از زمانی که لامپ های حبابی پر مصرف و داغ جای خود را به لامپ های کم مصرف و LED داده اند، یک مشکل برای برخی از افراد به وجود آمده است و آن هم چشمک زدن لامپ است! اگر می خواهید بدانید که دلیل این چشمک زدن چیست و چگونه می توان آن را رفع کرد، در ادامه مطلب با همراه باشید.
امروز در انزل وب علت و روش های حل مشکل چشمک زدن لامپ کم مصرف و LED را بررسی خواهیم کرد.
رفع مشکل چشمک زدن لامپ ال ای دی و کم مصرف خاموش یا روشن
What Makes LED Lights Flicker? How to Stop LED Bulb Flickering
مسلما ظهور لامپ های جدید کم مصرف و ال ای دی، تاثیر به سزایی در مصرف انرژی داشته است. اما ممکن است گاهی این لامپ ها در زمانی که خاموش و یا حتی روشن هستند چشمک بزنند. این مشکل برای برخی مهم نیست و توجهی به آن نمی کنند اما برای اکثر افراد یک مشکل آزار دهنده و مزاحم محسوب می شود و دنبال رفع آن هستند. پس از بررسی دلایل این اتفاق، روش رفع آن را هم خواهیم گفت.
دلیل چشمک زدن لامپ کم مصرف
فلاش زدن لامپ ها می تواند دلایل مختلف و بسیاری داشته باشد و شدت آن هم متغیر باشد. برای متوقف کردن این مشکل، شما باید ابتدا دلیل چشمک زدن لامپ LED را پیدا کنید. همچنین قبل از پیدا کردن دلیل باید وضعیت لامپ خود، زمان چشمک زدن و سایر اجزا داخل مدار مانند ترانسفورماتور، دیمر، کلید، سنسور و.. را هم در نظر بگیرید. به صورت کلی می توان دلایل زیر را به عنوان رایج ترین ریشه این مشکل عنوان کرد:
- ترانسفورماتور ها
- سیم کشی غیر صحیح
- کلید های چراغ دار
- مشکل با دیمر ها
- سنسور حرکتی غیر سازگار
- ترانسفورماتور ها
- معیوب بودن و یا بی کیفیت بودن لامپ
گوشی ها هم ممکن است مشکل چشمک زدن پیدا کنند. در این صورت پیشنهاد می کنیم مطلب ۴ روش حل مشکل چشمک زدن و پرش صفحه گوشی اندروید را هم مطالعه نمایید.
چشمک زدن لامپ کم مصرف به دلیل مشکل در ترانسفورماتور
اگر شما از لامپ های کم مصرفی استفاده می کنید که شامل ترانسفورماتور هستند، ممکن است علت چشمک زدن لامپ کم مصرف شما در کیفیت ولتاژ خروجی و نوسان در این قطعه باشد.
برای رفع این مشکل در صورتی که از ترانسفروماتور های قدیمی هالوژن یا با خروجی نوسان نامناسب استفاده می کنید، باید آن را با نمونه های جدید که مخصوص LED هستند و کیفیت بهتری دارند تعویض کنید.
مشکل بار کم (حداقل بار) ترانسفورماتور در چشمک زدن لامپ ها
بسیاری از ترانسفورماتور های الکتریکی، نیاز به وجود حداقل بار در سمت خروجی دارند. به عنوان مثال اگر شما قبلا از ۵ لامپ هالوژن ۲۰ وات استفاده کرده باشید و بخواهید آن ها را با LED جایگزین کنید و ترانسفورماتور را تغییر ندهید، دچار مشکل چشمک زدن یا روشن نشدن لامپ ها خواهید شد. زیرا طبق محاسبات ۵ لامپ LED با ۳ وات کافی است. در نسخه قدیمی شما نیاز به ۱۰۰ وات برق داشتید اما با لامپ های جدید فقط به ۱۵ وات قدرت نیاز خواهید داشت. در نمونه قبلی احتمالا از ترانسفورماتور ۵۰ تا ۱۵۰ وات استفاده شده است یعنی در آن ها نیاز به حداقل ۵۰ وات برق است تا به درستی کار کنند.
بهترین راه حل رفع این مشکل هم تعویض ترانسفورماتور قدیمی با نوع جدید LED است. توصیه می کنیم از برند های با کیفیت استفاده کنید.
چشمک زدن لامپ کم مصرف به دلیل سیم کشی غیر صحیح
برای سیم کشی صحیح لامپ، باید سیم نول مستقیما به لامپ وصل شده باشد و سیم فاز در مسیر کلید باشد. زیرا در صورتی که فاز مستقیما به یک مصرف کننده ماند لامپ وصل شده باشد، از طریق اتصال بدنه لامپ، سرپیچ، دیوار و.. ممکن است اتصال برقرار شده و علت چشمک زدن لامپهای کم مصرف باشد. در صوتی که سیم کش شما چنین اشتباهی کرده باشد، لامپ چشمک می زند.
برای رفع این مشکل باید جای فاز و نول عوض شود. در این موارد توصیه می کنیم از یک برقکار ماهر کمک بگیرید و خودتان به سیمکشی دست نزنید.
چشمک زدن لامپ کم مصرف به دلیل وجود کلید چراغ دار
در صورتی که کلید لامپ شما چراغ دار باشد و لامپ شما هم از مدل کم مصرف های قدیمی باشد، احتمال دچار مشکل چشمک زدن لامپ ال ای دی در حالت روشن و خاموش می شوید. زیرا لامپ داخل کلیک جریان کمی برای فعال شدن نیاز دارد.
اگر علت چشمک زدن لامپ کم مصرف شما این مورد است، در این موارد باید از کلید های بدون لامپ استفاده کنید و یا لامپ کلید را از مدار خارج کنید. قابل ذکر است که لامپ های LED جدید معمولا چنین مشکلی را ایجاد نمی کنند. می توانید این مورد را تست کرد و در صورت نیاز لامپ خود را تغییر دهید.
در صورتی که قصد انجام کارهای فنی در این زمینه را دارید، مطالعه مطلب آموزش کامل تصویری کار با مولتی متر یا اهم متر دیجیتالی و عقربه ای برای شما کاربردی و مفید خواهد بود.
چرا لامپ خاموش چشمک میزند؟ اتصال به دیمر
اگر در مدار لامپ شما دیمر وجود دارد، از این روش برای رفع مشکل سوسو زدن لامپ کم مصرف استفاده کنید. لامپ های قدیمی به خوبی با دیمر کار می کردند اما لامپ های ال ای دی و کم مصرف معمولا با دیمر به مشکل بر می خورند زیرا نمی توانند کم نور شوند و نیاز به ولتاژ خاصی دارند! بنابراین اولین نکته این است که در هنگام خرید لامپ LED باید توجه کنید که قابلیت اتصال به دیمر (Dimmable) را داشته باشد. البته دیمر شما هم باید مناسب باشد زیرا دیمر های قدیمی نیاز به حداقل بار دارند و باید از دیمر های جدید برای LED استفاده کنید.
بنابراین برای رفع مشکل چشمک زدن لامپ مهتابی و LED خاموش یا روشن باید هم لامپ کم مصرفی بخرید که قابلیت کار با دیمر داشته باشد و همینطور دیمر شما از نوع جدید LED باشد. در صورت خارج کردن دیمر از مدار هم مشکل شما رفع می شود.
چشمک زدن لامپ ال ای دی متصل به سنسور حرکتی
سنسور های حرکتی هم نیاز به حداقل بار دارند تا به درستی کار کنند. در صورتی که لامپ متصل به سنسور حرکتی شما چشمک می زند، برای رفع این مشکل باید از سنسور های کم بار استفاده شود و یا یک رله سویچ در مدار نصب شود تا علت چشمک زدن لامپ اس ام دی و.. شما رفع شود.
علت چشمک زدن لامپ ال ای دی در حالت روشن
اگر لامپ LED شما برای مدت کوتاهی پس از روشن کردن چشمک زد، به احتمال زیاد لامپ کیفیت پایینی دارد. علت چشمک زدن لامپ روشن به صوت عمده یا به دلیل بی کیفیت بودن لامپ است و یا لامپ شما در پایان عمر خود قرار دارد. بسیاری از شرکت های متفرقه از منبع تغذیه و برد های ارزان قیمت بی کیفیت استفاده می کنند که زمینه ساز این مشکل می باشد. برخی از این لامپ ها نیاز به دمای خاصی برای روشنایی کامل و توقف چشمک زدن دارند. همچنین ممکن است این اتفاق بعد از روشن کردن لامپ به مرور دیر تر اتفاق بیفتد.
برای رفع این مشکل اگر لامپ شما قبلا چشمک نمی زد و به تازگی بعد از روشن کردن چشمک می زند، ظرفیت خازن خود را از دست داده است. اگر هم از ابتدا این مشکل را داشته است، جنس آن بی کیفیت است. در هر دو صورت باید لامپ را با یک چراغ جدید LED با کیفیت تعویض کنید.
لامپ کم مصرف فقط گاهی چشمک می زند
اگر لامپ کم مصرف شما فقط گاهی چشمک می زند و این موضوع پایدار نیست، عیب یابی سخت تر می شود. علت چشمک زدن لامپ خاموش به صورت گهگاه ممکن است به خاطر ترمینال نامناسب، ترانسفروماتور نامناسب، منبع تغدیه ناقص در لامپ یا معیوب بودن آن و نوسان در شبکه برق باشد.
- در مورد ترانسفورماتور یا ترمینال نامناسب در روش های قبل راه حل مناسب توضیح داده شده است که می توانید از آن روش ها استفاده کنید.
- در مورد معیوب بودن لامپ هم می توان لامپ دیگری را به جای لامپی که چشمک می زند تعویض کنید. اگر لامپ جدید دیگر چشمک نزد، احتمالا منبع تغذیه لامپ معیوب شده است و باید از لامپ دیگری استفاده کنید.
- اما اگر لامپ جایگزین هم گاهی چشمک زد، احتمالا دچار نوسان برق شده اید. در این مورد باید از برق کش ماهر کمک بگیرید تا مشخص شود در سیم کشی شما چه نوساناتی وجود دارد.
در پایان اگر قصد خرید چراغ خواب دارید، قبل از خرید مطالعه مطلب آموزش تصویری ۱۱ روش ساخت چراغ خواب ساده و حرفه ای در خانه را فراموش نکنید.
نظرات و پیشنهادات شما؟
در مطلب امروز سعی کردیم تمامی دلایل مربوط به چشمک زدن لامپ در حالت های مختلف را توضیح داده و بررسی کنیم. شما با استفاده از کدام روش مشکل خود را رفع کردید؟ می توانید نظرات، پیشنهادات و تجربیات خود در زمینه حل مشکل چشمک زدن لامپ کم مصرف را در دیدگاه این پست با ما به اشتراک بگذارید.
باسلام لامپ منزل سوخته واز سایت کیت خریدم ولی کیت لامپ فقط چندین ال ای دی روش بود اما کیت که خریدم خازن داره وصل کردم چشمک میزنه
با سلام . چراغ led اتاق خواب در حالت خاموش چشمک میزنه لامپ رو عوض کردم ولی باز چشمک میزنه اما کمی با فاصله زمانی بیشتر . سرپیچ و کلید رو هم عوض کردم باز چشمک میزنه چراغ داخل کلید رو هم قطع کردم ولی مشکل حل نشد لطفا راهنمایی بفرمایید
دوست عزیز مشکل شما دو علت داره، اولیش اینه که احتمال داره سیم فاز رو مستقیم به لامپ دادن و برق همیشه داخل لامپ هست و سیم نول به کلید وصل شده، دومیش اینه که اگر کلیدتون چراغ دار هست باید چراغش رو قطع کنید و مشکل شما برطرف میشه
سلام من میخوام با لامپ کم مصرف یا لامپ ۱۰۰ وات معمولی یه چشمک زن درست کنم.میتونین راهنماییم کنین؟ با استارت مهتابی درست کردم اما تقریبا روشنه اما درست چشمک نمیزنه
با سلام
لامپ ال ای دی داخل آشپزخانه از دیروز شروع به چشمک زدن کرد در حالت روشن. جای لامپ رو عوض کردم لامپ سالم هست از لامپ جدید داخل آشپزخونه استفاده کردم مشکل پابرجاست. راهنمایی کنید لطفا مشکل از کجاست؟
با سلام و تشکر از مطلب مفیدتون. لطفا سنسور های کم بار استفاده شود و یا یک رله سویچ در مدار نصب شود را بیشتر توضیح بدید
سیم فاز یا نول متصل به سرپیچ،در داخل لامپ لحیم سردی داره.
با سلام . چراغ led اتاق خواب در حالت خاموش چشمک میزنه لامپ رو عوض کردم ولی باز چشمک میزنه اما کمی با فاصله زمانی بیشتر . سرپیچ و کلید رو هم عوض کردم باز چشمک میزنه چراغ داخل کلید رو هم قطع کردم ولی مشکل حل نشد لطفا راهنمایی بفرمایید
چرا تمامی لامپهای هالوژن و حتی مهتابی ها زمانی که کلید در حالت خاموش است ، نور ضعیف و ثابتی داخل آن وجود دارد بدون چشمک زدن . این مسئله مصرف برق را بالا میبرد یا بی تاثیر است ؟ چکار باید کرد ؟
با سلام
لامپ هالوژن ال ای دی دارم یکی یکی تست میکنم خوبه اما همین که دوتا همزمان روشن کنم هردو شروع به چشمک زدن میکنه
۱_فاز و نول درسته
۲_اصلا کلید چراغ دار نداریم
۳_اصلا حتی اگر توی دو اتاق باشه که فیوز ها هم جدا باشه باز این مشکل رو داره
هرکی راه حلی داره بگه
البته بجز تعویض لامپها!!!
راه حلهای شمادرنوع خودش خیلی جالب وخنده داره
اگر ال ای شما چشمک زد تعویضش کنید .هههه
اگردیر به دیر چشمک زد تعویضش کنید.هههههه
اگر قبل از روشن شدن چشمک زد عوضش کنید.ههه
اگربعداز روشن شدن چشمک زد عوضش کنید
خودتون خنده تون نمیگیره از این راه حل
چرا لامپ ال ای دی زمانی که کلید در حالت خاموش است ، نور ضعیف و ثابتی داخل آن وجود دارد بدون چشمک زدن . این مسئله مصرف برق را بالا میبرد یا بی تاثیر است ؟
کلید شما از نوع کلید لامپ دار است و در حالت قطع، ولتاژ کمی برای روشن کردن لامپ کلید وجود دارد ک همین باعث میشود لامپی ک شما در مسیر این کلید قرار دادید در حالت قطع کلید باز هم نور کمی داشته باشد.
چرا موقع روشن بودن لامپ داخل سرپیچ صدای جرقه زدن میاد و لامپ چشمک میزنه
احتمالا لامپ داخل سرپیچ شل است واتصال درست برقرار نمیشه لامپ وسفتر کنید عیبش بر طرف میشه
۹۹ % مشکلات از برد لامپ کم مصرف می باشد
و چون قطعات smd دارد به صرفه تعمیر نمی باشد
چرا لامپ ال ای دی زمانی که کلید در حالت خاموش است ، نور ضعیف و ثابتی داخل آن وجود دارد بدون چشمک زدن . این مسئله مصرف برق را بالا میبرد یا بی تاثیر است ؟ چکار باید کرد ؟
سلام ورودی ساختمان یک زنگ مدرسه ای هست و دو عدد لامپ ال ای دی
وقتی زنگ صدا میده یکی از لامپ ها چشمک میزنه جای فاز و نوا زنگ رو عوض کردم اون یکی چشمک میزند میشه راهنمایی کنید؟
من لامپ داخلشم شکستم فاز هم درست وصل شده و تمام راه هایی که گفته شد رو رفتم ولی بازم چشمک میزنه???
کلید مدل ایران مدل چراغ دار در ساختمان داریم و متصل به مهتابی هستند که در مواغ خاموش چشمک میزنند.بغیر از اینکه از مدار خارج کنیم راه حل دیگه ای وجود دارد!!!!!!!!!!
سلام من یه ازین لوستر تو اتاقیا دارم سه تا اویز داره کنترول دار و نورهالی ال ای دی که سه حالت زرد سفید و یخی روشن میشه هر تقریباً دو سه سال یکبار وقتی روشن میکنم شرو به فلش زدن مثل تو مهمونیا میکنه که بعد از ۱۰ دقیقه بعد ثابت میشه هربارم میبرم پیشه تعمیر کارش کلی پول میگیره ایرادش از چیه خودم درستش کنم ممنون میشم راهنمایی کنید
بسیار عالی دست شما درد نکنه واقعا زهمت میکشید ??✌️