناسب سیستم خودتان را برای بالا آمدن بایوس را بزنید تا وارد آن شوید. این دکمه در سیستمهای مختلف متفاوت است. اگر سیستم شما مجهز به UEFI BIOS است، روی Boot بزنید و Secure boot را انتخاب کنید.
اگر واژه Disabled را مشاهده میکنید، روی Key Management بزنید.
سپس Install default Secure Boot keys را انتخاب کنید.
حال به صفحه قبلی برگردید. Enabled را میتوانید مشاهده کنید.
اگر سیستم شما مجهز به بایوس قدیمی است، وارد آن شوید و به Security بروید. سپس TPM را پیدا کنید و آن را فعال کنید.
Safe Boot را هم فعال کنید. در آخر روی F10 بزنید تا تغییرات ذخیره شود.
نصب ویندوز ۱۱ بدون TPM و Secure Boot
برای نصب ویندوز ۱۱ بدون TPM و Secure Boot، باید به این نکته توجه کنید که در سیستمهای UEFI BIOS mode امکان فعال کردن این دو مورد کار آسانی است. در Legacy BIOS mode نمیتوان این دو مورد را فعال کرد. در نتیجه باید این دو پیش نیاز را دور بزنید.
Win+R را فشار دهید. در کادر regedit را وارد کنید تا وارد Registry شوید.
در پنجره Registry Editor به Hkey_LOCAL_MACHINE و سپس SYSTEM بروید. حال Setup را انتخاب کنید.
در فضای خالی راست کلیک کنید و New را انتخاب کنید. سپس روی Key بزنید. Registry key جدیدی اضافه خواهد شد. نام آن را به LabConfig تغییر دهید.
حال روی پوشه LabConfig از سمت چپ بزنید و در فضای خالی سمت راست، راست کلیک کنید و DWORD (32-bit) Value را انتخاب کنید.
نام آنها را به ترتیب BypassTPMCheck و BypassSecureBootCheck بگذارید.
به ترتیب روی این دو، دو بار کلیک کنید و Value Data را به ۱ تغییر دهید. روی OK بزنید.
حال پنجرهها را ببندید و سعی کنید ویندوز ۱۱ را نصب کنید.
رفع خطای نصب ویندوز ۱۱ با AOMEI Backupper Standard
در صورتی که با روشهای گفته شده نتوانستید به رفع خطای نصب ویندوز ۱۱ بپردازید، در عین حال سیستم شما نمیتواند نسخه اصلی را Restore کند و نقطه بازیابی هم وجود ندارد، میتوانید از این روش استفاده کنید. ابتدا باید سیستمی با ویندوز ۱۰ در اختیار داشته باشید. سپس AOMEI Backupper را روی آن نصب کنید تا بتوانید نسخه بوتیبل و ایمیج سیستم را بسازید.
پس از نصب این برنامه آن را باز کنید. سپس روی Tools بزنید و Create Bootable Media را از سمت راست انتخاب کنید. باقی مراحل را بروید تا نسخه بوتیبل را بسازید.
پس از این کار روی Backup بزنید و سپس روی System Backup کلیک کنید. حال باید مکانی را برای بکاپ گرفتن انتخاب کنید. در کادر مشخص شده در تصویر زیر درایو موردنظر خود را انتخاب کنید. سپس روی Start Backup بزنید.
دیسکهای بوتیبل و بکاپ را به کامپیوتر خود وصل کنید. سپس از طریق دیسک بوتیبل، کامپیوتر را بوت کنید. روی Restore بزنید و سپس روی Select Image File کلیک کنید.
حال تیک دو گزینه Restore this system backup و Restore system to other location را بزنید و روی Next کلیک کنید.
مکانی را برای System image انتخاب کنید.
تیک SD Alignement و Universal Restore را بزنید. سپس روی Start Restore کلیک کنید.
حل مشکل نصب ویندوز ۱۱ و Upgrade کردن آن با ثبت دستی Dev Channel
مایکروسافت اخیرا برخی الزامات نصب ویندوز ۱۱ را تغییر داده است. ممکن است با وجود اینکه بتوانید در سیستم پشتیبانی نشده از Dev Channel استفاده کنید اما نتوانید ویندوز ۱۱ را نصب کنید. اگر از Windows 11 build 22000.51 یا نسخههای جدیدتر آن استفاده میکنید و نمیتوانید از Dev Channel استفاده کنید، میتوانید از این روش استفاده کنید. در غیر این صورت باید از دو روش آخر ما استفاده کنید.
همچنین برای اجرای این روش باید با اکانت مایکروسافت خود وارد شوید و دسترسی Administrator به آن داشته باشید. این روش آن چنان قابل اطمینان نیست. ممکن است پس از اجرای ویندوز Insider channel سیستم به حالت Release Preview برگردد.
Settings را باز کنید. به Update & security بروید.
Windows Insider Program را انتخاب کنید.
روی Get started بزنید.
اگر نیاز بود وارد اکانت مایکروسافت خود شوید. در پنجره Pick your Insider settings روی Release Preview Channel بزنید و روی Confirm کلیک کنید. این گونه Release Preview Channel فعال میشود.
اگر از شما خواسته شد، سیستم را Restart کنید. سپس دوباره وارد کامپیوتر خود شوید.
برای فعال کردن Dev Channel رو منوی استارت بزنید و regedit را جستجو کنید. روی Registry Editor بزنید.
وقتی وارد Registry Editor شدید، به مسیر HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\WindowsSelfHost\Applicability بروید.
اگر BranchName را در سمت راست میبینید، روی آن دو بار بزنید و در بخش Value عبارت Dev را وارد کنید.
اگر ContentType را در میبینید، روی آن دو بار بزنید و در بخش Value عبارت Mainline را وارد کنید.
اگر Ring را میبینید، روی آن دو بار بزنید و External را وارد کنید.
اگر هیچ کدام را نمیبینید دوباره این روش را بروید. سیستم را ریاستارت کنید. به Settings>Update & security>Windows Insider Program بروید. در اینجا باید Dev Preview ring را مشاهده کنید.
اگر همه چیز خوب پیش رفته باشد، میتوانید آخرین نسخه ویندوز ۱۱ را نصب کنید.
حل مشکل نصب ویندوز ۱۱ و Upgrade کردن آن با فعال کردن Dev Channel با کمک اسکریپت
برای حل مشکل نصب ویندوز ۱۱ به این شیوه، به GitHub بروید و روی Raw بزنید. سپس Save link as را انتخاب کنید. حال انتخاب کنید که Script در کجا دانلود شود. روی Save بزنید و اجازه دهید دانلود شود.
File Explorer را باز کنید و به بخشی بروید که اسکریپت را ذخیره کردید. روی آن راست کلیک کنید و Run as administrator را انتخاب کنید. در صورت نیاز هر مجوزی را تایید کنید.
پنجره Command Prompt باز خواهد شد که در آن چند گزینه وجود دارد.
عدد ۱ را وارد کنید و Enter را بزنید تا Enroll to Dev Channel انتخاب شود. صبر کنید تا فرایند انجام شود. سپس از CMD خارج شوید. به Settings >> Update & security >> Windows Insider Program بروید. باید چیزی شبیه به تصویر زیر مشاهده کنید.
حال به بخش Update بروید. باید در این بخش آپدیت ویندوز برایتان فعال شده باشد.
حل ارور نصب ویندوز ۱۱ و Upgrade یا حذف آن با ایجاد Hybrid Installer: مرحله اول
برای حل ارور نصب ویندوز ۱۱ به این روش، روی منوی استارت بزنید و msinfo را جستجو کنید. روی System Information بزنید. وقتی وارد System Information شدید اطمینان حاصل کنید که System Summary در سمت راست انتخاب شده است. حال نوع BIOS Mode را در جایی یادداشت کنید.
در این روش باید برای نصب ویندوز از فلش بوتیبل آن استفاده کنید. آخرین نسخه Windows 10 Insider ISO را دانلود کنید. با داشتن اکانت Insider میتوانید مستقیما build 21354 را از مایکروسافت دانلود کنید یا با داشتن UUP Dump نسخه build 21390 ISO خود را ایجاد کنید. میتوانید از برنامه Rufus برای ساخت Windows 10 ISO بوتیبل استفاده کنید. اگر Boot mode شما Legacy است، از MBR partition و اگر UEFI است از GPT استفاده کنید. حال فلش بوتیبل ویندوز ۱۱ خود را دارید.
برای ایجاد Hybrid installer آخرین نسخه Windows 11 Insider ISO را دانلود کنید. میتوانید از UUP Dump برای این کار استفاده کنید یا از سایتهای دیگر آن را دانلود کنید زیرا مایکروسافت هنوز این مورد را منتشر نکرده است. وقتی Windows 11 ISO دانلود شد، درایو USB ویندوز ۱۰ را در File Explorer باز کنید. به پوشه sources بروید. در سمت راست کمی بگردید و install.wim یا install.esd را پیدا کنید. نوع یا Type آن را در جایی بنویسید.
نام فایل را به install1.wim یا install1.esd تغییر دهید. به Windows 11 ISO بروید و روی آن راست کلیک کنید. Mount را انتخاب کنید. پس از چند ثانیه DVD Drive در File Explorer نمایان میشود. آن درایو را باز کنید و به پوشه Source بروید.
حل ارور نصب ویندوز ۱۱ و Upgrade یا حذف آن با ایجاد Hybrid Installer: مرحله دوم
حال install.wim یا install.esd را پیدا کنید. اگر Type این فایل شبیه به همان چیزی بود که یادداشت کرده بودید، مشکلی وجود نخواهد داشت و میتوانید ادامه دهید. ممکن است Windows 11 ISO شما دارای install.wim و Windows 10 ISO دارای install.esd باشد. اگر این طور است، مرحله بعد را اجرا کنید.
فایلinstall را از پوشه Sources در Windows 11 “DVD Drive” کپی کنید و در پوشه Sources درایو Windows 10 USB پیست کنید.
اگر این مشکل را نداشتید، باید فایل Install را به نوع درست آن تبدیل میکردید.
برای این کار فایل Windows 11 install.wim را در جایی امن مثل دسکتاپ کپی کنید. روی منوی استارت بزنید و Command Prompt را جستجو کنید و Run as administrator را انتخاب کنید.
در Command Prompt دستور زیر را وارد کنید:
dism /Get-WimInfo /WimFile:C:\Path\To\install.wim
مسیر را به جایی که WIM هست، تغییر دهید. مثلا E:\Downloads\OSes\install.wim.
حال WIMهای مختلف را با بخش Index آنها میتوانید مشاهده کنید. نسخه موردنظر خود را انتخاب کنید و Index آن را بنویسید.
سپس دستور زیر را وارد کنید:
dism /Export-Image /SourceImageFile:E:\Downloads\OSes\install.wim /SourceIndex:INDEX /DestinationImageFile:E:\Downloads\OSes\install.esd /Compress:recovery /CheckIntegrity
به جای SourceImageFile مسیر اصلی install.wim را وارد کنید. برای DestinationImageFile هم این کار را انجام دهید. به جای INDEX همان index را که پیشتر انتخاب کرده بودید، وارد کنید.
اجرای دستور زمانبر است. در نهایت به شما فایل ESD میدهد که میتوانید در USB کپی کنید.
اکنون برای حل مشکل نصب نشدن ویندوز ۱۱ دو گزینه پیش رو دارید.
حل ارور نصب ویندوز ۱۱ و Upgrade یا حذف آن با ایجاد Hybrid Installer: مرحله سوم
برای حل ارور نصب ویندوز ۱۱ دو شیوه وجود دارد.
شیوه اول:
درایو USB را در File Explorer باز کنید. روی فایل setup.exe دو بار بزنید. ممکن است exe نداشته باشد.
حال مراحل Upgrade را انجام دهید. وقتی فرایند تمام شد، میتوانید ویندوز ۱۱ را اجرا کنید.
شیوه دوم:
از درایو USB بوت کنید. به Setup بروید و در صورت درخواست، سیستم را Reboot کنید. حال ویندوز به setup قبلی برمیگردد و سعی میکند تا سیستم شما را درست کند. ممکن است سیستم چند بار Restart شود.
اگر فرایند با موفقیت انجام شود، میتوانید اسکرین Setup را همانند تصویر زیر مشاهده کنید.
اگر فرایند با موفقیت انجام نشد، مراحل ادامه را انجام دهید.
درایو USB را ریبوت کنید. وقتی Windows setup بالا آمد Shift و F10 را فشار دهید. Command Prompt باز خواهد شد.
دستور regedit را وارد کنید و Enter را بزنید. Registry Editor باز میشود. از سمت چپ HKEY_LOCAL_MACHINE را انتخاب کنید. به منوی File بروید. Load Hive… را بزنید. در پنجره file picker به This PC بروید و درایو Operating system را پیدا کنید. توجه کنید که ممکن است درایو C نباشد. اندازه و محتوا را چک کنید تا مطمئن شوید نوع درست را دارید. در مثال ما درایو همان C بود. پس ما باید به C:\Windows\System32\config برویم. روی SYSTEM دو بار کلیک کنید. وقتی از شما Key Name خواسته شد، SYSTEM1 را وارد کنید و OK را بزنید.
این کار را برای SOFTWARE هم انجام دهید و نام را SOFTWARE1 وارد کنید. به Registry Editor برگردید. به HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM1\Setup بروید. مطمئن شوید که Data بخش CmdLine خالی است. روی آن دو بار بزنید و متن را حذف کنید و روی OK بزنید. مطمئن شوید که موارد زیر ۰ هستند:
OOBEInProgress
RestartSetup
SetupPhase
SetupType
SystemSetupInProgress
نتیجه نهایی باید شبیه به تصویر زیر باشد.
حل ارور نصب ویندوز ۱۱ و Upgrade یا حذف آن با ایجاد Hybrid Installer: مرحله چهارم
برای حل ارور نصب ویندوز ۱۱ به HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE1\Microsoft\Windows\CurrentVersion\OOBE بروید. در سمت راست، راست کلیک کنید و New > DWORD را انتخاب کنید. سپس در بخش Name عبارت SkipMachineOOBE را وارد کنید و در بخش Data عدد ۱ را وارد کنید.
حال دوباره این کار را انجام دهید و این بار نام آن را SkipUserOOBE بگذارید و Data را هم ۱ قرار دهید.
Registry Editor را ببندید.
از آنجایی که این مراحل Post-install setup اولیه ویندوز را غیرفعال میکند، باید یک حساب کاربری اولیه به صورت دستی ایجاد کنید. در پنجره Command Prompt دستور زیر را وارد کنید. C: درایو سیستم عامل شما است.
copy C:\Windows\System32\Utilman.exe C:\
سپس copy /y C:\Windows\System32\cmd.exe C:\Windows\System32\Utilman.exe را وارد کنید. این دستور برنامه Utilman را جایگزین Command Prompt میکند. ویندوز را ریبوت کنید. دستور wpeutil reboot را وارد کنید و اجازه دهید ویندوز به صورت عادی بوت شود.
در صفحه Login تنها باید گزینه Other User را داشته باشید. در پایین و سمت راست روی آیکون Accessibility کلیک کنید. پنجره Command Prompt باز خواهد شد. در اینجا net user /add USERNAME PASSWORD را وارد کنید. به جای USERNAME و PASSWORD نام کاربری و رمز موردنظر خود را بگذارید. سپس net localgroup administrators USERNAME /add را وارد کنید و به جای USERNAME همان نام کاربری را که انتخاب کردید، وارد کنید.
سیستم را ری استارت کنید و دوباره از درایو USB بوت کنید. Shift و F10 را بزنید. Command Prompt باز خواهد شد. copy /y C:\Utilman.exe C:\Windows\System32\Utilman.exe را وارد کنید و برنامه اصلی را Restore کنید. ویندوز را ریبوت کنید. حال باید بتوانید وارد شوید و تنظیمات را انجام دهید و فایل Utilman.exe را از درایو C حذف کنید.
حل مشکل نصب ویندوز ۱۱ با جایگزینی فایل Compatibility Check: مرحله اول
این روش از حل مشکل نصب ویندوز ۱۱، بیشتر مرحلهای اضافه برای روشهای «حل مشکل نصب ویندوز ۱۱ و Upgrade کردن آن با ثبت دستی Dev Channel» و « حل مشکل نصب ویندوز ۱۱ و Upgrade کردن آن با فعال کردن Dev Channel با کمک اسکریپت» است. اگر در این دو روش با مشکلات Compatibility check مواجه شدید، این روش را اجرا کنید. در این مشکلات Setup ویندوز ۱۱ اجرا میشود اما با پیام Your computer is incompatible مواجه میشوید.
برای جایگزینی Windows 11 DLL با نوع ویندوز ۱۰ آن، به Setup ویندوز ۱۰ نیاز دارید. برای دریافت نتیجه بهتر، از نسخه Windows 10 October 2018 (build 17763) استفاده کنید.
با وجود این که Compatibility check اصولا اجازه نصب ویندوز ۱۱ را نمیدهد، Set up به صورت کامل دانلود خواهد شد. اگر دانلود نمی compatibility check مدام تلاش کنید تا بالاخره دانلود شود. میتوانید از UUP DUMP برای دانلود دستی Windows 11 ISO استفاده کنید.
وقتی Windows 10 ISO را دانلود کردید، برای بارگذاری کردن روی آن دو بار کلیک کنید. ویندوز آن را مثل درایو DVD با نامی شبیه به CCCOMA_X64FRE_EN-US_DV9 نشان میدهد. به پوشه Sources بروید. appraiserres.dll را پیدا کنید. فایل را روی دسکتاپ کپی کنید.
از طریق File Explorer به C:\$WINDOWS.~BT\Sources بروید. نام appraiserres.dll را در آن پوشه به appraiserres1.dll تغییر دهید. فایل appraiserres.dll که پیشتر به آن اشاره کردیم، در اینجا کپی کنید. به C:\$WINDOWS.~BT بروید و روی فایل setup.exe دو بار کلیک کنید. ممکن است exe در آخرش نباشد.
Windows 11 ISO را به صورت فلش بوتیبل درست کنید. به درایو USB بروید و پوشه sources را باز کنید. نام appraiserres.dll را به appraiserres1.dll تغییر دهید. فایل appraiserres.dll که پیشتر اشاره شد، در این پوشه کپی کنید.
حل مشکل نصب ویندوز ۱۱ با جایگزینی فایل Compatibility check: مرحله دوم
در ادامه حل مشکل نصب ویندوز ۱۱ به درایور USB بروید و روی فایل setup.exe یا setup دو بار کلیک کنید.
بهتر است پیش از انجام Upgrade، روی گزینه Change how Windows downloads updates در صفحه Setup اولیه بزنید و Not right now را انتخاب کنید. سپس باقی مراحل Setup را به حالت عادی انجام دهید.
برای توقف آپدیت خودکار ویندوز ۱۱، مطلب نحوه غیر فعال سازی آپدیت خودکار ویندوز ۱۱ را مطالعه کنید.
نظرات و پیشنهادات شما؟
در این مطلب از انزل وب روشهای حل مشکلات نصب ویندوز ۱۱ را توضیح دادیم. در هنگام نصب ویندوز ۱۱ کدام مشکل برای شما پیش آمد و با کدام روش آن را برطرف کردید؟ لطفاً نظرات و پیشنهادات خود را در بخش دیدگاه با ما در میان بگذارید.
سپاسگزارم از شما