از لپ تاپ 💻 برای کارهای مختلفی مانند پخش ویدیو و موسیقی، تماس تصویری و… استفاده می شود.
اما گاهی ممکن است با مشکل قطع صدا در کامپیوتر مواجه شوید. این می تواند به دلایل متعددی چون مشکل در تنظیمات صدا باشد. در این مطلب از انزل وب، نحوه رفع مشکل صدا در لپ تاپ با تغییر و انجام چند اقدام اساسی را ارائه می کنیم.
چرا صدای لپ تاپ قطع شده؟ آموزش حل مشکل
Why is the Laptop has No Sound? How to Fix the Problem
به طور خلاصه برای رفع مشکل صدا در لپ تاپ، راهکارهای زیر را انجام دهید:
- آیکن بلندگو را در نوار وظیفه باز کنید و اطمینان حاصل کنید که صدا باز و میزان آن بالا است.
- اگر یک برنامه خاص صدا ندارد، میزان صدا را بررسی کنید و یا برنامه را حذف و دوباره نصب کنید.
- هدفون وصل کنید تا ببینید مشکل در سخت افزار داخلی است یا خیر.
- به مسیر Settings > System > Sound > All sound devices بروید و بررسی کنید که دستگاه صدای خروجی به درستی انتخاب شده است.
- درایورهای صوتی را آپدیت کنید.
در ادامه جزییات روش های بالا و چند روش دیگر را ارائه می کنیم.
۱- رفع مشکل قطع صدا در لپ تاپ با بررسی میزان صدا
ممکن است به صورت تصادفی صدای لپ تاپ را قطع کرده باشید. برای بررسی مشکل اسپیکر لپ تاپ، روی آیکن بلندگو در گوشه سمت راست پایین نوار وظیفه ویندوز کلیک کنید و مطمئن شوید که صدای شما باز و زیاد شده است. اگر بلندگو یا هدفون خارجی متصل هستند، آنها را جدا کنید تا بررسی کنید که آیا بلندگوهای لپ تاپ کار می کنند یا خیر.
کاربران مک که از macOS Big Sur یا جدیدتر استفاده می کنند، می توانند به بخش کنترل صدا در آیکن کنترل سنتر واقع در گوشه سمت راست بالای صفحه دسترسی داشته باشند. نوار صدا را به سمت راست بکشید تا صدا بلندتر شود. برای دستگاه هایی که سیستم عامل قدیمی تری دارند، یک دکمه صدای جداگانه وجود خواهد داشت.
۲- با صدا کردن (Unmute) برنامه ها
اگر پس از تنظیم صدای لپتاپ، همچنان مشکل صدا در لپ تاپ ایسوس و دیگر برندها دارید، ممکن است برنامه ای که می خواهید استفاده کنید بی صدا شده باشد. مطمئن شوید که برنامه موسیقی یا پخش کننده ویدیو یا هر برنامه دیگری که استفاده میکنید، در حالت Unmute و روشن شده باشد. همچنین یک بار لپ تاپ را ریستارت کنید.
همین امر در مورد YouTube و سایر پخش کننده های درون مرورگر نیز صدق می کند. در مرورگرهایی مانند کروم و فایرفاکس، هر برگه را می توان به صورت جداگانه بی صدا کرد. برای بررسی این موضوع روی هر برگه کلیک راست کنید. اگر در حالت سایلنت باشد، روی Unmute site کلیک کنید.
اگر در یک برنامه خاص، مانند زمانی که مشکل صدا نداشتن فیلم در یک پلیر دارید، آن را حذف و دوباره نصب کنید اما پیش از انجام این کار، از همه داده ها نسخه پشتیبان تهیه کنید.
۳- از هدفون استفاده کنید
اگر با بلندگوهای داخلی لپ تاپ خود مشکل دارید، سعی کنید هدفون یا تعدادی بلندگو را وصل کنید. اگر صدا از طریق آنها کار کند، ممکن است مشکل سخت افزاری در بلندگوهای داخلی لپ تاپ وجود داشته باشد.
۴- دستگاه صدا را تغییر دهید
این امکان وجود دارد که بلندگوهای شما به خوبی کار کنند، اما لپ تاپ شما صدا را به دستگاه خروجی اشتباهی هدایت می کند. این مشکل مخصوصا اگر به یک دستگاه صوتی USB یا به یک مانیتور HDMI خارجی که فاقد بلندگو است وصل شده باشید رایج است.
در ویندوز ۱۱ به Settings > System > Sound > All sound devices بروید.
مطمئن شوید که دستگاه خروجی به صورت صحیح انتخاب شده است.
در ویندوز ۱۰، روی آیکن بلندگو در نوار وظیفه کلیک راست کنید و Sounds را انتخاب نمایید.
به تب Playback بروید و دستگاهی که می خواهید استفاده کنید را انتخاب کنید. اگر آن را نمی بینید، راست کلیک کنید و Show Disabled Devices را علامت بزنید. دستگاه خروجی مورد نظر خود را انتخاب نمایید و روی دکمه Set Default کلیک کنید.
اگر کاربر مک هستید، به مسیر System Settings > Sound بروید و تب Output را انتخاب کنید. مطمئن شوید که دستگاه خروجی صحیح در بالای لیست قرار دارد. اگر اینطور نیست، موردی که میخواهید استفاده کنید را انتخاب نمایید و مطمئن شوید که بالای خط تقسیم کننده گزینه های دیگر ظاهر شود.
۵- گزینه های تقویت صدا را غیرفعال کنید
اگر مشکل عدم پخش صدا در لپ تاپ دارید، مایکروسافت توصیه می کند هر گونه تقویت صدا (Audio Enhancement) که ممکن است روشن باشد را غیرفعال کنید.
در ویندوز ۱۱ به مسیر Settings > System > Sound > All sound devices بروید. سپس دستگاه خروجی فعلی را انتخاب کنید.
مواردی مانند Enhance audio و Spatial sound را خاموش کنید.
در ویندوز ۱۰ به منوی Sound که در بالا نحوه دسترسی به آن آورده شد، بروید و و دستگاه صوتی که میخواهید استفاده کنید را انتخاب نمایید. روی Properties کلیک کنید و میان تب ها جابجا شوید و اطمینان حاصل کنید که هر نوع تقویت صدا غیر فعال است و فرمت های پشتیبانی شده نیز به دستی انتخاب شده اند. برای نمونه باید Exclusive Mode در تب Advanced تیک نخورده باشد. یا اینکه تمام تقویت کننده های Spatial Sound خاموش باشد. پس از ایجاد تغییرات، دوباره صدا را پخش کنید و ببینید آیا یکی از آن گزینه ها دلیل مشکل قطع صدا در لپ تاپ بوده است یا خیر.
۶- درایورها را نصب یا آپدیت کنید
در بخش جستجوی ویندوز، Device manager را تایپ کنید و بر روی نتیجه کلیک کنید.
بخش Sound, Video and Game Controllers را گسترش دهید.
اگر یک علامت تعجب زرد رنگ در کنار هر یک از آنها وجود دارد، این نشانه ای است که ممکن است لازم باشد درایور مربوطه را از وب سایت سازنده پیدا کنید و نصب نمایید.
برای آپدیت، روی دستگاه صوتی مورد نظر، کلیک راست کنید و Update driver را انتخاب کنید. سپس Search automatically for drivers را انتخاب نمایید.
اگر دستگاه شما مجهز به IDT High-Definition audio می باشد، ممکن است لازم باشد تا درایورهای مربوط به آن را نیز آپدیت کنید. برای اینکار، از بین گزینه های بخش Sound, Video and Game Controllers، روی دستگاه IDT High Definition Audio CODEC کلیک راست کنید و Update driver را انتخاب کنید.
روی Browse my computer for drivers کلیک کنید.
بر روی Let me pick from a list of available drivers on my computer کلیک کنید.
در لیست نمایش داده شده، High Definition Audio Device را انتخاب کنید و بر روی Next کلیک کنید.
همچنین می توانید درایور را حذف نصب کنید. روی درایور مورد نظر کلیک راست کنید و Uninstall Device را انتخاب کنید. ویندوز را ریستارت کنید و معمولا به صورت خودکار، درایورها نصب می شود. در غیر اینصورت سعی کنید درایورهای خود را از سایت سازنده، دانلود و دوباره نصب کنید، این کار ممکن است مشکل صدا نداشتن لپ تاپ را رفع کند.
۷- آپدیت Bios
برخی از لپ تاپ ها دارای تنظیمات صوتی در بایوس هستند. در موارد نادری، ممکن است ناسازگاری سختافزار، آپدیت نرم افزار یا نصب مجدد ویندوز باعث شود صدای شما از کار بیفتد و لازم باشد چیزی را در بایوس تغییر دهید. لپ تاپ را ریستارت کنید و وارد منوی تنظیمات BIOS/UEFI شوید.
ابتدا مطمئن شوید که کارت صدای شما در بایوس فعال است، زیرا ممکن است غیرفعال شده باشد. اگر کمکی نکرد، بررسی کنید از چه نسخه بایوس یا UEFI استفاده میکنید و آن را با آخرین نسخه در وب سایت سازنده لپ تاپ خود مقایسه کنید. اگر سازنده لپ تاپ شما اخیرا نسخه جدیدی را منتشر کرده است، ممکن است بهتر باشد که به روز رسانی را انجام دهید. فقط مطمئن شوید که دستورالعمل ها را بخوانید و با دقت ادامه دهید، زیرا بروزرسانی بایوس در صورت انجام نادرست نیز می تواند منجر به ایجاد مشکل شود.
۸- تعمیر بلندگوها
اگر نمی توانید مشکل صدا در لپ تاپ اچ پی و دیگر برندها را به صورت نرم افزاری حل کنید، این احتمال وجود دارد که خود بلندگوها خراب شده باشند یا کابلی در داخل کامپیوتر شما شل شده باشد. می توانید با افراد حرفه ای در این زمینه تماس بگیرید. یا اگر گارانتی دارد آن را برای تعمیر به سازنده ارسال کنید یا به یک فروشگاه محلی مراجعه کنید تا مشکل را بررسی کند.
۹- رفع مشکل صدا در لپ تاپ ویندوز ۱۰ با بررسی Volume Mixer
روی آیکن بلندگو کلیک راست کنید و گزینه Open Volume Mixer را انتخاب کنید.
مطمئن شوید که همه گزینه ها روشن هستند.
۱۰- بررسی تنظیمات صدا
روی آیکن صدا کلیک راست کنید و Open Sound settings در ویندوز ۱۰ و Sound settings در ویندوز ۱۱ را انتخاب کنید.
در ویندوز ۱۰، روی Sound Control Panel کلیک کنید.
برای ویندوز ۱۱، در Advanced روی More sound settings کلیک کنید.
در هر دو سیستم عامل، یک پنجره با عنوان Sound ظاهر می شود. روی تب Playback کلیک کنید. بررسی کنید که کنار دستگاه صوتی شما (احتمالا Speakers) علامت سبز رنگ وجود دارد. روی آن کلیک کنید و سپس بر روی Properties کلیک کنید.
مطمئن شوید که Use this device (enable) انتخاب شده است.
۱۱- audio troubleshooter را اجرا کنید
اگر پس از انجام روش های بالا موفق به رفع مشکل صدا در لپ تاپ ویندوز ۱۱ و… نشدید، وقت آن رسیده است که سرویس های صوتی خود را ریستارت کنید. در نوار جستجوی ویندوز عبارت Services را تایپ کنید و روی نتیجه کلیک کنید.
روی Windows Audio کلیک راست کنید و Restart را انتخاب نمایید.
اگر پس از انجام این کار، هنوز صدا ندارید، در نوار جستجوی ویندوز، audio troubleshooter را تایپ کنید و روی Find and fix troubles with play sound کلیک کنید و دستورالعمل های روی صفحه را دنبال کنید.
یک راه دیگر برای عیب یابی سیستم صدا این است که به مسیر Settings > System > Sound > Troubleshoot بروید و دستورالعمل های روی صفحه را برای شناسایی و رفع مشکلات صوتی دنبال کنید.
۱۲- آپدیت سیستم عامل
سیستم عامل قدیمی می تواند باعث مشکلات سازگاری با درایورهای صوتی شود. مطمئن شوید که سیستم عامل شما به روز است. برای آپدیت ویندوز، به مسیر Settings > Windows update بروید. Check for updates را انتخاب کنید.
۱۳- ریست فکتوری یا نصب مجدد سیستم عامل (آخرین راه حل)
لپ تاپ را به تنظیمات کارخانه بازگردانید یا سیستم عامل را دوباره نصب کنید.
این باید آخرین راه حل باشد، زیرا ممکن است تمام اطلاعات شما را پاک کند.
سوالات متداول
در نوار وظیفه روی آیکن بلندگو کلیک کنید و مجدد بر روی آیکن آن کلیک نمایید تا فعال شود. روی آیکن بلندگو در نوار وظیفه کامپیوتر کلیک کنید و نوار لغزنده مربوط به صدا را به سمت راست بکشید تا صدا زیاد شود.چگونه صدای لپ تاپ را فعال کنیم؟
چگونه صدای لپ تاپ را زیاد کنیم؟
جمع بندی
مشکل صدا در لپتاپ به دلایل مختلف نرم افزاری و سخت افزاری ایجاد می شود. برای رفع مشکل در صدا در لپ تاپ می توانید راهکارهایی چون بررسی میزان صدا، تنظیمات صدا، نصب مجدد درایور صدا و یا آپدیت سیستم عامل را امتحان کنید.
نظرات و پیشنهادات شما؟
در این مطلب، به رفع مشکل صدا در لپ تاپ با تغییر و انجام چند اقدام اساسی پرداختیم. با انجام این روش ها می توانید فایل های صوتی، فیلم و… را با لپتاپ خود پخش کنید. اگر شما نکته دیگری در زمینه حل مشکل قطع صدا در لپ تاپ می دانید، آن را با ما و دیگران در بخش نظرات این پست به اشتراک بگذارید.