حتماً تابحال شنیدهاید که میزان سلامتی باتری 🔋 در قیمت گوشی شما تأثیر میگذارد، یا اینکه در صورت خرابی باتری و تعویض آن، ممکن است برخی ویژگیهای گوشی مثل ضدآب بودن آن از بین برود.
حال این سوال در ذهن مطرح میشود که آیا بهینه سازی باتری برای گوشی ضرر دارد یا نه؟ باعث طول عمر بیشتر آن خواهد شد؟ ما در انزل وب قصد داریم این موضوع را به صورت تخصصی بررسی کرده و به پاسخ این سوال دست پیدا کنیم. پس با ما همراه باشید.
آیا حالت ذخیره نیرو و بهینه سازی باتری برای گوشی ضرر دارد؟
Is Power Saving Mode Harmful to The Phone?
قابلیت بهینه سازی باتری در گوشیهای هوشمند معمولاً ایمن هستند و میتوانند با کاهش مصرف انرژی، باعث ماندگاری باتری شده و طول عمر باتری را افزایش دهند. با این حال، بسته به روشهای به کار رفته، ممکن است تأثیراتی جزئی بر عملکرد گوشی یا کارکرد برنامهها داشته باشند. به طور کلی فعال سازی دائمی این قابلیت ضرری برای باتری گوشی شما ندارد و باعث افزایش سلامت باتری شما میشود. اما بهینه سازی باتری قابلیت های گوشی شما را ممکن است محدود کند که پس از فعال سازی مجدد تمامی آنها به روال عادی خود باز میگردند و جای نگرانی برای تاثیر مخرب این قابلیت بر روی سخت افزار گوشی شما وجود ندارد.
در ادامه، به بررسی چگونگی تأثیر بهینهسازی باتری بر گوشی شما میپردازیم.
تاثیرات حالت بهینه سازی باتری بر روی عمکلرد گوشی
۱- محدود کردن فعالیتهای پسزمینه
بهینهسازی باتری معمولاً برنامه هایی که همیشه در پس زمینه فعال هستند را محدود میکند تا مصرف باتری کاهش یابد. این موضوع ممکن است باعث تأخیر در دریافت اعلانها و بهروزرسانیهای برنامههایی شود که نیاز به همگامسازی پسزمینه دارند. اگرچه این کار به صرفهجویی در باتری کمک میکند، اما ممکن است کمی بر عملکرد برخی برنامهها، بهویژه برنامههای پیامرسان که بهروزرسانیهای آنی نیاز دارند، تأثیر بگذارد.
۲- کاهش رفرش ریت
در دستگاههایی با رفرش ریت بالا (مثل ۹۰ هرتز یا ۱۲۰ هرتز)، بهینهسازی باتری ممکن است نرخ تازهسازی صفحه را کاهش دهد تا انرژی صرفهجویی شود. این تغییر میتواند به حفظ باتری کمک کند، اما ممکن است کمی بر روان بودن انیمیشنها یا انتقالها تأثیر بگذارد.
۳- میزان روشنایی و کیفیت صفحه
بهینه سازی باتری گوشی سامسونگ یا هر دستگاه دیگری میتواند میزان روشنایی صفحه را کاهش دهد و در برخی موارد، کیفیت صفحه را دستخوش تغییر کند تا از خالی شدن باتری جلوگیری کند. این تغییر معمولاً جزئی است و در شرایط نور کم مؤثرتر است. این ویژگی به گوشی آسیب نمیزند، اما ممکن است در محیطهای پر نور کمی بر دید شما تأثیر بگذارد.
۴- محدود کردن قدرت CPU در حالتهای صرفهجویی انرژی
بسیاری از بهینهسازهای باتری عملکرد CPU را کاهش میدهند تا انرژی صرفهجویی شود. این امر میتواند منجر به کاهش سرعت گوشی شما در هنگام انجام پردازش های سنگین، مانند بازی یا ویرایش ویدئو شود، اما از باتری در برابر فشار و استفاده بیش از حد محافظت میکند. معمولاً این تنظیمات قابل تغییر هستند و به کاربران اجازه میدهند بسته به نیازهای خود آنها را فعال یا غیرفعال کنند.
۵- مدیریت هوشمند شارژ
ویژگیهایی مانند Optimized Charging (شارژ بهینهشده)در صورتی که گوشی تشخیص دهد حین شارژ برای مدت طولانی به برق متصل خواهد بود (مثل شبها)، شارژ را در درصدهای خاصی (معمولاً حدود ۸۰%) کند یا متوقف میکند. این کار به جلوگیری از فرسایش باتری در طول زمان کمک کرده و در واقع عمر باتری گوشی شما را افزایش میدهد. این قابلیت کاربردی برای همه کاربران گوشی های آیفون در دسترس است و میتوانند در صورت غیرفعال بودن آن را فعال کنند.
بهطور پیشفرض، گزینه شارژ بهینه در زمان راهاندازی آیفون روشن است. برای تغییر تنظیمات در مدلهای آیفون ۱۵ و جدیدتر، به مسیر Settings > Battery > Charging بروید و گزینه مورد نظر خود را انتخاب کنید. میتوانید محدودیت شارژ را بین ۸۰ تا ۱۰۰ درصد تنظیم کنید.
برای مدلهای آیفون ۱۴ و نسخههای قبلی، به Settings > Battery > Battery Health & Charging رفته و گزینه Optimized Battery Charging را خاموش یا روشن کنید. خاموش کردن این گزینه میتواند به باتری شما آسیب بزند و عمر آن را کاهش دهد.
افزایش عمر باتری با محدودیت شارژ
در آیفونهای مدل ۱۵ و جدیدتر، اگر محدودیت شارژ روی ۱۰۰ درصد تنظیم شده باشد، میتوانید شارژ بهینه را نیز روشن کنید. آیفون شما تا درصد انتخابی شما شارژ میشود و سپس شارژ را متوقف میکند. اگر سطح شارژ باتری در هنگام وصل بودن به شارژر بیشتر از ۵ درصد کاهش یابد، دوباره شارژ شروع میشود.
اگر iOS تشخیص دهد که محدودیت شارژ به حفظ عمر باتری شما کمک میکند، برایتان پیامی نمایش میدهد. مثلاً ممکن است بگوید Based on your iPhone habits, a charge limit of 95% is recommended to help preserve your battery که در این صورت مثلاً محدودیت ۹۵ درصد را به شما پیشنهاد کرده است.
آیا حالت ذخیره نیرو را به طور مداوم روشن بگذارید یا خیر؟
با توجه به مطالب گفته شده شاید در ذهنتان بیاید که باتری گوشی هوشمند، تبلت، ساعت هوشمند یا لپ تاپ شما سریعتر از حالت معمولی خالی می شود و در نتیجه بخواهید حالت ذخیره نیرو (Saver Mode) را، فعال و آن را برای همیشه روشن بگذارید، اما به این نکته توجه کنید که حالت ذخیره نیرو همیشه دارای مزایا و معایبی است که در ادامه به بیان آنها پرداخته و راه حلی برای بهینه سازی باتری و استفاده بیشتر از شارژ گوشی بیان میکنیم.
۱- مزایای حالت ذخیره نیرو
بزرگترین مزیت فعال کردن مداوم حالت ذخیره نیرو در باتری این است که می توانید بدون اینکه نگران تمام شدن باتری خود باشید مدت زمان بیشتری از دستگاه خود استفاده کنید. دستگاه شما برنامهها و ویژگیهایی را که انرژی زیادی مصرف میکنند، مانند برنامه هایی که همیشه در پس زمینه فعال هستند یا نیاز به همگامسازی پسزمینه دارند، غیرفعال یا محدود میکند، در نتیجه زمان بیشتری در هربار شارژ گوشی برای شما در دسترس قرار میگیرد.
زمان بیشتر در هر بار شارژ، شما را از شارژ مکرر گوشی و افزایش دفعات شارژ که ممکن است در شرایطی دسترسی به شارژر یا پاوربانک نداشته باشید نجات دهد. کمتر دفعات شارژ شدن گوشی همچنین طول عمر بیشتر و سلامت باتری شما را به همراه خواهد داشت و این نکته برای کاربران دارای گوشی آیفون بسیار مهم است.
یکی دیگر از مزایای روشن ماندن حالت صرفه جویی در باتری، کاهش مصرف داده تلفن همراه است. از آنجایی که دستگاه شما همگامسازی دادهها و فعالیت پسزمینه برخی برنامه ها را محدود میکند، با گذشت زمان داده کمتری مصرف میکنید.
۲. معایب حالت ذخیره نیرو
با وجود مزایایی که بیان شد، اگر همیشه حالت ذخیره باتری را روشن بگذارید، تجربه لذت بخشی از گوشی خود نخواهید برد زیرا:
صفحه نمایش شما همیشه کمنورتر میشود و دیدن صفجه نمایش دشوار خواهد بود، احتمال اینکه رابط کاربری گوشی شما واکنشگرایی و عملکرد سریع و صحیح خود را از دهد وجود دارد و برنامهها و برخی امکانات ضروری مانند اعلانها و GPS ممکن است به درستی کار نکنند یا اصلاً غیرفعال شوند.
همچنین، با فعال کردن دائمی بهینهسازی باتری، از همگامسازی برنامهها در پسزمینه جلوگیری میکنید. در نتیجه، ممکن است اطلاعات ضروری، اخبار، بهروزرسانیها، پیامها یا حتی تماسها را از دست بدهید.
۳. زمان فعال کردن حالت ذخیره نیرو
با توجه به مزایا و معایب، چگونه و چه زمانی باید از حالت ذخیره باتری استفاده کنید؟ با توجه به اینکه تصمیم استفاده با شماست، یک نکته واضح است: روشن نگه داشتن حالت صرفه جویی در باتری باعث می شود گوشی هوشمند شما کمتر هوشمند باشد.
خلاصه اینکه، قبل از فعال کردن حالت ذخیره باتری، پیشنهاد می شود موارد زیر را در نظر بگیرید:
- میتوانید حالت ذخیره نیرو در باتری را هنگامی که میزان شارژ باتری شما کم است (مثلاً زیر ۱۵ تا ۳۰ درصد) فعال کنید، تا از تمام شدن کامل شارژ جلوگیری کنید. وقتی دسترسی به شارژ برایتان آسان بود، می توانید آن را خاموش کنید.
- اگر یک روز طولانی در پیش دارید، خصوصاً بدون دسترسی به شارژر یا پاوربانک، می توانید حالت صرفه جویی در باتری را فعال کنید. مثلاً زمانی است که به پیاده روی، کمپینگ یا مسافرت می روید.
- اگر میخواهید از تلفن خود برای کار یا مواقع اضطراری استفاده کنید، منطقی است برخی قابلیت هایی که تحت تاثیر حالت صرفهجویی باتری قرار دارند، قربانی کنید. به زبان سادهتر باتری خود را ذخیره میکنید و فقط از برنامهها و قابلیتهای ضروری را استفاده میکنید.
سوالات متداول
در گوشی های اندرویدی کافیست مسیر Settings > Battery > Battery Saver را دنبال و کلید را به حالت خاموش تغییر دهید.
برای گوشی های آیفون نیز باید به مسیر Settings > Battery > Low Power Mode بروید و کلید را به حالت خاموش تغییر دهید. بهینهسازی باتری گوشی به کاربران کمک میکند تا عمر باتری دستگاههای خود را افزایش دهند و از تجربه استفاده بهتری برخوردار شوند. با این حال، بسته به روشهای به کار رفته، ممکن است تأثیراتی جزئی بر عملکرد گوشی یا کارکرد برنامهها داشته باشند. بهینهسازی باتری به معنای کاهش مصرف انرژی برنامهها و ویژگیهای غیرضروری است که نه تنها به حفظ عمر باتری کمک میکند، بلکه عملکرد کلی گوشی شما را نیز بهبود میبخشد. خیر، ممکن است تأثیراتی جزئی بر عملکرد گوشی یا کارکرد برنامهها داشته باشند اما در هر صورت باعث کاهش فشار بر روی باتری میشوند.چگونه حالت ذخیره نیرو را خاموش کنیم؟
بهینه سازی باتری خوب است یا بد؟
بهینه سازی باتری یعنی چه؟
آیا حالت ذخیره نیرو برای گوشی سامسونگ ضرر دارد؟
جمع بندی
بهینهسازی باتری گوشی به کاربران کمک میکند تا عمر باتری دستگاههای خود را افزایش دهند و از تجربه استفاده بهتری برخوردار شوند. با استفاده از این تکنیکها، میتوانید از شارژ طولانیمدتتری بهرهمند شوید و نیازی به شارژ مکرر نداشته باشید. خلاصه اینکه در پاسخ به این سؤال که آیا بهینه سازی باتری برای گوشی ضرر دارد؟ میتوان گفت که خیر، بلکه این قابلیت به منظور حفظ طول عمر باتری طراحی شده است. با این حال، ممکن است بر بخش های خاصی از عملکرد برنامهها تأثیر بگذارد. اگر متوجه اشکال مهمی در اجرای برنامه ها شدید، میتوانید بهطور انتخابی این بهینهسازیها را غیرفعال کنید، بهویژه برای برنامههایی که بهطور مکرر از آنها استفاده میکنید.
نظرات و پیشنهادات شما؟
در این مطلب به اینکه آیا بهینه سازی باتری ضرر دارد؟ پرداختیم. با مطالعه این مطلب فهمیدیم که بهینه سازی باتری یا فعال کردن حالت ذخیره نیرو برای گوشی به طور کلی ضرر ندارد. اگر شما نکته دیگری در زمینه بهینه سازی باتری گوشی دارید، آن را با ما و دیگران در بخش نظرات این پست به اشتراک بگذارید.