مشکل دیر خاموش شدن ویندوز ۱۱ 🔴 وقتی آزاردهنده میشود که برای بلندشدن از پای سیستم عجله دارید، اما مجبورید زمان زیادی منتظر بمانید تا سیستم کاملا خاموش شود.
این اتفاق دلایل مختلفی دارد که میتواند مربوط به نرمافزارهای درحال اجرا، تنظیمات سیستم، بهروزنبودن ویندوز یا درایورها، ویروسها و حتی مشکلات سختافزاری باشد. اگر از انتظار زیاد برای خاموشی ویندوز خسته شدهاید، با ما در این مطلب انزل وب همراه باشید تا روشهای حل این مشکل را توضیح دهیم.
رفع مشکل دیر خاموش شدن ویندوز ۱۱
How to Fix Windows 11 Shutdown Takes a Long Time
اگر ویندوز شما به درستی کار کند، در مدت زمان نسبتا کوتاهی روشن یا خاموش میشود. با این وجود، گاهی اوقات برخی موارد باعث افزایش زمان خاموشی ویندوز میشوند و ممکن است حتی آن را به چند ساعت نیز برسانند! دلایل این مشکل در ویندوز ۱۱ نیز مشابه علت های طولانی بودن زمان خاموش شدن ویندوز ۱۰ ، ۸ و ۷ است. در ادامه راهکارهای حل این مساله را به تفصیل شرح میدهیم.
۱- بستن نرمافزارهای باز یا برنامههای پسزمینهای
اگر نرمافزارهای سنگین در سیستم شما درحال اجرا باشند یا تعدادی از برنامههای پسزمینه را متوقف نکرده باشید، احتمالا با مساله دیر خاموش شدن ویندوز ۱۱ مواجه خواهید شد.
اگر علت مشکل این باشد، تنها کافی است پیش از خاموشکردن دستگاه کلیدهای ترکیبی Ctrl + Shift + Esc را روی کیبورد فشار دهید. داخل پنجره بازشده (Task Manager) در تب Processes، نرمافزارهای درحال اجرا که فضای زیادی از حافظه شما را اشغال میکنند، با زدن گزینه End Task ببندید و مجددا برای خاموشکردن دستگاه اقدام کنید.
اگر قبلا اقدام به خاموشکردن دستگاه نمودهاید و همچنان منتظرید که کامپیوتر شما خاموش شود، میتوانید دکمه کنسل را بزنید. سپس از داخل Task Manager نرمافزارها را ببندید و بار دیگر دستگاه را خاموش کنید.
نکته: شما نمیتوانید تمام برنامههای پسزمینه در پنجره Task Manager را به صورت دستی ببندید، زیرا بسیاری از آنها تا لحظه آخر برای اجرای ویندوز و ابزارهای کاربردی آن ضروری هستند. اگر حین خاموشکردن و انتظار برای خاموششدن دستگاه نام چند برنامه را روی صفحه میبینید، تنها کافیست همان برنامهها را ببندید.
۲- فعالسازی گزینه Fast Startup
اجرای برنامههای زیاد در پسزمینه معمولا هم علت دیر خاموش شدن ویندوز ۱۱ و هم علت دیر بالا آمدن ویندوز است. در نتیجه رفع این مشکل یعنی جلوگیری از بازشدن این نرمافزارها میتواند هردوی این مشکلات را حل کند. برای این کار میتوانید به روش زیر تنظیمات لازم را انجام دهید:
کلیدهای ترکیبی Win + R را فشار دهید و داخل پنجره Run، کلمه Control را تایپ کنید.
به مسیر Hardware and Sound > Power Options بروید (یا اگر کنترل پنل شما در حالت Category نیست، مستقیما وارد Power Options شوید. سپس گزینه Choose what the power buttons do را بزنید.
روی Change settings that are currently unavailable کلیک کنید (برای این کار نیاز به دسترسی مدیریتی روی کامپیوتر دارید). سپس گزینه Turn on fast startup را فعال نمایید.
پس از انجام این کار، با هربار روشنکردن سیستم، تعداد زیادی برنامه پسزمینه خودبهخود روی دستگاه شما اجرا نخواهد شد. در همین بخش میتوانید تنظیمات دیگری نیز انجام دهید. برای مثال، تنظیم زمان خاموش شدن کامپیوتر در ویندوز ۱۱ برای هنگامی که دکمه پاور را فشار میدهید، یا بستن درب لپ تاپ بدون خاموش شدن ویندوز در این بخش قابل تنظیم است.
۳- حل مساله دیر خاموش شدن ویندوز ۱۱ با آپدیت درایورها
گاهی اوقات وجود ورژنهای قدیمی از درایورها علت روشن ماندن صفحه لپ تاپ در ویندوز ۱۱ تا مدت زیادی پس از زدن دکمه Shutdown است. برای رفع این علت، لازم است مراحل زیر را طی کنید:
روی آیکون Start ویندوز راستکلیک کنید و گزینه Device Manager را بزنید.
در این بخش، روی هر گروه از درایورها که کلیک کنید موارد مربوط به همان گروه به نمایش درمیآید. با راست کلیک روی هر کدام از درایورها و زدن گزینه Update و سپس Search automatically for updated driver software میتوانید آن درایور را (در صورت وجود نسخه جدید) آپدیت کنید.
درایورهای زیادی در فرآیند روشن و خاموششدن ویندوز دخیل هستند که میتوانند باعث دیر خاموش شدن ویندوز ۱۱ شوند. این درایورها معمولا در بخشهای زیر در منوی Device Manager قرار دارند:
- System Devices
- Network Adapters
- Display Adapters
- Power Management
- Universal Serial Bus controllers
- Storage controllers
۴- رفع مشکل دیر خاموش شدن کامپیوتر با غیرفعالسازی برخی سرویسها
برای اینکه با دیر خاموش شدن ویندوز ۱۱ مواجه نشوید، میتوانید برخی از سرویسهایی را که ویندوز شما به طور خودکار آنها را اجرا میکند اما نیازی به آنها نیست، متوقف کنید. کلیدهای ترکیبی Win + R را فشار دهید و داخل پنجره Run، عبارت msconfig را تایپ کنید و اینتر را بزنید (شاید برایتان جالب باشد که بدانید امکان تنظیم خاموش شدن خودکار کامپیوتر در ویندوز ۱۱ نیز با همین ابزار Run به سادگی وجود دارد).
داخل پنجره System Configuration وارد تب Services شوید. در این بخش گزینه Hide all Microsoft services را بزنید.
اکنون میتوانید سرویسهایی را مشاهده کنید که ویندوز شما احتمالا به اجرای آنها نیازی ندارد. مواردی را که نمیخواهید، در این بخش با حذف علامت تیک غیرفعال کنید و گزینه Apply را بزنید. مراقب باشید که سرویسهای مربوط به تصویر (کارت گرافیک) یا صدا (کارت صدا) را غیرفعال نکنید.
۵- رفع مشکل دیر خاموش شدن ویندوز ۱۱ با بررسی هارد دیسک یا SSD
اگر با انجام روشهای قبل همچنان ویندوز شما دیر خاموش میشود یا دیر بالا میآید، بهتر است یک اسکن کلی از هارد دیسک و SSD خود داشته باشید. برای این کار:
در منوی Start ویندوز، عبارت cmd یا Comand Prompt را جستجو کنید. روی Comand Prompt راست کلیک نمایید و Run as administrator را بزنید.
دستور زیر را داخل پنجره Comand Prompt وارد کنید و اینتر را بزنید.
chkdsk /f /r
منتظر بمانید تا اسکن کامل شود. سپس سیستم را ریاستارت کنید. برای بررسی هارد دیسک میتوانید از نرمافزارهای جانبی نیز بهره ببرید. ضمنا برای تنظیم زمان خاموش شدن هارد دیسک در ویندوز ۱۱ نیز میتوانید از دستورات Command Prompt استفاده کنید.
۶- رفع دیر خاموش شدن ویندوز ۱۱ با اسکن SFC و DISM
این روش میتواند به سرعت مشکلات ویندوز شما را شناسایی و رفع کند. مشابه روش قبل، پنجره Comand Prompt را به صورت Run as Administrator باز کنید. داخل این پنجره دستور زیر را تایپ کنید و اینتر را بزنید:
DISM.exe /Online /Cleanup-image /StartComponentCleanup
سپس دستور زیر را وارد کنید:
DISM.exe /Online /Cleanup-Image /Restorehealth
در نهایت، دستور زیر را وارد کنید و مجددا کلید اینتر را فشار دهید:
SFC /SCANNOW
در نهایت ویندوز خود را ریاستارت کنید و ببینید آیا مشکل کندی سرعت خاموششدن آن حل شده است یا خیر.
۷- تغییر تنظیمات صفحه BIOS یا UEFI یا آپدیت آن
دیر خاموش شدن ویندوز ۱۱ میتواند به علت فعالنبودن تنظیمات Fast Boot در صفحه BIOS یا UEFI شما نیز باشد. روش فعالسازی این گزینه به این صورت است که باید کامپیوتر خود را ریاستارت کنید و با زدن پیدرپی یکی از کلیدهای F2، F10، Esc یا Delete وارد صفحه BIOS یا UEFI شوید (اینکه کدام کلید را باید بزنید، بستگی به مدل و برند سیستم شما دارد).
سپس در این صفحه وارد تب Boot یا Advanced Mode شوید. به دنبال گزینه Fast Boot بگردید و آن را فعال کنید. در نهایت نیز تنظیمات را ذخیره و سیستم را مجددا ریاستارت کنید.
اگر مشکل دیر خاموش شدن ویندوز ۱۱ حل نشد، روش بهروزرسانی BIOS را نیز امتحان کنید.
پیش از انجام این روش بهتر است از اطلاعات مهم خود یک نسخه پشتیبان تهیه کنید.
عبارت System Information را در منوی Start سرچ کنید و وارد آن شوید. در این قسمت میتوانید مدل بورد و نسخه فعلی BIOS خود را مشاهده کنید.
وارد سایت سازنده دستگاه خود شوید (برای مثال، سایت ASUS یا DELL). در سایت سازنده، مدل بورد خود را جستجو کنید و فایل آپدیت BIOS را دانلود نمایید.
طبق دستورالعمل شرکت سازنده، اقدام به بهروزرسانی BIOS کنید. این کار معمولا با قراردادن فایل دانلودشده در یک فلش مموری USB با فرمت FAT32، ورود به صفحه BIOS و آپدیت صفحه از طریق گزینه EZ Flash، BIOS Update یا Flash BIOS است.
نکته: حین انجام آپدیت، مراقب باشید که فلش USB از دستگاه جدا یا برق دستگاه قطع نشود.
۸- اسکن سیستم با آنتیویروس جهت حل مشکل دیر خاموش شدن ویندوز ۱۱
برای افزایش سرعت خاموش شدن ویندوز ۱۱ اطمینان حاصل کنید که سیستم شما به ویروسها یا بدافزارها آلوده نشده است. این برنامههای مخرب معمولا روند خاموش و روشنشدن ویندوز را به تاخیر میاندازند و دچار مشکل میکنند. برای این کار از آنتیویروسهای معتبر مانند Windows Defender با دیتابیس بهروز استفاده نمایید و سیستم خود را به طور کامل اسکن کنید.
همچنین میتوانید از ابزار داخلی ویندوز یعنی Windows Security برای این کار استفاده کنید. برای این منظور تنها کافی است عبارت Windows Security را در منوی Start جستجو و منوی مربوط را باز کنید تا اسکن کاملی از سیستم خود انجام دهید.
۹- ممانعت از اجرای برنامههای Startup ویندوز
علاوه بر سرویسها و برنامههای پسزمینه که در روشهای دوم و چهارم غیرفعال شدند، ممکن است برخی دیگر از نرمافزارها (مانند تغییردهندههای آی پی یا دانلود منیجرها) وجود داشته باشد که ویندوز شما هربار حین روشنشدن، آنها را باز میکند. هنگام خاموشکردن سیستم این نرمافزارها میتوانند باعث کندی سرعت سیستم و بههمریختن تنظیم زمان خاموش شدن کامپیوتر در ویندوز ۱۱ شوند.
برای قطع کردن این نرمافزارها، کلیدهای Ctrl + Shift + Esc را بزنید و وارد پنجره Task Manager شوید. سپس روی تب Startup کلیک کنید و پس از کلیک روی هر کدام از نرمافزارها، گزینه Disable را بزنید.
۱۰- انجام آپدیتهای ویندوز برای رفع مشکل دیر خاموش شدن ویندوز ۱۱
برای حل مساله روشن ماندن صفحه لپ تاپ در ویندوز ۱۱ هنگام خاموشی و دیر خاموششدن سیستم، با جستجو در منوی Start و ورود به بخش Settings ویندوز خود، به بخش Windows Update بروید. بررسی کنید که آیا بهروزرسانی جدیدی برای ویندوز منتشر شده است یا خیر. سپس بهروزرسانیهای ارائهشده را تکمیل کنید.
۱۱- عیبیابی ویندوز برای افزایش سرعت خاموش شدن ویندوز ۱۱
دیر خاموش شدن ویندوز ۱۱ ممکن است علتی غیر از موارد گفتهشده داشته باشد. در این صورت بهتر است مراحل عیبیابی ویندوز را طی کنید تا خود سیستم برای روش رفع مشکل دیر خاموش شدن کامپیوتر شما را راهنمایی کند. برای انجام این کار به مسیر زیر بروید:
Settings > System > Troubleshoot > Other troubleshooters
سپس روی دکمه Run در کنار بخش Power کلیک کنید و مراحل عیبیابی را انچام دهید.
۱۲- ویرایش فایل رجیستری برای رفع مشکل دیر خاموش شدن کامپیوتر
این روش یک روش تخصصی محسوب میشود. بنابراین قبل از انجام این روش، از فایل رجیستری ویندوز یک نسخه پشتیبان تهیه کنید. بهتر است یک نقطه بازگشت (Restore point) برای سیستم خود ایجاد نمایید تا در صورت ناپایداری سیستم و مشکل در اجرای ویندوز، سیستم را به آن نقطه بازگردانید. همچنین تهیه فایل بکاپ از اطلاعات و دادهها پیشنهاد میشود.
ویرایش فایل رجیستری میتواند با کاهش اجباری زمان مورد نیاز برای اجرای سرویسها و نرمافزارها، مشکل دیر خاموش شدن ویندوز ۱۱ را حل کند. در این روش باید مراحل زیر را طی کنید:
در منوی Start عبارت regedit را جستجو کنید. روی آن راست کلیک کنید و Run as administrator را بزنید.
از منوی سمت چپ، به مسیر زیر بروید:
Computer\HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control
پس از کلیک روی Control، از سمت راست کلید WaitToKillServiceTimeout را پیدا کنید. روی آن دوبار کلیک کنید.
در بخش Value data عدد را از ۵۰۰۰ به ۲۰۰۰ تغییر دهید. با این کار، تنظیم زمان خاموش شدن کامپیوتر در ویندوز ۱۱ به جای ۵ میلی ثانیه روی ۲ میلی ثانیه تنظیم میشود. روی OK کلیک کنید.
نکته مهم: این عدد را به کمتر از ۲۰۰۰ کاهش ندهید زیرا منجر به خرابی فایلها و ناپایداری سیستم خواهد شد.
از منوی سمت چپ به مسیر زیر بروید:
Computer\HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop
روی Desktop راست کلیک کنید. گزینه New را انتخاب کنید و String Value را بزنید تا یک کلید جدید ایجاد شود.
نام این کلید جدید را WaitToKillAppTimeOut بگذارید. روی آن دوبار کلیک کنید و مقدار ۲۰۰۰ را در قسمت Value data قرار دهید. سپس روی OK کلیک کنید.
مشابه مراحل قبلی، کلید جدید دیگری از نوع String Value در Desktop ایجاد کنید. نام این کلید را HungAppTimeout بگذارید و پس از دوبار کلیک روی آن، مقدار ۲۰۰۰ را برای این کلید تعیین کنید.
کلید جدید دیگری به همین روش با نام AutoEndTasks ایجاد کنید. مقدار این کلید نیز باید ۱ باشد.
نکته: اگر تغییرات ایجادشده باعث ناپایداری سیستم شما شد، میتوانید مقادیر میلی ثانیه را از ۲۰۰۰ بیشتر قرار دهید.
ویرایش فایل رجیستری در موارد دیگری همچون تنظیم و تغییر زمان خاموش شدن صفحه در ویندوز ۱۱ نیز میتواند کمککننده باشد.
۱۳- انجام Repair Install برای حل مشکل دیر خاموش شدن ویندوز ۱۱
تعمیر فایل نصبی ویندوز ممکن است باعث ازدسترفتن دادههای شما شود. بنابراین قبل از انجام این کار فراموش نکنید که از دادههای خود فایل پشتیبان تهیه کنید.
تعمیر فایلهای نصبی ویندوز میتواند مشکل سرعت پایین حین خاموششدن دستگاه را حل کند. برای این کار ابتدا وارد لینک دانلود ویندوز ۱۱ در سایت مایکروسافت شوید. روی دکمه Download کلیک کنید و منتظر بمانید تا فایل مورد نظر دانلود شود.
فایل دانلودشده را اجرا کنید. البته برای این کار نیاز دارید که فایل نصبی را از روی یک درایور دیگر مانند فلش USB اجرا کنید. پیش از انجام این کار، برای احتیاط از تمام فایلهای ضروری خود نسخه پشتیبان تهیه کنید.
۱۴- نصب مجدد ویندوز برای حل مشکل روشن ماندن صفحه لپ تاپ در ویندوز ۱۱
حذف و نصب مجدد ویندوز ممکن است باعث ازدسترفتن دادههای شما شود. بنابراین قبل از انجام این کار فراموش نکنید که از دادههای خود فایل پشتیبان تهیه کنید.
اگر هیچکدام از این روشها نتوانست در رفع مشکل دیر خاموش شدن ویندوز ۱۱ به شما کمک کند، احتمالا نیاز به نصب مجدد ویندوز خواهید داشت. برای این کار بهتر است از راهنمای تخصصی نصب ویندوز ۱۱ یا یک متخصص کمک بگیرید. ضمنا پیش از انجام این کار، مطمئن شوید که از اطلاعات ضروری خود در درایوهایی که قرار است پاکسازی شوند، یک نسخه پشتیبان تهیه کردهاید.
۱۵- بررسی سختافزاری کامپیوتر
اگر مشکل حتی با تعویض ویندوز نیز حل نشد، این احتمال وجود دارد که مشکلی در سختافزار یا حتی چرخه قدرت سیستم شما وجود داشته باشد که نیاز به بررسی تخصصیتر توسط کارشناس دارد. همچنین میتوانید از برنامههای عیبیابی سختافزار یا نرمافزارهای مخصوص برند کامپیوتر خود استفاده کنید.
سوالات متداول
معمولا علت این اتفاق باز بودن تعدادی از نرمافزارها و سرویسها، مشکل در هارد دیسک یا وجود ویروس در سیستم است. بستگی به نوع نرمافزار دارد. اما بیشتر مواقع سنگین یا حجیم بودن نرمافزار، ناتمام ماندن کار نرمافزار، مشکلات سیستمی، تداخلات نرمافزاری یا مشکل در اتصال به اینترنت در مورد نرمافزارهای آنلاین علت این مشکل است.علت خاموش نشدن کامپیوتر بعد از Shut Down چیست؟
علت دیر بسته شدن برنامه ها در ویندوز 11 چیست؟
جمع بندی
تاخیر در خاموششدن ویندوز ۱۱ به دلایل مختلفی اتفاق میافتد که با روشهایی مانند بستن برنامههای پسزمینه و سرویسها، فعالسازی گزینه Fast Startup، آپدیت درایورها یا ویندوز، اسکن SFC و DISM، آپدیت صفحه BIOS یا UEFI، استفاده از آنتیویروس، عیبیابی و ویرایش فایل رجیستری ویندوز قابل حل است. این نکته را نیز درنظر داشته باشید که گاهی اوقات، بروز خطا یا آسیب به پروفایل کاربری ویندوز نیز میتواند باعث این مشکل شود که با روشهای مختلفی از جمله تعویض ویندوز قابل حل است.
نظرات و پیشنهادات شما؟
در این مطلب از انزل وب به بررسی علتهای دیر خاموش شدن ویندوز ۱۱ و راهکارهای رفع این مشکل پرداختیم. آیا تا حالا با این مشکل مواجه شدهاید که کامپیوتر یا لپتاپ شما تاخیر زیادی در خاموششدن داشته باشد؟ راهکار شما برای رفع این مشکل چیست؟