امروزه با توجه به افزایش آمار طلاق💔در کشور ما شاید برای افرادی که درگیر این چالش هستند این سوال پیش بیاید که اولین مرحله برای ثبت یک درخواست طلاق چیست؟ ثبتنام در سامانه تصمیم اولین اقدامی است که باید قبل از هر اقدام دیگری صورت گیرد.
با ما همراه باشید چون در این مطلب از انزل وب به آموزش ثبت درخواست طلاق اینترنتی از طریق سامانه از طرف زن و مرد می پردازیم.
درخواست طلاق اینترنتی از طرف زن و مرد
Online Divorce Application in Iran (By Woman and Man)
همانطور که گفته شد درخواست طلاق اینترنتی در ایران از طریق سامانه تصمیم انجام میشود. فرقی نمیکند که این درخواست طلاق اینترنتی از طرف مرد باشد و یا زن حتی برای درخواست طلاق اینترنتی توافقی نیز ثبت نام در سامانه تصمیم ضروری است. بد نیست بدانید که سامانه ثبت درخواست طلاق یا همان سامانه تصمیم تحت نظر سازمان بهزیستی کشور فعالیت میکند. هدف این سامانه کاهش طلاق و ارائه مشاوره به زوجین است. در ادامه مراحل ثبت درخواست طلاق اینترنتی در ایران به صورت گام به گام ارائه میشود.
۱- ثبت درخواست طلاق در سامانه تصمیم
برای ثبتنام در سامانه تصمیم و ثبت درخواست طلاق مراحل زیر را دنبال کنید:
ورود به سامانه تصمیم جهت درخواست طلاق اینترنتی
ابتدا به سامانه تصمیم مراجعه کنید. مطابق تصویر گزینه دریافت نوبت (غربالگری) را انتخاب نمایید.
حالا از روی نقشه ایران استان محل اقامت خود را انتخاب کنید. دقت داشته باشید که پذیرش اولیه، ارزیابی، مشاوره زوجین و به طور کلی فرایند طلاق در استان محل اقامت متقاضی انجام می شود.
وارد کردن مشخصات ثبت کننده
در این مرحله مطابق تصویر باید مشخصات ثبت کننده درخواست طلاق اینترنتی در سامانه نوبت دهی آنلاین طلاق توافقی و یا یک طرفه وارد شود. پس از ثبت مشخصات روی دکمه “ادامه” کلیک کنید.
ثبت مشخصات متقاضی
در این مرحله مشخصات متقاضی طلاق باید مطابق موارد خواسته شده جهت ثبت نام سامانه تصمیم طلاق ثبت گردد. پس از پر کردن تمام موارد بر روی دکمه “ادامه” کلیک کنید.
ثبت مشخصات همسر
همانطور که در تصویر مشاهده میکنید در این مرحله مشخصات همسر متقاضی باید ثبت شود. تابعیت، کدملی، تاریخ تولد و شماره تلفن همراه مواردی هستند که باید در محل مخصوص خود درج شوند. پس از انجام این مرحله روی دکمه “ادامه” کلیک کنید.
انتخاب مرکز و زمان مراجعه
در این مرحله لیست مراکز مشاوره و ارزیابی نمایش داده می شود. مرکز موردنظر خود را با توجه به آدرس و یا اولین تاریخ نوبتدهی انتخاب کنید.
با انتخاب مرکز موردنظر، روزهای نوبتدهی آن مرکز در باکس سمت چپ نمایش داده میشود. بر روی روز مدنظرتان کلیک کنید. همانطور که مشاهده میکنید با انتخاب روز مدنظر، بازه زمانی جلسه ارزیابی و ظرفیت باقی مانده در یک باکس نمایش داده می شود. بر روی این باکس کلیک کنید.
حالا پیامی مطابق تصویر زیر دریافت میکنید. این پیام حاوی تاریخ، ساعت و نام مرکز مشاوره و ارزیابی است. برای رزرو نوبت دکمه “بله رزرو شود” را انتخاب کنید.
چاپ رسید رزرو نوبت درخواست طلاق اینترنتی
در نهایت پیامی دریافت میکنید که کد پیگیری، تاریخ و ساعت مراجعه به همراه آدرس مرکز مشاوره و ارزیابی در آن وجود دارد. در صورت نیاز با انتخاب دکمه “چاپ” از رسید رزرو نوبت خود پرینت بگیرید.
بدین ترتیب درخواست طلاق توافقی اینترنتی و یا طلاق یکطرفه، در سامانه تصمیم ثبت میگردد.
بهتر است بدانید که ثبتنام در سامانه تصمیم اجباری است و بدون مشاوره امکان مراجعه مستقیم به دادگاه وجود ندارد.
۲- شرکت در جلسات ارزیابی و مشاوره
صرفنظر از اینکه درخواست طلاق غیرحضوری است یا درخواست طلاق اینترنتی از طرف زن است، در تاریخ و ساعت تعیین شده به مرکز انتخابی مراجعه کنید. در این مراکز مشاورانی وجود دارند که تلاش میکنند تا در صورت امکان مشکلات و اختلافات زوجین را حل و فصل نمایند. اگر جلسات مشاوره به سازش ختم نشود، گواهی عدم سازش صادر میگردد.
۳- مراجعه به دادگاه خانواده جهت درخواست طلاق اینترنتی
با دریافت گواهی عدم سازش از مرکز مشاوره باید به دادگاه خانواده مراجعه کنید. مدارک شناسایی لازم مانند کارت ملی، شناسنامه، عقدنامه، گواهی مشاوره و غیره را به دادگاه ارائه دهید. قاضی مربوطه پرونده را بررسی مینماید. در صورت تایید رای طلاق صادر می گردد.
۴- ثبت طلاق در دفترخانه
پس از اینکه رای طلاق از طرف دادگاه خانواده صادر شد، باید به دفترخانه رسمی طلاق مراجعه کنید. در نهایت طلاق به صورت رسمی ثبت میشود و این پایان روند قانونی درخواست طلاق اینترنتی است.
در نظر داشته باشید که همیشه طلاق توافقی سریعتر انجام میشود و مراحل آن سادهتر از طلاق یکطرفه است.
برای طلاق یکطرفه، نیاز به ارائه دلایل قانونی قانعکننده از طرف متقاضی و همچنین بررسی دقیقتر از طرف قاضی وجود دارد.
سوالات متداول
اگر هنوز حکمی صادر نشده باشد با مراجعه به همان شعبه دادگاهی که درخواست طلاق را ارائه کردهاید، میتوانید درخواست انصراف از طلاق را به صورت کتبی تقدیم دادگاه کنید. با مراجعه به سامانه تصمیم و طی کردن مراحل ثبت درخواست اینترنتی طلاق.چگونه درخواست طلاق را لغو کنیم؟
چگونه اینترنتی درخواست طلاق بدهم؟
جمع بندی
اولین گام برای درخواست طلاق اینترنتی در ایران، ثبت درخواست طلاق در سامانه تصمیم است. این سامانه زیر نظر سازمان بهزیستی کشور فعالیت میکند. هدف این سامانه تلاش برای کاهش طلاق و دادن شانس مجدد برای احیای زندگی زوجین میباشد. ثبت درخواست طلاق در سامانه تصمیم با انتخاب استان محل اقامت متقاضی آغاز میشود. در ادامه باید مشخصات متقاضی و همسر وی ثبت گردد. با طی کردن مراحل بعدی جلسه ارزیابی و مشاوره تعیین میشود که حضور در آنها الزامی است. در صورت موفق نبودن جلسات مشاوره گواهی عدم سازش صادر میشود. در مرحله بعد گواهی عدم سازش و سایر مدارک باید به دادگاه خانواده ارائه گردد. پس از بررسی و تایید قاضی پرونده رای طلاق صادر میشود. در نهایت با مراجعه به دفترخانه رسمی طلاق، طلاق به صورت رسمی ثبت میگردد.
نظرات و پیشنهادات شما؟
در این مطلب از انزل وب به ارائه مراحل ثبت طلاق اینترنتی پرداختیم. در بخش نظرات برای ما بنویسید که آیا سامانه تصمیم در کوتاهتر شدن مراحل طلاق تاثیر مثبت دارد یا باعث طولانیتر شدن این پروسه میگردد.