گاهی نیاز دارید که اسناد خود در ویندوز ۱۰ را از طریق پرینتر چاپ کنید اما با مشکل نصب نشدن پرینتر 🖨️ مواجه می شوید.
ممکن است چندین دلیل برای عدم نصب چاپگر شما وجود داشته باشد، مانند درایورهای قدیمی یا ناسازگار، تداخل با نرم افزار یا مشکل در خود چاپگر. در این مطلب از انزل وب، آموزش حل مشکل نصب نشدن پرینتر در ویندوز ۱۰ را با چند اقدام کارساز ارائه خواهیم کرد.
علت نصب نشدن پرینتر در ویندوز ۱۰ چیست؟
Why the Printer is not Installed in Windows 10?
به طور خلاصه برای حل مشکل نصب نشدن پرینتر در ویندوز ۱۰، روش هایی چون آپدیت درایور پرینتر، به روز رسانی ویندوز و… را انجام دهید. در ادامه جزییات و راهکارهای بیشتری را ارائه می کنیم.
۱- برگرداندن درایور چاپگر به نسخه قبلی
در صورتی که پس از به روز رسانی درایور چاپگر، با مشکل نصب نشدن پرینتر در ویندوز ۱۰ مواجه شده اید، احتمالا مشکل از آپدیت است. می توانید به نسخه قبلی درایور برگردید. برای اینکار، از طریق منوی Start وارد Control Panel شوید. سپس روی View devices and printers کلیک کنید.
روی پرینتر مورد نظر کلیک راست کنید و Properties را انتخاب کنید.
در تب Hardware، بر روی Properties کلیک نمایید.
سپس در پنجره جدید، به تب Driver بروید و بر روی Roll Back Driver کلیک نمایید. اگر از شما خواسته شد، بر روی Yes یا OK کلیک کنید.
۲- آپدیت درایور پرینتر
ممکن است دلیل نصب نشدن پرینتر در ویندوز ۱۰، آپدیت نبودن درایور باشد. بنابراین باید آن را به آخرین نسخه به روز رسانی نمایید. برای حل مشکل پرینتر، در بخش جستجوی ویندوز، Device Manager را جستجو کنید و بر روی نتیجه کلیک نمایید.
Printer را گسترش دهید و بر روی درایور پرینتر خود کلیک راست کنید و Update driver را انتخاب نمایید.
Search automatically for drivers را انتخاب کنید سپس دستورالعمل های روی صفحه را دنبال کنید.
۳- آپدیت یا بازگشت به نسخه قبلی ویندوز
اگر از آخرین نسخه ویندوز استفاده نمی کنید یا درایور شما با نسخه ای که اجرا می کنید سازگار نیست، ممکن است با مشکل نصب پرینترهای HP در ویندوز ۱۰ مواجه شوید. برای اینکه سیستم عامل خود را آپدیت کنید، از طریق منوی Start به بخش Settings بروید. سپس بر روی Update & Security کلیک نمایید.
در بخش Windows Update بر روی Check for updates کلیک کنید. اگر به روز رسانی در دسترس است، دستورالعمل های روی صفحه را دنبال کنید.
در حالت کلی، شما نباید از نسخه قدیمی ویندوز استفاده کنید زیرا سیستم شما را در معرض آسیب پذیری های احتمالی قرار می دهد. اما اگر پس از آپدیت ویندوز با خطای نصب پرینتر مواجه شدید، می توانید ویندوز را به نسخه قدیمی برگردانید تا بدانید که مشکل برطرف می شود یا خیر. برای اینکار نیز به مسیر Settings > Windows Update > Related settings > Update history > Uninstall updates بروید.
۴- حذف نصب درایور پرینتر
در صورتی که درایور چاپگر شما خراب یا به درستی نصب نشده باشد، باید آن را حذف کنید و دوباره نصب نمایید. در Settings بر روی Devices کلیک کنید.
Printers and Scanners را انتخاب کنید.
روی Print Server Properties کلیک کنید.
در تب Drivers، درایور پرینتر مشکل ساز را انتخاب کنید و سپس بر روی Remove کلیک کنید.
Remove driver and driver package را انتخاب کنید و بر روی OK کلیک نمایید. سپس اگر از شما خواسته شد، Delete را انتخاب کنید.
۵- دانلود و نصب درایور پرینتر جدید
پس از اینکه درایور پرینتر را حذف کردید، وقت آن رسیده است که درایور مناسب را برای چاپگر خود نصب کنید. به مسیر Settings > Devices بروید.
در بخش Printers & scanners، روی نام چاپگر خود کلیک کنید و Remove device را انتخاب نمایید.
سپس روی آیکن + کنار Add a printer or scanner کلیک کنید و نام پرینتر را انتخاب نمایید. دستورالعمل های روی صفحه را دنبال کنید تا دستگاه با پرینتر جفت شود. ویندوز باید به طور خودکار درایور مناسب را یافته، دانلود و نصب کند. اگر به هر دلیلی کار نکرد، باید درایور را به صورت دستی در وب سایت سازنده چاپگر پیدا کنید، آن را دانلود کنید و دستورالعمل های نصب آن را دنبال نمایید.
۶- مشکل نصب پرینترهای HP در ویندوز ۱۰
اگر درایور پرینتر HP شما در دسترس نیست، می توانید از ابزارهای Drivers Updater استفاده کنید یا این کار را به صورت دستی انجام دهید. نام چاپگر را از روی دستگاه بخوانید و آن را در صفحه دانلود درایور چاپگر HP جستجو و دانلود کنید.
اگر خطای Driver is unavailable را دریافت می کنید، نکات زیر را در نظر بگیرید:
- اتصال اینترنت خود را بررسی کنید. اگر پرینتر شما از +HP استفاده می کند، اتصال ضعیف اینترنت منجر به بروز مشکل اتصال پرینتر به سرورهای HP می شود.
- از درایور Universal استفاده کنید که در چندین مدل پرینتر کار می کنند.
- از ابزار تشخیص مشکل درایور HP استفاده کنید و راه حل رفع آن را دریافت نمایید.
۷- ریستارت Print Spooler
گاهی ممکن است خطای پرینتر مربوط به درایور نباشد و علت نصب نشدن درایور چاپگر canon و… مشکل در اسپولر پرینت باشد. کلیدهای Win + R را فشار دهید تا Run باز شود.
services.msc را در کادر Run تایپ کنید و Enter را فشار دهید تا Services باز شود.
به پایین اسکرول کنید و Print Spooler را پیدا کنید. روی آن کلیک راست کنید و Restart را انتخاب کنید.
همچنین می توانید زمانی که روی Print Spooler کلیک راست کردید، Properties را انتخاب کنید. سپس روی Stop کلیک کنید تا متوقف شود. مدتی صبر کنید سپس روی Start کلیک کنید تا این سرویس، مجدد راه اندازی شود. روی Apply و سپس OK کلیک کنید و کامپیوتر را ریستارت نمایید.
در ارتباط با Print Spooler کار دیگری که می توانید انجام دهید تا مشکل نصب پرینتر را رفع کنید، این است که در درایو C به مسیر Windows > System32 > spool بروید. پوشه PRINTERS را باز کنید و تمام فایل های موجود در آن را حذف کنید. سپس سرویس اسپولر پرینتر را با استفاده از مراحل بالا دوباره فعال کنید.
۸- سطح دسترسی Administrator
از آنجایی که درایورها نیازمند دسترسی به عملکردهای داخلی سخت افزار شما هستند، بنابراین به سطح دسترسی ادمین نیاز دارند. به اکانت administrator خود بروید و سپس بررسی کنید که آیا مشکل در دسترس نبودن درایور پرینتر حل شده است یا نه.
۹- عیب یابی ویندوز
ویندوز ۱۰ دارای عیب یاب پرینتر داخلی است که به شما کمک می کند علت نصب نشدن درایور پرینتر در ویندوز ۱۰ را بیابید و آن را برطرف نمایید. در بخش جستجوی ویندوز، Troubleshoot Settings را تایپ کنید و بر روی نتیجه کلیک کنید.
Additional troubleshooters را انتخاب کنید.
سپس Printer و پس از آن Run the troubleshooter را انتخاب نمایید.
۱۰- پاکسازی کامپیوتر
این امکان وجود دارد که مقدار زیادی فایل junk در کامپیوتر شما موجود باشد که مانع از عملکرد درایورها می شود. بنابراین پاکسازی کامپیوتر می تواند به رفع مشکل پرینتر کمک کند.
۱۱- پرینتر را از برق بکشید و دوباره متصل کنید
گاهی اوقات، پرینتر خود را از برق جدا کنید، یک دقیقه صبر کنید و سپس دوباره آن را وصل کنید، این می تواند مشکل درایور شما را برطرف کند.
۱۲- تغییر پورت اتصال پرینتر
می توانید پورت چاپگر را از LPT1 به USB001 تغییر دهید تا مشکل حل شود. برای اینکار در ویندوز ۱۰، وارد کنترل پنل شوید. سپس به مسیر Devices and Printers > Add a Printer بروید.
Add a Local Printer را انتخاب کنید.
در بخش Choose a Printer Port، گزینه Use an existing port را انتخاب کنید.
از منوی کشویی بر روی USB001 کلیک کنید.
روی Next کلیک کنید. سپس چاپگر و مدل آن را انتخاب کنید.
۱۳- بررسی فایل های پردازش پرینت
این احتمال وجود دارد که کامپیوتر شما برخی از فایل های پردازش چاپ را از دست داده باشد. در این صورت، لازم نیست کل سیستم را دوباره نصب کنید، تنها کاری که باید انجام دهید این است که فایل های مورد نیاز را از یک کامپیوتر دیگری که کار می کند، کپی کنید. برای اینکار از طریق پنجره Run به Services.msc بروید.
سپس Print Spooler را مانند آنچه در بخش ۷ ارائه شد، متوقف کنید.
سپس به مسیر C:\Windows\System32\spool\prtprocs\x64 در کامپیوتری که کار می کند بروید و فایل های موجود در این پوشه را کپی کنید.
در مرحله بعد regedit را در بخش جستجوی ویندوز تایپ کنید و وارد Registry Editor شوید.
به مسیر زیر بروید:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Print\Environments\Windows x64\Print Processors
روی پوشه Print Processors کلیک راست کنید و Export را انتخاب نمایید.
آن را در یک درایو خارجی ذخیره کنید.
اکنون Registry Editor را در یک کامپیوتر خود باز کنید و به همان مسیر بالا بروید. در منو بر روی File کلیک کنید و Import را انتخاب کنید. سپس فایل رجیستری که قبلا ذخیره کرده اید را وارد کنید.
۱۴- Clean Boot کامپیوتر
گاهی اوقات، برخی از برنامه ها روی دستگاه شما ممکن است مانع از شناسایی و نصب چاپگر توسط ویندوز ۱۰ شود. برای رفع این مشکل، می توانید بوت کامپیوتر خود را به گونه ای تنظیم کنید که از حداقل مجموعه درایورها و برنامه هایی که نیاز دارد استفاده کند. برای اینکار، msconfig را در بخش جستجوی ویندوز تایپ کنید و System Configuration را باز کنید.
در تب Services، گزینه Hide all Microsoft services را فعال کنید و سپس بروی Disable all کلیک کنید.
سپس به تب Startup بروید و بر روی Open Task Manager کلیک کنید.
هر یک از موارد را انتخاب کنید و بر روی Disable کلیک نمایید. سپس کامپیوتر را ریستارت کنید و بررسی کنید که مشکل پرینتر در ویندوز رفع شده است یا خیر.
۱۵- اسکن SFC و DISM را اجرا کنید
SFC و DISM ابزارهای سیستم عامل ویندوز هستند که کاربران می توانند از آنها برای تعمیر فایل های سیستم خراب یا گم شده در ویندوز ۱۰ استفاده کنند. از این ابزارهای برای حل مشکل نصب نشدن پرینتر در ویندوز ۱۰ استفاده کنید.
۱۶- اجرای Hardware and Devices Troubleshooter
Hardware and Devices Troubleshooter را اجرا کنید. به مسیر Settings > Update & Security > Troubleshoot > Hardware and Devices بروید.
سخت افزار پرینتر را به صورت دستی بررسی کنید تا ببینید که مشکلی در قطعات دستگاه وجود ندارد. مطمئن شوید که کابل به درستی از چاپگر به کامپیوتر شما وصل شده باشد. اگر از اتصال بی سیم استفاده می کنید، مطمئن شوید که گزینه وایرلس چاپگر روشن و در دسترس است.
۱۷- قرار دادن پرینتر به عنوان پیش فرض
به مسیر Settings > Devices > Printers & Scanners بروید.
چاپگر را انتخاب کنید و روی Manage کلیک کنید و سپس Set as default را انتخاب کنید.
۱۸- بررسی صف پرینتر
به مسیر Settings > Devices >Printers & scanners بروید. سپس پرینتر را انتخاب کنید و Open queue را انتخاب کنید.
روی هر کار کلیک راست کنید و Cancel را انتخاب کنید تا از صف حذف شود.
۱۹- مشکل پرینت با یک برنامه خاص
اگر چاپگر کار می کند اما برای یک برنامه خاص (مانند Word، Excel) چاپ نمی کند، موارد زیر را در نظر بگیرید:
- مطمئن شوید برنامه ای که می خواهید از آن چاپ کنید آپدیت باشد.
- برنامه را دوباره نصب کنید.
- سعی کنید به چاپگر دیگری چاپ کنید یا به PDF تبدیل کنید تا ببینید آیا مشکل مربوط به برنامه است.
- هم برنامه و هم چاپگر را ریستارت کنید.
- تنظیمات خاص چاپگر مربوط به برنامه (مانند حاشیه یا اندازه کاغذ) را بررسی کنید.
۲۰- اسکن ویروس
مشکل می تواند ناشی از ویروس باشد. یک اسکن کامل با ویندوز دیفندر اجرا کنید و ببینید که مشکل برطرف می شود یا خیر.
۲۱- تماس با پشتیبانی
اگر پس از انجام روش های بالا، موفق به رفع مشکل نصب پرینتر Unspecified نشدید، با مرکز پشتیبانی دستگاه تماس بگیرید تا شما را راهنمایی کنند.
۲۲- خرید پرینتر جدید
این احتمال وجود دارد که پرینتر شما با سیستم سازگار نباشد، به خصوص اگر از چاپگر قدیمی استفاده می کنید. بنابراین اگر می خواهید اسناد خود را در ویندوز ۱۰ چاپ کنید، اگر چاپگر فعلی شما سازگار نیست، باید یک چاپگر جدید خریداری کنید.
سوالات متداول
مشکلات درایور، مشکل در کابل یا اتصال بی سیم و تنظیمات اشتباه پرینتر در ویندوز باعث آفلاین شدن پرینتر می شود. نقص در کابل یا اتصالات، عدم شناسایی توسط ویندوز و یا تنظیمات شبکه ناردست در اتصال بی سیم، منجر به وصل نشدن پرینتر می شود.چرا پرینتر آفلاین است؟
چرا پرینتر وصل نمیشه؟
جمع بندی
حل مشکل نصب نشدن پرینتر در ویندوز ۱۰، به بررسی دقیق اتصالات، تنظیمات و درایورها نیاز دارد. با انجام روش هایی که در این مطلب ارائه شد، می توانید دلیل مشکل را شناسایی و برطرف نمایید. از جمله این راهکارها می توان به آپدیت درایور و سیستم عامل و ریستارت Print Spooler اشاره کرد.
نظرات و پیشنهادات شما؟
در این مطلب، آموزش حل مشکل نصب نشدن پرینتر در ویندوز ۱۰ با چند اقدام کارساز را ارئه کردیم. با انجام این روش ها می توانید مشکل چاپگر خود را برطرف نمایید. اگر شما از روش دیگری برای رفع خطای نصب پرینتر استفاده کرده اید، آن را به ما و دیگران در بخش نظرات این پست معرفی کنید.