تکنولوژی eSIM چیست؟ آیا برای آیفون، سامسونگ و... در ایران فعال میشود؟

تکنولوژی eSIM چیست؟ آیا برای آیفون، سامسونگ و… در ایران فعال میشود؟

تکنولوژی eSIM یا سیم‌کارت الکترونیکی یک فناوری جدید در دنیای مخابرات 📡 است.

این فناوری یک تراشه را در داخل دستگاه‌های هوشمند قرار می‌دهد که به عنوان جایگزینی برای سیم‌کارت فیزیکی عمل می‌کند. برنامه‌ریزی و مدیریت این تراشه از راه دور انجام می‌شود و از چندین اپراتور به طور همزمان پشتیبانی می‌کند. در این مطلب از انزل وب به بررسی دقیق این سوال ها می پردازیم که تکنولوژی eSIM چیست؟ و آیا برای آیفون، سامسونگ و… در ایران فعال میشود؟

گوشی eSIM چیست؟ مزایا و معایب آن چیست؟

?What is an eSIM in Phone, What Are the Advantages and Disadvantages

در گوشی‌های سازگار با تکنولوژی eSIM درون دستگاه یک تراشه به جای اسلات اختصاصی سیم کارت فیزیکی تعبیه می‌کنند. این تراشه بر روی شبکه هر اپراتوری که از این فناوری پشتیبانی کند کارایی دارد. شما تنها نیاز دارید که یک پروفایل eSIM را دانلود کنید تا تنظیمات شبکه به درستی اعمال شود. با این قابلیت شما بدون انتظار برای دریافت سیم کارت یا مراجعه به فروشگاه می‌توانید از اپراتور خود استفاده کنید. با استفاده از این قابلیت می‌توانید به طور همزمان یا با جابجایی فوری بین چندین اپراتور بر اساس نیاز خود استفاده کنید. همچنین، در صورت سرقت یا مفقودی دستگاه، امکان غیرفعال‌سازی eSIM از راه‌ دور و جلوگیری از هک سیم کارت از راه دور وجود دارد.

ساختار و نحوه کارکرد eSIM

سیم کارت‌ها در ابتدا تقریباً به اندازه یک تمبر پستی بودند، اما با گذشت سال‌ها کوچک‌تر شده‌اند، زیرا سازندگان فضای بیشتری را در داخل دستگاه‌ها برای سایر قطعات الکترونیکی در اختیار دارند. در ادامه به بررسی ویژگی‌های سخت‌افزاری و نحوه فعالسازی eSIM می‌پردازیم.

سخت افزار eSIM

تکنولوژی eSIM از نظر سخت افزاری یک تراشه است که مدار یک سیم کارت فیزیکی را مستقیماً به برد دستگاه لحیم می‌کند و آن را از راه دور از طریق نرم افزار قابل برنامه‌ریزی مجدد می‌کند. این تراشه در مادربرد گوشی، تبلت، ساعت هوشمند و حتی برخی لپ‌تاپ‌ها تعبیه می‌شود. تراشه eSIM مطابق با استانداردهای GSMA (انجمن جهانی موبایل) طراحی شده و امنیت بالایی دارد.تغییرات سیم کارت از مینی سیم کارت تا eSIM

ذخیره سازی پروفایل اپراتور

برخلاف سیم‌کارت‌های فیزیکی که فقط از یک اپراتور را پشتیبانی می‌کنند، eSIM می‌تواند چندین پروفایل اپراتور مختلف را به‌صورت دیجیتالی ذخیره کند. این پروفایل‌ها شامل اطلاعات شناسایی شبکه (IMSI)، کلیدهای رمزنگاری و داده‌های احراز هویت هستند. در سیم‌کارت‌های فیزیکی، این اطلاعات مستقیماً بر روی سیم‌کارت از پیش برنامه‌ریزی و ذخیره می‌شود و قابل تغییر یا جابجایی نیست. اما در eSIM، این پروفایل به صورت دیجیتالی ارائه می‌شود و باید توسط کاربر بر روی eSIM دستگاه دانلود شود.

فعال‌سازی و تغییر اپراتور

پس از دریافت پروفایل eSIM برای فعالسازی اپراتور مورد نظر خود QR کد مربوط به آن را اسکن کنید یا کد فعال‌سازی ارائه شده را به صورت دستی در نرم‌افزار مربوطه وارد کنید. این کار فرآیند دانلود و نصب پروفایل eSIM را بر روی دستگاه شما آغاز می‌کند. پس از نصب پروفایل اپراتور به شبکه اپراتور متصل می‌شوید و به طور معمول به شبکه اپراتور دسترسی دارید. eSIM Technology (تکنولوژی سیم کارت الکترونیکی) مدیریت چند اپراتور را ساده‌تر و راحت‌تر از همیشه کرده است. دردسرهای جابجایی سیم‌کارت‌های فیزیکی یا تکیه بر یک اپراتور خاص با eSIM تا حد زیادی از بین رفته است. اکنون شما می‌توانید بین چندین پروفایل eSIM به راحتی جا‌به‌جا شوید و اپراتور خود را مطابق با نیازهای خود تنظیم کنید.

مقایسه eSIM با سیم‌کارت فیزیکی

ویژگی eSIM سیم کارت فیزیکی  
تعویض سریع اپراتور بله (دیجیتالی) ✔ نیاز به خرید و تعویض سیم کارت ✖
امکان ذخیره چند پروفایل اپراتور بله ✔ خیر ✖
مقاومت در برابر سرقت و مفقودی بله ✔ خیر ✖
نیاز به اینترنت به فعال‌سازی بله ✔ خیر ✖
سازگاری با همه اپراتورها خیر (هنوز محدود) ✖ بله ✔

مزایای سیم کارت الکترونیکی

حذف سیم کارت فیزیکی: از آنجایی که شرکت‌های سازنده، تراشه eSIM را مستقیماً داخل دستگاه قرار می‌دهند، دیگر نیازی به سفارش سیم‌کارت جدید، انتظار برای دریافت آن و قرار دادن آن در گوشی نیست. در عوض، می‌توانید تنها با یک تماس تلفنی یا به‌صورت آنلاین، اپراتور خود را به شبکه دیگری تغییر دهید.

پشتیبانی چند شماره و اپراتور: چند سیم‌کارت مجازی را می‌توان به طور همزمان در یک eSIM ذخیره کرد. بنابراین اگر در منطقه‌ای بدون سیگنال اپراتور اصلی خود قرار گرفتید، می‌توانید به سرعت بین شبکه‌های مختلف جابه‌جا شوید.

افزایش امنیت: eSIM برخلاف سیم‌کارت فیزیکی نمی‌تواند دزدیده یا گم شود، بنابراین امنیت آن بیشتر است. eSIM در دستگاه جاگذاری می‌شوند و نمی‌توانند به صورت فیزیکی حذف شوند. این ویژگی به طور قابل توجهی خطر تعویض سیم‌کارت پس از دزدیده شدن را کاهش می‌دهد.

مناسب برای سفر: هنگام سفر، تغییر به یک اپراتور محلی با eSIM آسان‌تر است. بدون اینکه نیاز به قرار دادن فیزیکی سیم‌کارت داشته باشید می‌توانید از یک اپراتور محلی در خارج از کشور استفاده کنید. این کار بسیار ارزان‌تر از پرداخت هزینه‌های رومینگ به اپراتور داخل کشور است. عدم خارج کردن سیم‌کارت از تلفن نیز خطر گم شدن آن در سفر را کاهش می‌دهد.

بهبود طراحی دستگاه ها: یکی دیگر از مزایای eSIM این است که فضای مورد نیاز برای سیم‌کارت فیزیکی را از بین می‌برند. تولیدکنندگان می‌توانند از این فضا برای افزایش اندازه باتری گوشی یا افزودن ویژگی‌های بیشتر به گوشی استفاده کنند. سوراخ‌های کمتر در گوشی به معنای محافظت بیشتر در برابر رطوبت و گرد و غبار است، بنابراین گوشی‌های مقاوم‌تری تولید می‌شود.

تراشه eSIM تعبیه شده در درون گوشی

معایب و چالش های سیم کارت الکترونیکی

محدودیت در پشتیبانی اپراتورها: تعداد شرکت‌های مخابراتی که از تکنولوژی eSIM پشتیبانی می‌کنند در سال‌های اخیر به‌سرعت افزایش یافته است، اما همچنان برخی اپراتورها از این فناوری پشتیبانی نمی‌کنند. بنابراین، انتخاب بین اپراتورهای سازگار با eSIM در برخی کشورها بسیار محدود است.

مشکل در تعویض سریع دستگاه‌ها: با یک سیم‌کارت الکترونیکی، هر بار که گوشی خود را عوض می‌کنید، باید آن را در گوشی جدید خود فعال و در گوشی قدیمی غیرفعال کنید. اگرچه این فرآیند نسبتاً سریع است، اما اگر زیاد گوشی خود را عوض می‌کنید، سیم‌کارت‌های فیزیکی راحت‌تر هستند. همچنین، اگر گوشی سازگار با eSIM شما غیرقابل استفاده شود، ممکن است با مشکلاتی در دسترسی یا انتقال eSIM مواجه شوید.

سازگاری محدود دستگاه‌ها: هنوز همه دستگاه‌ها از فناوری eSIM پشتیبانی نمی‌کنند. در حالی که هر ساله گوشی‌های هوشمند، تبلت‌ها و گجت‌های الکترونیکی بیشتری با eSIM سازگار می‌شوند، بسیاری از دستگاه‌های قدیمی‌تر این قابلیت را ندارند. حتی اگر دستگاه شما دارای eSIM باشد، به این معنی نیست که با هر اپراتوری کار می‌کند.

وابستگی به اینترنت برای فعال‌سازی: برای فعال‌سازی eSIM، باید پروفایل اپراتور را که حاوی تمام تنظیمات و اطلاعات ضروری آن اپراتور است، دانلود کنید. بنابراین به یک اینترنت پایدار برای اطمینان از تکمیل دانلود نیاز دارید. این مسئله ممکن است در برخی شرایط (مثلاً هنگام سفر) مشکل‌ساز باشد.

دستگاه های پشتیبانی کننده از تکنولوژی eSIM

تلفن همراه: همه تولیدکنندگان بزرگ تلفن همراه، گوشی‌های دارای تکنولوژی eSIM تولید می‌کنند. اما از آنجایی که این فناوری جدید است، همه مدل‌های این تولیدکنندگان با eSIM سازگار نیستند. برخی مدل‌های اپل از جمله آیفون XS، گوشی‌های گوگل پیکسل، موتورولا Razr 5G و گوشی‌های سامسونگ گلکسی همگی دارای eSIM هستند.

تبلت: آیپدهای اپل هم دارای رابط eSIM هستند که شما می‌توانید به سادگی اپراتور خود را از یک منوی درون دستگاه انتخاب کنید. تبلت سامسونگ گلکسی S9 5G نیز از eSIM پشتیبانی می‌کند.

لپ تاپ: همچنین برخی از لپ‌تاپ‌های Acer، Asus، Dell، HP، Lenovo، Samsung و Microsoft نیز از eSIM پشتیبانی می‌کنند. اگرچه لپ‌تاپ‌های اپل هنوز از eSIM پشتیبانی نمی‌کنند.

ساعت‌های هوشمند: اپل واچ، سامسونگ گلکسی واچ، هواوی واچ و برخی مدل‌های گارمین نیز دارای سیم کارت دیجیتال هستند.

eSIM آیفون

یک تراشه eSIM در مدل‌های جدید آیفون تعبیه شده که نیاز به سیم‌کارت فیزیکی را از بین می‌برد. این ویژگی جدید به شما امکان می‌دهد به راحتی بین سیم‌کارت‌ها جابجا شوید، شماره و اپراتورهای مختلف را مدیریت کنید و طرح‌های جدید را به صورت دیجیتالی فعال کنید. در کشورهایی که از این تکنولوژی پشتیبانی می‌کنند، می‌توان به سادگی از طریق اپراتور، eSIM آیفون را راه‌اندازی کرد. همچنین این امکان وجود دارد که شماره همراه را به سادگی به eSIM منتقل کرد. اگرچه باید توجه داشته باشید که فعال سازی eSIM در ایفون، تنها برای مدل‌های ساخت آمریکا امکان‌پذیر است و فعال سازی eSIM آیفون در ایران امکان‌پذیر نیست.

جابجایی شماره همراه از سیم کارت فیزیکی به eSIM در آیفون

eSIM سامسونگ

اما eSIM سامسونگ چیست؟ شرکت سامسونگ در دستگاه‌های گلکسی، مانند آیفون‌های جدید، یک سیم‌کارت دیجیتال eSIM تعبیه کرده است که به کاربران امکان می‌دهد بدون نیاز به سیم‌کارت فیزیکی از داده اینترنت گوشی خود استفاده کنند و به راحتی اپراتورهای مختلف را اضافه یا حذف کنند.

خرید و فعال‌سازی eSIM در ایران

اگر در ایران به دنبال خرید سیم کارت eSIM همراه اول یا ایرانسل هستید، متاسفانه در حال حاضر این دو اپراتور خدمات فعالی برای سیم کارت دیجیتال ارائه نمی‌دهند. در خصوص فعال سازی eSIM ایرانسل و امکان خرید سیم کارت eSIM ایرانسل در سال‌های گذشته خبرهایی به گوش می رسید، اما در سایت رسمی این اپراتور تنها به تجربیات محدود و آزمایشی در این خصوص اشاره شده است.

خرید و فعال‌سازی eSIM در ایران

سوالات متداول

معنی eSIM چیست؟

eSIM مخفف Embedded Subscriber Identity Module به معنی ماژول هویت مشترک جاسازی شده که به طور خلاصه یک سیم‌کارت دیجیتالی است که نیاز به سیم‌کارت فیزیکی را از بین می‌برد و به شما امکان می‌دهد چندین شماره تلفن را ذخیره کرده و بین آن‌ها جابجا شوید، بدون اینکه نیاز به تعویض فیزیکی سیم کارت‌ها داشته باشید.

eSIM آیفون چیست؟

بسیاری از مدل‌های آیفون از eSIM پشتیبانی می‌کنند. استفاده از سیم کارت مجازی اپل از آیفون XS شروع شده و شامل مدل‌های بعدی آن نیز می‌شود.

آیا قیمت eSIM زیاد است؟

اگرچه هزینه اولیه eSIM می‌تواند متفاوت باشد، اما معمولا در قیمت خرید گوشی گنجانده می‌شود. هزینه اینترنت داده eSIM بسته به اپراتور و مکان شما، هم‌قیمت با نرخ‌های رومینگ یا حتی ارزان‌تر از آن‌ باشد.

آیا تبدیل سیم کارت به eSIM همراه اول ممکن است؟

خیر، در حال حاضر این اپراتور از تکنولوژی سیم کارت دیجیتال پشتیبانی نمی‌کند.

جمع بندی

تکنولوژی eSIM با حذف سیم‌کارت‌های فیزیکی در گوشی و سایر دستگاه‌های هوشمند، مدیریت و دسترسی به شبکه دیتا و اپراتورها را ساده‌تر و امنیت آن را افزایش می‌دهد. با این حال، این فناوری در ایران به‌صورت عمومی در دسترس نیست و تنها برخی اپراتورها در این زمینه آزمایش‌هایی انجام داده‌اند. تحریم‌های بین‌المللی مانع تأیید زیرساخت‌های فنی مربوط به سیم کارت eSIM شده و کاربران ایرانی همچنان وابسته به سیم‌کارت‌های فیزیکی هستند.

نظرات و پیشنهادات

آیا شما تاکنون امکان استفاده از تکنولوژی eSIM را پیدا کرده‌اید؟ در این مطلب از انزل وب به بررسی این تکنولوژی و مزایا و معایب آن پرداختیم. اگر در مورد این مطلب سوال یا نظری داشتید، لطفا در بخش نظرات با ما و سایر خوانندگان در میان بگذارید.

به این مطلب امتیاز دهید
ممنونیم، امتیاز شما ثبت شد 🙂

بیشتر بخوانید

راهنما جامع حل مشکل برنامه رایتل من (My Rightel)
راهنما جامع حل مشکل برنامه رایتل من (My Rightel)
آموزش 4 روش انتقال تماس خط همراه اول به خط دیگر
آموزش ۴ روش انتقال تماس خط همراه اول به خط دیگر
آموزش 19 روش حل مشکل برنامه ایرانسل من
آموزش ۱۹ روش حل مشکل برنامه ایرانسل من
معرفی و نحوه دریافت شارژ اضطراری همراه اول
سریع ترین روش های دریافت شارژ اضطراری همراه اول

نظرات

×