برنامه مایکروسافت اکسل، یکی از ابزارهای کاربردی برای تجزیه و تحلیل داده ها و انجام محاسبات می باشد.
با این حال ممکن است کاربر با مشکلاتی چون نمایش نادرست اعداد و محاسبات به ویژه در مورد ممیزها ➗ مواجه شود. این مشکل می تواند ناشی از تنظیمات نادرست یا فرمت های اشتباه اعداد باشد. به همین منظور در این مطلب از انزل وب، آموزش حل مشکل ممیز در اکسل برای همیشه را ارائه می کنیم.
رفع مشکل ممیز در اکسل
Fix Excel Keeps Changing Decimal Separator from Comma to Dot
به طور خلاصه برای رفع مشکل ممیز فارسی در اکسل، می توانید از طریق کنترل پنل، تنظیمات اکسل و… کاراکتر جداکننده اعشار را تعیین کنید. در ادامه جزییات و نکات بیشتری را ارائه می کنیم.
۱- نوشتن اعداد اعشاری در اکسل
گاهی ممکن است نتوانید عملیات های ریاضی مانند جمع را روی اعداد اعشاری که با ممیز در اکسل می نویسید، اعمال کنید. این مشکل مربوط به تنظیمات اکسل است زیرا اکسل شما از / به عنوان جدا کننده ممیز به جای نقطه استفاده می کند. برای نمونه شما ترجیح می دهید که عبارت اعشاری را به صورت ۱.۵ به جای ۱/۵ بنویسید. برای تغییر تنظیمات می توانید به چند روش عمل کنید که در ادامه به آن ها می پردازیم.
تنظیم ممیز در کنترل پنل
برای حل مشکل ممیز اکسل، در بخش جستجوی ویندوز عبارت Control Panel را جستجو کنید و بر روی نتیجه کلیک نمایید.
بر روی Clock and Region کلیک کنید.
Region را انتخاب کنید.
بر روی Additional settings کلیک کنید.
Decimal symbol را روی . (نقطه) یا , (کاما) قرار دهید. سپس Apply را انتخاب کنید و بر روی OK در تمام پنجره ها کلیک کنید. هر کاراکتری که در این بخش قرار دهید، به عنوان جداکننده اعشار در اکسل استفاده می شود. دقت داشته باشید که برای تمام اعداد اعشاری اکسل خود از یک کاراکتر (نقطه، کاما و…) استفاده کنید. زیرا اگر اعداد اعشاری را با فرمت های گوناگون بنویسید، در محاسبات و.. دچار مشکل خواهید شد.
تنظیم ممیز در برنامه اکسل
اگر از طریق کنترل پنل نتوانستید که تنظمیات ممیز را تغییر دهید، برای تبدیل تقسیم به ممیز در اکسل، در برنامه Excel بر روی منوی File کلیک کنید و بر روی Options کلیک کنید.
در بخش Advanced می توانید تیک گزینه Use system separator را فعال کنید تا تنظیم ممیز را از Control panel بگیرد.
یا اینکه تیک این گزینه را بردارید و در بخش Decimal separators علامت نقطه را وارد کنید و بر روی OK کلیک کنید. بخش Thousanda separator مربوط به جداکننده هزارگان می باشد.
استفاده از کدهای خاص برای حل مشکل ممیز در اکسل
اعدادی که می خواهید، علامت ممیز آن را تغییر دهید، انتخاب کنید. سپس در منوی Home بر روی آیکن فلش بخش Number کلیک کنید.
سپس Custom را انتخاب کنید و در کادر Type، کد ۰.۰۰ را وارد کنید و بر روی OK کلیک نمایید.
۲- فرمت صحیح اعداد
یکی از نکات مهم در اکسل، این است که شما باید فرمت اعداد را به درستی انتخاب کنید تا با مشکل ممیز و تقسیم در اکسل مواجه نشوید. شما می تونید فرمت اعداد را از بین مواردی چون عدد، درصد و… تعیین کنید. برای تغییر فرمت سلول ها، سلول های مورد نظر را انتخاب کنید. سپس روی آن ها کلیک راست نمایید و گزینه Format Cells را انتخاب کنید.
در تب Number، یکی از گزینه های بخش Category مانند Currency، Number و… را انتخاب کنید.
اگر فرمت اعداد به درستی انتخاب نشود، اکسل نمی تواند با آن ها به درستی کار کند. اگر عدد به عنوان متن انتخاب شده باشد، Excel نمی تواند از آن برای محاسبات ریاضی مانند جمع اعداد در اکسل استفاده کند. برای تبدیل اعداد متنی به عدد و رفع مشکل محاسبه در اکسل، می توانید توابع موجود مانند VALUE و SUBSTITUTE را به کار ببرید. برای مثال، اگر بخواهید فرمت سلول های ستون F4 تا F6 را تغییر دهید، می توانید به این صورت عمل کنید:
=VALUE(SUBSTITUTE(F4:F6,",","."))
برای اینکه فرمول را وارد کنید، در یکی از سلولها = را وارد کنید و سپس فرمول را تایپ کنید و Enter بزنید تا اجرا شود. در این فرمول، تابع SUBSTITUTE، علامت ممیز را از کاما به نقطه تغییر می دهد و تابع VALUE نیز، فرمت آن را به عدد تبدیل می کند.
۳- تنظیم زبان و منطقه
برای رفع مشکل تبدیل ممیز به تقسیم در اکسل، می توانید تنظیمات را به گونه ای تغییر دهید تا با فرمت اعداد شما در اکسل سازگاری داشته باشد. برای اینکار در برنامه اکسل به مسیر File > Options بروید. به بخش Advanced بروید و در قسمت Editing options می توانید تنظیمات اعداد را تغییر دهید.
۴- حل مشکل تقسیم در اکسل
اگر با ارور #DIV/0! در اکسل برخورد کرده اید، به این دلیل است که یک عدد را بر صفر یا یک ستون خالی تقسیم کرده اید. برای نمونه در تصویر زیر حاصل تقسیم G1 بر G3 خطای Div خواهد بود زیرا سلول G3 خالی است.
حل مشکل تقسیم با تابع IFERROR
یک راه ساده برای حل مشکل تقسیم، این است که از تابع IFERROR استفاده کنید. به این صورت که فرمول را به صورت IFERROR(G1/G3، “۰”) بنویسید. در این حالت، اکسل فرمول را اجرا می کند و اگر فرمول خطا داشته باشد، اکسل ۰ را برمی گرداند و اگر خطایی وجود نداشته باشد، نتیجه محاسبه را برمی گرداند.
حل مشکل تقسیم با تابع IF
یک راه دیگر برای حل مشکل ممیز و تقسیم در اکسل، استفاده از تابع IF است. برای نمونه در تابع IF(G3=0,”0″,G1/G3) اگر G3 صفر یا خالی باشد، نتیجه ۰ را نمایش می دهد. در غیر این صورت، نتیجه عملیات را نمایش می دهد.
حل مشکل تقسیم با VBA
یکی دیگر از راه حل های رفع ارور تقسیم در اکسل، استفاده از برنامه نویسی داخلی اکسل است. در اکسل کلیدهای Alt + F11 را فشار دهید تا VBA باز شود. اگر کار نمی کند، به مسیر File > Options > Cusomized Ribbon بروید و در بخش Main tab تیک گزینه Developer را فعال کنید.
سپس کد زیر را در VBA وارد کنید.
Sub error_fix()
Dim cell As Range
For Each cell In Application.Selection.Cells
cell.Formula = "=IFERROR(" & Mid(cell.Formula, 2) & ",0)"
Next
End Sub
این کد، مقدار ۰ را برای خطاها برمی گرداند. سپس پنجره VBA را ذخیره کنید و آن را ببندید.
سپس سلولی که می خواهید را انتخاب کنید و Alt + F8 را فشار دهید و بر روی Run کلیک کنید.
سوالات متداول
اگر در تنظیمات، نحوه نمایش جداکننده اعشار، با داده های شما مطابقت نداشته باشد، اکسل نمی تواند اعداد شما را شناسایی کند. ممکن است که فرمت سلول به گونه ایی تعیین شده باشد که تعداد مشخصی از اعشار را نمایش دهد یا اینکه تنظیمات برنامه در نمایش اعداد اعشار به درستی تنظیم نشده باشد.چرا در اکسل ممیز نمیزند؟
علت تغییر اعداد اعشاری در اکسل چیست؟
جمع بندی
حل مشکل ممیز در اکسل، نه تنها منجر به افزایش دقت در محاسبات می شود، بلکه از بروز اشتباه در تجزیه و تحلیل داده ها نیز جلوگیری خواهد کرد. برای تعیین کاراکتر جداکننده ممیز یا هزارگان می توانید به مسیر Control panle > Clock and Region > Region بروید و Decimal symbol را تعیین کنید. همچنین برای حل مشکل تقسیم در اکسل می توانید از توابع IF و IFERROR استفاده کنید.
نظرات و پیشنهادات شما؟
در این مطلب، آموزش حل مشکل ممیز در اکسل را برای همیشه ارئه کردیم. با این روش ها می توانید کاراکتر جداکننده اعشار و تقسیم را در اکسل تعیین کنید. اگر شما نکته دیگری در زمینه تغییر و حذف اعشار در اکسل می دانید، آن را با ما ودیگران در بخش نظرات این پست به اشتراک بگذارید.