پروفیل

دسته بندی پروفیل های فولادی در بازار ایران

کلمه پروفیل در لغت به معنی یک قطعه ای است که کاربری کاربری جداگانه ای از نمونه های دیگر دارد.

پروفیل های فولادی، مقاطعی هستند که هریک به دلیل ساختار و هندسه خاص، کاربردهای متنوعی را که از شاخه های فولادی مورد انتظار هستند را پوشش می دهند. با این تعریف، حتی انواع تیرآهن نیز گروهی از پروفیل های فولادی در بازار ایران و جهان هستند.

این مقاطع مانند تیرآهن انبار اصفهان، دارای نشان های تجاری مختلفی می باشند، که شناخت این برندهای فعال در صنایع فولاد، برای انجام مقایسات کیفی بسیار ضروری می باشد. لوله ها نیز گروه دیگری از پروفیل های فولادی ساختمانی و صنعتی هستند. لوله های گازی منازل در انواع لوله گازی توکار و لوله گازی روکار نمونه هایی از پروفیل های بسیار آشنا برای همه ما می باشند. انواع عنوان شده گروه هایی بودند که به دلیل نام جداگانه ای که دارند، در محاوره بازارهای آهن با عنوان پروفیل معرفی نمی شوند.

پروفیل های مختلف ساختمانی و صنعتی مانند پروفیل C ،Z، درب و پنجره و آبرو، دسته های دیگری از مقاطع فولادی هستند که مشخصا با نام پروفیل شناخته می شوند. با توجه به این ابهام زدایی، در ادامه این مطلب به معرفی طبقه بندی ها تعریف شده در پروفیل های فولادی که به صورت خاص با این نام معروف شده اند، مشخصات و ویژگی های مختلف آنها خواهیم پرداخت.

انواع پروفیل

با توجه به آنچه بیان شد، دانستیم که گروهی از پروفیل ها هستند که نام مستقلی نداشته و با همین عنوان پروفیل در بازارهای مختلف مورد معامله واقع می شوند. این مقاطع در انجام تقسیمات، برابر شاخه های صلب و توپر قرار می گیرند که در ساخت آنها از ورق های فولادی با گریدهای متنوع آلیاژی استفاده می شود. برای مثال، قیمت ورق  CK45، که به عنوان یک استاندارد خاص و پرطرفدار آلیاژی در تولید این مقاطع و انواع قوطی فولادی (مانند قوطی مبلی) کاربرد زیادی دارد، در تعیین قیمت انواع پروفیل و قیمت قوطی صنعتی، نقش تاثیرگذاری دارد. علاوه بر ترکیبات آلیاژی، نشان های تجاری تولید کنندگان این مقاطع، فاکتور بسیار مهمی است که در زمان خرید باید مد نظر قرار گیرند. اگر از تقسیم بندی این محصولات بر اساس آلیاژهای تولیدی و نشان های تجاری که در استانداردهای مورد استفاده در ساخت آنها تعریف شده اند بگذریم، به گروه بندی پروفیل ها در بازارهای آهن می رسیم که هر یک از شاخه های آن بیانگر ویژگی خاصی در نمونه های گوناگون این پروفیل ها می باشد. در ادامه به بیان برخی از این تقسیمات می پردازیم.

دسته بندی بر اساس باز و بسته بودن

پروفیل های فولادی با توجه به تفاوت هایی که در شکل ظاهری و روش های تولید آنها است به دو گروه باز و بسته تقسیم می شوند. پروفیل های باز گروهی از این مقاطع هستند که لبه ورق ها در طول، به یکدیگر نرسیده و ساختار شاخه به یک مقطع بسته تبدیل نشده است. پروفیل های C که به آنها سی پرلین گفته می شود، نمونه ای از انواع پروفیل باز هستند. پروفیل Z، برخی از پروفیل های درب و پنجره، مانند پروفیل T که با نام سپری نیز شناخته می شوند و پروفیل های آبرو، دسته های مختلف پروفیل باز هستند. در طرف مقابل مقاطعی که در ساخت آنها، لبه های ورق به یکدیگر رسیده و به وسیله جوش و یا پرس درز مخفی، به یکدیگر متصل می شوند، پروفیل های بسته نام دارند. بعضی از پروفیل های درب و پنجره، قوطی ها و پروفیل T570 گروه های مختلفی هستند که در زیر مجموعه های پروفیل بسته طبقه بندی می شوند.

دسته بندی بر اساس وزن

در ساخت انواع پروفیل از ورق های فولادی استفاده می شود. میزان ضخامت ورق های فولادی استفاده شده در تولید پروفیل ها، در تعیین شاخص های وزنی آنها به صورت مستقیم اثرگذار می باشد. در تقسیم بندی پروفیل ها بر اساس وزن آنها، گروهی که وزن کمتری نسبت به میانگین وزنی در سایزهای مشابه دارد پروفیل سبک نامیده می شود. در طرف دیگر این تقسیم بندی مقاطعی هستند که وزن آنها از میانگین تعریف شده در شاخه هایی با سایز مشابه بیشتر است. این دسته از انواع پروفیل ها را با نام پروفیل های سنگین می شناسند. لازم به ذکر است این شاخص در انواع پروفیل با توجه به استانداردهای بکارگیری شده در خطوط تولید کارخانجات سازنده، بر روی خود قطعه و یا برگه حاوی مشخصات آن درج می شود. با در نظر داشتن این نکته که استانداردها و سایزهای مورد استفاده در ساخت انواع پروفیل در برندهای مختلف به شکلی متفاوت تعریف شده اند، باید گفت نمی توان نمونه خاصی از یک سایز را به عنوان مثال برای پروفیل های سبک و یا سنگین عنوان نمود. لازم به ذکر است علامت L درج شده بر روی پروفیل ها بیانگر این است که این پروفیل در گروه مقاطع سبک وزن دسته بندی شده است و علامت V نشان دهنده پروفیل های سنگین وزن می باشد.

پروفیل های ساختمانی و صنعتی

یکی از تقسیم بندی های دیگری که برای انواع پروفیل ها مورد استفاده قرار می گیرد، بر اساس کاربری آنها در ساختمان سازی و یا صنعت می باشد. در این دسته بندی مقاطعی را که در پروژه های ساختمانی مورد استفاده قرار گیرند، را پروفیل های ساختمانی می گویند. پروفیل های درب و پنجره، پروفیل آبرو و قوطی ها انواع گوناگونی از پروفیل های ساختمانی هستند. در طرف دیگر به مقاطعی که کاربرد صنعتی دارند و یا در صنایع مختلف به عنوان مواد اولیه برای قطعه سازی مورد استفاده قرار گیرند، پروفیل های صنعتی گفته می شود. پروفیل C و پروفیل Z گروه هایی هستند که به عنوان پروفیل صنعتی شناخته می شوند. البته نوع کاربری ساختمانی و صنعتی در هیچ نوع پروفیلی صد در صد نیست. به عبارت دیگر هیچ گروهی از انواع پروفیل در یک نوع کاربری از انواع بیان شده انحصار نداشته و این دسته بندی صرفا بیانگر استفاده های غالب از این مقاطع می باشد.

خرید و قیمت انواع پروفیل

دسته بندی های عنوان شده برای انواع پروفیل، هر یک بیانگر ویژگی خاصی در آنها می باشد. همانطور که بیان شد، قیمت ورق های استفاده شده در ساخت این محصولات، ضخامت و روش های مختلف تولید، نکاتی هستند که در هنگام خرید پروفیل فولادی می بایست مد نظر قرار داد. با توجه به نقش اساسی گروه های مختلف پروفیل های فولادی در ساختمان سازی و صنعت، می توان گفت عدم توجه به این شاخص ها در این مقاطع می تواند موجب بکارگیری نادرست این تولیدات و نتیجتا همراه داشتن خسارات مختلف شود. بنابراین سفارش ما به خریداران این مقاطع، استفاده از محصولات شرکت های معتبر و خرید آنها از مراکز با سابقه می باشد. همکاران ما در وب سایت آهن مهام، گروهی از بهترین مهندسان مشاور در زمینه خرید و بکارگیری مقاطع مختلف فولادی، از جمله انواع پروفیل هستند. هموطنان عزیز در صورت نیاز به کسب مشاوره و اطلاع از قیمت قوطی، نحوه سفارش و خرید این مقاطع میتوانند با کارشناسان ما تماس حاصل فرمایند.

/ پایان رپرتاژ

این مطلب صرفا جنبه تبلیغاتی داشته و انزل وب هیچ مسئولیتی را در رابطه با آن نمی‌پذیرد.

به این مطلب امتیاز دهید
اشتراک گذاری
لینک کوتاه
برچسب ها

بیشتر بخوانید

نظرات

×