برخی اوقات ممکن قصد تقسیم کردن پی دی اف ✂️ یک کتاب یا جزوه پر حجم با صفحات زیاد را به چندین فایل کوچکتر داشته باشید.
انجام اینکار به صورت دستی بسیار سخت و زمان بر خواهد بود. اما ما در این مطلب از انزل وب به آموزش تقسیم پی دی اف به چند قسمت بدون دردسر و با بهترین ابزارها میپردازیم تا بتوانید اینکار را به سادگی انجام دهید.
تقسیم پی دی اف آنلاین
Online PDF Splitting Tools
به طور خلاصه برای تقسیم PDF به چند قسمت میتوانید از وبسایتهایی مثل Sejda، SmallPDF، ILovePDF یا PDF2GO استفاده کنید. همچنین آپلود کردن فایل در مرورگرهای اج، فایرفاکس و گوگل کروم نیز روشی ساده و در دسترس برای اعمال تغییرات و تقسیم بندی آن است. در صورت تمایل به استفاده از نرم افزارهای تخصصی ادیت PDF میتوانید از برنامههایی مثل PDF Merger & Splitter، CutePDF یا Adobe Acrobat DC Pro روی ویندوز استفاده کنید. در ادامه به روش کامل استفاده از هر یک ابزارها میپردازیم.
شما میتوانید از برخی ابزارهای معرفی شده برای کارهای دیگر مثل ادغام فایلهای PDF یا کاهش حجم PDF و… استفاده کنید
۱- استفاده از مرورگرها
اگر قصد اعمال تغییر در یک پی دی اف یا ساخت یک فایل پی دی اف جدید بر اساس صفحات موردنظرتان را دارید، یکی از ابزارهای در دسترس و موثر در این زمینه مرورگرهایی مثل Microsoft Edge، Firefox یا Google chrome هستند. این مرورگرها به شما امکان کار با فایلهای PDF را میدهد و ما در اینجا به عنوان نمونه روش اینکار را روی برنامه Microsoft Edge نمایش دادهایم ولی روش کلی اینکار در سایر مرورگرها نیز تقریبا مشابه است. برای اینکار تنها لازم است روی فایل مورد نظرتان در ویندوز کلیک راست کنید و Open with را انتخاب کنید. حالا از بین گزینهها Microsoft Edge را انتخاب کنید.
زمانی که فایل PDF در مرورگر اج باز شد، از نوار ابزارهای بالای صفحه گزینه Print به شکل یک پرینتر را انتخاب کنید یا کلید Ctrl+P را بزنید. البته لازم است بدانید که در این مرحله لزوما اینکار را برای پرینت گرفتن مدرک انجام نمیدهید.
حالا در تنظیمات مربوط به پرینتر و پنجره Print روی منوی Printer بزنید و Microsoft Print to PDF را انتخاب کنید. در بخش پایینتر روی بخش Pages کلیک کنید. در اینجا شما میتوانید شماره صفحاتی را که میخواهید از فایل پی دی اف فعلی جدا و به عنوان فایل جدیدی شناخته شوند را وارد کنید. برای مثال اگر تنها به صفحه دوم از فایل پی دی اف نیاز دارید، عدد ۲ را وارد کنید. یا در صورتی که به مجموعهای از صفحات نیاز دارید، آنها را با ترتیبی مناسب وارد کنید و روی دکمه Print کلیک نمایید.
حالا میتوانید از طریق پنجره Save Print Output Asمحل ذخیره سازی فایل PDF جدید را انتخاب کنید و اسم آن را نیز تعیین نمایید.
۲- استفاده از برنامه PDF Merger & Splitter
یکی دیگر از روشهایی که میتوانید از آن برای تقسیم صفحات پی دی اف استفاده کنید، برنامه رایگان PDF Merger & Splitter است. شما میتوانید این برنامه را به سادگی برای سیستم عامل ویندوز از طریق Microsoft Store یا سایر سایتهای ایرانی نصب و راه اندازی کنید. سپس برنامه را باز کنید و بخش Split PDF را انتخاب کنید.
حالا از بالای صفحه روی Load PDF کلیک کنید و فایل موردنظرتان برای تقسیم شدن را انتخاب نمایید.
پس از لود شدن و بارگذاری فایل موردنظر پیش نمایش صفحات آن را مشاهده خواهید کرد. حالا میتوانید روی صفحاتی که نیاز به تبدیل آنها به یک فایل PDF جدید را دارید کلیک کنید. انتخابهای شما در بخش Selected Range نمایش داده میشود.
حالا شما میتوانید از گزینه Extract Selected Pages to a Single PDF برای استخراج صفحات انتخاب شده و تبدیل آنها به یک فایل PDF جدید استفاده کنید. یا برای تبدیل هر صفحه به فایلهای جداگانه از Extract Every Selected Page to a PDF استفاده کنید. در نهایت پس از انتخاب حالت موردنظرتان روی دکمه Split PDF در پایین صفحه بزنید.
سپس میتوانید محل ذخیره سازی فایل و همچنین نام آن را نیز انتخاب کنید.
۳- استفاده از برنامه CutePDF در ویندوز
اگر همچنان قصد اعمال تغییرات روی فایلهای پی دی اف از طریق نرم افزارها را دارید، میتوانید از برنامه CutePDF نیز برای اینکار استفاده کنید. شما میتوانید فایل اصلی را از طریق سایت این برنامه، یا نسخههای کرک شده را از وبسایتهای داخلی دریافت کنید. پس از تکمیل نصب و راه اندازی برنامه، فایل PDF را از طریق برنامه باز کننده فایلهای پی دی اف مثل Adobe acrobat باز کنید و روی علامت پرینتر در بالای صفحه بزنید یا از کلید Ctrl+P استفاده کنید. حالا از صفحه مربوط به تنظیمات پرینتر، از بخش Printer، حالت CutePDF Writer را انتخاب کنید.
با اینکار فایل CutePDF Writer نه به عنوان یک پرینتر، بلکه به عنوان یک برنامه مجازی ساخت فایلهای PDF برای مدارک عمل خواهد کرد. حالا از قسمت pages to print حالت را از روی All به Pages تبدیل کنید و صفحات موردنظر خودتان برای تشکیل یک فایل جدید را وارد کنید. به طور مثال اگر میخواهید از صفحه ۱ تا ۵ به فایلی جدید تبدیل شود، عدد را به صورت ۱-۵ در کادر بنویسید. سپس روی دکمه Print بزنید و مسیر موردنظر برای ذخیره سازی فایل را انتخاب کنید.
در نهایت به این صورت میتوانید فایل جدید را برای پرینت گرفتن PDF آماده کنید.
۴- تقسیم پی دی اف به چند قسمت از طریق PDFsam Basic
اگر به دنبال ابزار پیشرفتهتری برای تقسیم کردن یا استخراج صفحات فایل پی دی اف هستید، میتوانید از از برنامههای رایگان و منبع باز همچون PDFsam Basic استفاده کنید. این برنامه به خوبی قابلیت تقسیم صفحات فایل به تعداد مورد نظر بر اساس صفحات مشخص شده را دارد. برای این منظور ابتدا لازم است برنامه PDFsam Basic را از طریق وبسایت رسمی یا سایر منابع داخلی، بر روی سیستم خودتان نصب کنید.
پس از اجرای برنامه در قسمت Split Tools روی گزینه Split بزنید.
در بخش بالایی صفحه میتوانید روی Select PDF کلیک کنید و فایل پی دی اف موردنظرتان را روی برنامه آپلود کنید. سپس در قسمت Split Settings میتوانید نحوه تقسیم بندی فایل و استخراج صفحات از آن را مشخص کنید.
- Split After: انتخاب این گزینه باعث میشود تا فایل بر اساس صفحات زوج یا فرد بعد تقسیم بندی شود.
- Split After the Following Page Numbers: با این گزینه شما میتوانید فایل را بعد از یک شماره صفحه مشخص شده تقسیم کنید.
- Split by Every N Pages: در این قابلیت شما یک شماره صفحه را مشخص میکنید و برنامه بر اساس همان فایل را تقسیم بندی میکند.
پس از انتخاب حالت مدنظرتان و انجام تنظیمات مربوط به آن، روی دکمه Browse کلیک کنید و محل ذخیره سازی فایل خروجی را مشخص کنید. سپس در پایین صفحه روی Run بزنید تا عملیات انجام شود.
۵- استفاده از ابزار آنلاین Sejda
علاوه بر نرم افزارهای معرفی شده، شما همچنین میتوانید از وبسایتها نیز برای تقسیم فایل پی دی اف آنلاین استفاده کنید. البته به طور کلی استفاده از سایتهای آنلاین برای اشتراک گذاری فایلهای خصوصی یا موارد امنیتی مهم توصیه نمیشوند. یکی از این سرویسها وبسایت Sejda است. برای استفاده از این سایت لازم است ابتدا روی دکمه Upload PDF Files بزنید و مدرک مورد نظرتان را روی سایت آپلود کنید.
حالا میتوانید از طریق گزینههای نمایش داده شده حالت موردنظر خودتان را انتخاب کنید. این گزینهها شامل موارد زیر هستند:
- Extract Every Page Into a PDF: با این گزینه میتوانید هر صفحه از فایل را به یک فایل PDF جداگانه تبدیل کنید.
- Select Pages to Split: در این ویژگی میتوانید مشخص کنید که پس از صفحه مورد نظرتان، یک فایل PDF ایجاد شود.
- Split Every Even Page: با استفاده این گزینه نیز میتوانید مشخص کنید بعد از هر صفحه زوج یک فایل ایجاد شود.
به طور مثال ما در اینجا Select Pages to Split را انتخاب میکنیم تا تقسیم صفحات بر اساس موارد انتخاب شده انجام شود. سپس روی Continue میزنیم.
در ادامه روند تقسیم پی دی اف به چند قسمت با وبسایت Sejda، در صفحه نمایش داده شده جدید صفحات مورد نظرتان برای جدا شدن و استخراج را انتخاب کنید. حالا با کلیک کردن روی خط مستقیم صفحات مدنظر شما به یک سمت دیگر منتقل شده و از سایر صفحات جدا میشوند. در نهایت پس از تکمیل انتخاب برای تایید آن روی Split PDF by Pages بزنید و خروجی را دانلود کنید.
در صورت نیاز ما حتی میتوانید برای استفاده افلاین و سادهتر از این قابلیتها نرم افزار Sejda PDF Desktop را نیز دانلود کنید.
۶- تقسیم پی دی اف به چند قسمت Adobe Acrobat
از دیگر ابزارهای آنلاینی که میتوانید بوسیله آن فرایند تقسیم بندی پی دی اف را انجام دهید، وبسایت Adobe Acrobat است شما با استفاده از قابلیت Split PDF میتوانید اینکار را به سادگی انجام دهید. برای جداسازی صفحات PDF ابتدا لازم است فایل را در صفحه آپلود کنید. اینکار ممکن است بر اساس حجم فایل شما کمی زمانبر باشد.
پس از نمایش داده شدن همه صفحات در صفحه میتوانید با استفاده از قابلیت Split محل برش صفحات را مشخص کنید. در این بخش میتوانید به تعداد نیازتان فایل را بخش بندی کنید. پس از انجام فرایند روی دکمه Continue بزنید و برای ذخیره سازی فایلها پس از مشاهده آنها روی دکمه Save بزنید.
حالا پس از تکمیل میتوانید فایلهای آماده شده را در صفحه ببینید و پس از انتخاب هر یک روی دکمه Download از بالای صفحه بزنید. سپس فرمت و حجم خروجی نهایی را انتخاب نمایید.
۷- استفاده از سایت SmallPDF
از دیگر ابزارهای محبوب و تخصصی در زمینه تنظیمات فایلهای PDF وبسایت SmallPDF است که شما میتوانید با استفاده از ابزار Split PDF Online تغییر مدارک را به سادگی انجام دهید. برای تقسیم پی دی اف به چند قسمت ابتدا لازم است فایل خودتان را با استفاده از بخش Choose File در سایت آپلود کنید.
حالا پس از مشخص شدن صفحات فایل میتوانید بین آنها برش ایجاد کنید یا هر صفحه را به صورت جداگانه بچرخانید، کپی بگیرید یا حذف کنید. حالا از بالای صفحه روی Split بزنید در اینجا شما میتوانید تعداد فایلهای خروجی را نیز ببینید.
پس از کمی صبر میتوانید خروجی را دریافت کنید و هر فایل را به صورت جداگانه دانلود کنید. علاوه بر این میتوانید از سایر امکانات مربوط به فایلهای پی دی اف در این سایت نیز استفاده کنید.
۸- تقسیم فایل پی دی اف به چند فایل با سایت ILovePDF
وبسایت ILovePDF یکی از وبسایتهای تخصصی برای ادیت و ویرایش فایلهای پی دی اف محسوب میشود که شما میتوانید از قابلیتهای متنوع آن مثل تبدیل PDF به Word بدون بهم ریختگی استفاده کنید. ابزار Split PDF file در این وبسایت میتوانید به سادگی با استفاده از گزینه Select PDF file فایل را آپلود کنید.
در ادامه برای تقسیم PDF آنلاین، پس از تکمیل آپلود شدن فایل از سمت راست صفحه شما میتوانید حالت تقسیم شدن فایل را به دو صورت انتخاب کنید. با استفاده از حالت Range لازم است محدوده صفحات مورد نظرتان را وارد کنید به طور مثال از صفحه ۱ تا ۵ را به صورت ۱-۵ نمایش دهید. با استفاده از Pages نیز میتوانید به صورت مستقیم صفحات مورد نظرتان را تیک بزنید و در نهایت Split PDF را بزنید. اگر تمایل دارید همه صفحات انتخاب شده در یک فایل مشترک قرار بگیرند و خروجی هر صفحه به طور جداگانه نباشد، لازم است گزینه Merge Extracted pages to one PDF file را انتخاب کنید.
در نهایت میتوانید فایل خروجی را دانلود کنید.
۹- تقسیم پی دی اف به چند قسمت با سایت PDF2GO
یکی دیگر از راهکارهای موثر برای نرم افزار تبدیل یک PDF به چند PDF، استفاده از وبسایت PDF2GO است. برای استفاده از این سرویس ابتدا لازم است فایل خودتان را در صفحه آن آپلود کنید و روی دکمه Start بزنید.
حالا در صفحه نمایش داده شده میتوانید صفحات را بر اساس نیاز خودتان تقسیم بندی کنید یا ترتیب قرارگیری آنها را تغییر دهید. در نهایت روی دکمه Save As بزنید و خروجی را دانلود کنید. توجه داشته باشید که استفاده رایگان از این سایت به صورت محدود است.
۱۰- استفاده از گزینه Preview در سیستم عامل macOS
اگر از سیستم عامل mac استفاده میکنید، برای تقسیم پی دی اف به چند قسمت تنها لازم است روی آن کلیک راست کنید و روی Open with بزنید و باز شدن در حالت Preview را انتخاب کنید.
حالا در صفحه باز شده از نوار بالای صفحه روی View و سپس Thumbnails بزنید تا بتوانید تمامی صفحات را به صورت یک لیست ببینید. سپس صفحاتی که قصد جدا کردن آنها را دارید با استفاده از کلیدهای Command و Shift انتخاب کنید. در این مرحله لازم است صفحات انتخاب شده را روی دسکتاپ بکشید و رها کنید. با اینکار تمامی صفحات انتخاب شده شما تبدیل به یک فایل جدید خواهد شد.
۱۱- تقسیم پی دی اف به چند قسمت با Adobe Acrobat DC Pro
یکی دیگر از برنامه تقسیم پی دی اف به صورت تخصصی نرم افزار Adobe Acrobat DC Pro است. البته این استفاده از این قابلیت نیاز به پرداخت هزینه دارد و ممکن است برای همه افراد کاربردی نباشد. برای این منظور ابتدا فایل PDF موردنظرتان را با استفاده Adobe Acrobat باز کنید توجه داشته باشید که شما باید از نسخه Pro برای اینکار استفاده کنید. در صورتی که این نسخه از برنامه را ندارید، بهتر است از سایر روشهای معرفی شده استفاده کنید. حالا از نوار بالای صفحه روی گزینه Tools بزنید. سپس از بخش Manipulate pages ابزار Split document را انتخاب کنید.
در صفحه Split document شما میتوانید نوع تقسیم شدن فایل و تعداد صفحات مورد نظرتان را وارد کنید. حالا روی Output Options بزنید تا محل مناسب را برای ذخیره شدن فایل را انتخاب کنید. در نهایت روی Split و OK بزنید تا فرایند تکمیل شود.
سوالات متداول
اگر قصد تقسیم بندی یا اعمال تنظیمات بیشتر روی فایل PDF در اندروید را داشته باشید، برنامههای PDF Splitter مانند iLovePDF، PDF Utils و Xodo میتوانند برای اینکار موثر باشند.نرم افزار تقسیم فایل PDF اندروید چیست؟
جمع بندی
به طور کلی برای تقسیم پی دی اف به دو قسمت یا بیشتر در دسترس ترین روش باز کردن فایل PDF با استفاده از مرورگرهای کروم، فایرفاکس یا اج و تقسیم بندی آن است. اگر قصد استفاده از سایتهای تخصصی ویرایش پی دی اف را داشتید، میتوانید به سادگی از ابزارهایی مثل Sejda، SmallPDF، ILovePDF یا PDF2GO استفاده کنید. علاوه بر آن نرم افزارهایی مثل PDF Merger & Splitter، CutePDF یا Adobe Acrobat DC Pro نیز برای کاربران ویندوز بسیار کاربردی است. برای تقسیم پی دی اف به چند قسمت در سیستم عامل macOS نیز میتوانید از گزینه Preview استفاده کنید.
نظرات و پیشنهادات شما؟
آیا تا به حال نیاز به ابزاری برای تقسیم فایل پی دی اف به چند قسمت را داشتهاید؟ به نظر شما کدام یک از روشهای معرفی شده میتواند موثر و کاربردیتر باشد؟ اگر از ابزارهای معرفی شده استفاده کردهاید یا درباره این موضوع نظر یا تجربهای دارید، لطفاً آن را با ما و سایر خوانندگان این مطلب به اشتراک بگذارید.