حتما برای شما هم پیش آمده که برای انجام کاری نیازمند ورود به یک سایت خارجی باشید 🌐 و با مشکل باز نشدن و ارورهای مختلف حین ورود به آن مواجه شوید.
در این موارد، احتمالا به دنبال پاسخ این سوال بودهاید که چرا سایت های خارجی باز نمیشود و مشکل از کجاست؟ در این مطلب از انزل وب به طور کامل این موضوع را بررسی میکنیم و راهکارهای متعدد رفع مشکل را معرفی مینماییم.
علت باز نشدن سایت ها خارجی در گوشی و کامپیوتر
Why Some Websites Are Not Opening in Iran?
به طور خلاصه، حل مشکل ورود به سایتهای خارجی به روشهای زیر انجام میشود:
- استفاده از تغییردهنده آی پی (ترجیحا غیر رایگان)
- بررسی DNS Leak و تغییر DNS به DNSهای عمومی
- تغییر مرورگر، استفاده از حالت ناشناس، پاکسازی کش یا غیر فعالسازی پروکسی و افزونههای آن
- تغییر اپراتور مورد استفاده برای اینترنت
- انتظار برای بهبود سرعت، کاهش ترافیک ورودی سایت و رفع مشکلات زیرساختی
- استفاده از IP ورژن ۶
- استفاده از سرویسهای تحریمشکن
- به روز کردن ساعت و تاریخ سیستم یا گوشی
- تماس با اپراتور ارائهدهنده اینترنت
مشکل باز نشدن سایت های خارجی ممکن است دلایل مختلفی داشته باشد که بعضی از آنها با انجام چند اقدام یا با گذشت زمان، به سادگی قابل رفع و بعضی دیگر از دسترس کاربر خارج هستند. حتی در مواردی ممکن است به همین دلایل، با مشکل باز نشدن سایت های ایرانی نیز مواجه شوید. در ادامه روشهای حل این مشکل را یک به یک آوردهایم.
۱- استفاده از تغییردهنده آی پی برای ورود به سایتها
همانطور که میدانید در ایران برخی از سایتها و خدمات اینترنتی به دلایل مختلفی مسدود هستند یا از سوی سرویس دهنده آی پی داخل کشور تحریم است. لذا برای دسترسی به این سایتها در داخل ایران لازم است از تغییردهندههای آی پی استفاده نمایید.
۲- بررسی DNS Leak برای حل مشکل باز نشدن سایت های خارجی
دیاناس (DNS) وظیفه تبدیل آدرسهای وبسایتها به IP های عددی را بر عهده دارد. هر بار که آدرس یک سایت را در مرورگر خود وارد میکنید، دستگاه برای یافتن آن آدرس از DNS استفاده میکند. اگر از پروکسی یا تغییردهنده آی پی استفاده کنید، آدرسهای واردشده توسط شما به جای اینکه مستقیما به DNS ارسال شوند ابتدا از فیلتر پروکسی یا تغییردهنده آی پی عبور میکنند. مشکل DNS Leak یا نشت اطلاعات مربوط به DNS و آیپی اصلی شما یکی از دلایلی است که چرا سایت های خارجی باز نمیشود و معمولا در اثر همین مساله یعنی استفاده از این سرویسها رخ میدهد. ابتدا باید از طریق سایتهایی مانند ipleak و browserleaks بررسی کنید که آیا لوکیشن آیپی شما با DNS مورد استفاده یکسان است یا خیر.
این مساله در مورد سایتهای خارجی که به منطقه و کشور حساس هستند (مثلا سایتهای معاملهگری ارز دیجیتال و امثال آنها) اهمیت دارد. برای رفع این مشکل باید از یک تغییردهنده آی پی با پروتکلهای امنتر که لوکیشن DNS آن با IP نشاندادهشده در دستگاه شما یکسان باشد و آن را تغییر ندهد، استفاده کنید.
۳- عدم استفاده از تغییردهندههای آی پی رایگان
حتی زمانی که از تغییردهنده آی پی استفاده میکنید ممکن است نتوانید بعضی سایتهای خارجی را باز کنید. علت باز نشدن بعضی سایت ها خارجی در کروم یا مرورگرهای دیگر با این ابزارها این است که تعداد بسیار زیادی از کاربران از تغییردهندههای آی پی رایگان استفاده میکنند. در نتیجه سرورهای این برنامهها دچار قطعی یا بار ترافیکی بالایی میشوند. بنابراین بهتر است از تغییردهندههای آی پی غیر رایگان و طرحهای اختصاصی آنها استفاده کنید.
۴- تغییر دادن مرورگر برای حل این مشکل که چرا سایت های خارجی باز نمیشود
اگر قادر به باز کردن سایتهای خارجی نیستید، یک راه حل آن این است که روی مرورگرهای دیگر این موضوع را تست کنید. گاهی اوقات ممکن است مشکل باز نشدن سایت های خارجی این باشد که با برخی مرورگرها سازگاری لازم را نداشته باشند و به طور کامل یا اصلا لود نشوند.
۵- غیر فعالسازی افزونههای مرورگر و پروکسیها
دلیل اینکه چرا سایت های خارجی باز نمیشود بعضی وقتها مربوط به افزونهها و پروکسیهایی است که در مرورگر شما فعال هستند. بنابراین غیر فعال کردن افزونهها و حذف پروکسیها میتواند این مشکل را رفع کند. برای غیر فعالسازی افزونهها برای مثال در مرورگر کروم باید از طریق تنظیمات مرورگر (Settings) در منوی سه نقطه گوشه بالا و راست صفحه، به بخش Extentions بروید و گزینه مقابل افزونهها را به حالت غیر فعال درآورید.
برای تغییر پروکسی در سیستم عامل ویندوز نیز باید در منوی Start کلمه Proxy را تایپ کنید و وارد تنظیمات مربوط به پروکسی در ویندوز شوید. در این بخش میتوانید پروکسی مورد نظر خود را وارد نمایید یا پروکسی قبلی را حذف کنید.
۶- استفاده از حالت ناشناس مرورگر برای رفع مشکل ورود به سایتها
راهکار دیگر برای حل مشکل باز نشدن سایت های خارجی در ویندوز ۱۱ ، ۱۰ و ۷ این است که از حالت ناشناس مرورگر استفاده کنید. ممکن است سایت مورد نظر شما در این حالت باز شود. حالت ناشناس در منوی سه نقطه یا سه خط در بالا و سمت راست مرورگرهای مختلف با نامهای Incognito یا Private Page در دسترس است.
۷- تغییر اینترنت با تغییر اپراتور جهت رفع مشکل باز نشدن سایت های خارجی
در مواردی نیز پیش میآید که اپراتور شما دسترسی به برخی از سایتهای خارجی را مسدود کند. در این صورت برای رفع علت باز نشدن بعضی سایت ها خارجی در کروم یا هر مرورگر دیگری، تنها کافی است از اینترنت ارائهشده توسط یک اپراتور دیگر استفاده نمایید.
۸- بهبود سرعت اینترنت با تغییر شبکه یا مراجعه در زمان دیگر
برای بررسی دلیل این موضوع که چرا سایت های خارجی باز نمیشود، باید نگاهی هم به وضعیت و سرعت اینترنت خود داشته باشید. بعضی سایتها به دلیل نوع کاربری آنها سنگین هستند یا به گونهای طراحی شدهاند که محتواهای آنها در سرعتهای پایین به خوبی لود نمیشود.
۹- مشکل سرور و زیرساخت، دلیل اینکه چرا سایت های خارجی باز نمیشود
در بسیاری موارد پیش آمده است که بالا نیامدن سایتها مربوط به اختلالات فنی در سرورها، کابلهای بینالمللی و زیرساختهای فیزیکی بوده است. در این صورت تنها راه حل شما این است که برای رفع آن مشکلات صبر کنید و سپس مجددا امتحان نمایید.
۱۰- تغییر DNS مورد استفاده در سیستم یا گوشی
این امکان وجود دارد که DNS های مورد استفاده توسط ارائهدهندگان خدمات اینترنتی (ISP ها) در ایران به کاربران اجازه دسترسی به برخی سایتها را ندهند. برای رفع این مشکل تنها کاری که باید انجام دهید این است که به تنظیمات مرورگر خود مراجعه کنید و DNS خود را با DNS های عمومی (مانند ۸.۸.۸.۸ یا ۱.۱.۱.۱) تعویض نمایید.
۱۱- چرا سایت های خارجی باز نمیشود؟ رفع مشکل با حذف کش مرورگر
راهکار دیگری که برای حل مشکل باز نشدن سایت های خارجی در ویندوز ۱۱ ، ۱۰ و ۷ میتوانید انجام دهید که کش مرورگر خود را پاک کنید. این کار معمولا در تنظیمات مرورگر قابل انجام است. برای مثال، جهت پاک کردن کش مرورگر کروم کافی است از منوی سه نقطه بالای صفحه گزینه Delete browsing data را انتخاب کنید تا وارد تنظیمات مرورگر شوید و سپس اقدام به پاک کردن فایلهای کش مرورگر نمایید.
۱۲- استفاده از IP ورژن ۶ برای حل مشکل ورود به سایتهای خارجی
برای رفع علت باز نشدن بعضی سایت ها خارجی در کروم، بهتر است از IP ورژن ۶ (IPv6) استفاده نمایید. IPv6 میتواند آدرسهای آی پی طولانیتر و بسیار متنوعتری در اختیار کاربران قرار دهد. IPv6 را باید در صفحه تنظیمات مودم در مرورگر خود فعال کنید. همچنین برای فعال کردن این قابلیت در ویندوز باید به مسیر زیر بروید:
Start > Control Panel > Network and Internet > Network and Sharing Center
و سپس گزینه Change adapter settings را از منوی سمت چپ صفحه بزنید. در این بخش روی شبکهای که از طریق آن به اینترنت وصل هستید، راست کلیک کنید و وارد Properties شوید و در تب Networking، گزینه Internet Protocol Version 6 (TCP/IPv6) را فعال کنید و OK را بزنید.
۱۳- تحریم بینالمللی، علت اصلی اینکه چرا سایت های خارجی باز نمیشود
برخی از سایتهای خارجی و سرویسدهندههای خدمات اینترنتی به دلیل وجود تحریمهای گسترده علیه ایران، اجازه ورود کاربران ایرانی یا استفاده آنان از خدمات خود را نمیدهند. برخی از این سایتها عبارتند از سرویسهای مرتبط با گوگل، ادوبی، اوپن ای آی، آمازون و.. .
برای حل مشکل باز نشدن سایت در ویندوز ۱۱ در این موارد میتوانید از سرویسهای تحریم شکن استفاده کنید، اما برخی از قابلیتهای این سایتها به هیچ روشی برای ایرانیان قابل استفاده نیست. اگر میخواهید بررسی کنید که سایت مورد نظر تنها در ایران غیر قابل استفاده است یا در سایر نقاط جهان نیز مشکل دسترسی دارد، میتوانید از ابزارهایی مانند DownDetector استفاده کنید.
۱۴- بهروزرسانی ساعت و تاریخ برای رفع مشکل باز نشدن سایت های خارجی
یک دلیل دیگر برای اینکه چرا سایت های خارجی باز نمیشود، به روز نبودن تاریخ یا ساعت گوشی یا کامپیوتر شماست. برخی از سایتها نسبت به این موضوع حساس هستند. بنابراین در بخش تنظیمات دستگاه خود بررسی کنید که ساعت و تاریخ سیستم یا گوشی شما با توجه به منطقه زمانی که در آن هستید صحیح باشد.
۱۵- انتظار برای کاهش ترافیک اینترنتی و حل اینکه چرا سایت های خارجی باز نمیشود
گاهی وقتها در زمانهای خاصی به علت افزایش بار ترافیکی یک سایت و کاهش سرعت دسترسی، نمیتوانید وارد آن سایت شوید. برای اجتناب از این موضوع لازم است مراجعه به آن سایت را به زمان دیگری موکول نمایید که ورودی سایت مورد نظرتان کمتر باشد.
۱۶- تماس با اپراتور ارائهدهنده خدمات اینترنتی
در آخر اگر مشکل باز نشدن سایت های خارجی با هیچ کدام از روشهای بالا حل نشد، با پشتیبانی اپراتور خود تماس بگیرید و موضوع را با آنها در میان بگذارید. ممکن است اپراتور توضیحات بیشتر یا راهکار دیگری برای خروج از این وضعیت به شما ارائه دهد.
سوالات متداول
مرورگر کروم به دلایل مختلفی مانند مشکل در کش مرورگر، تنظیمات DNS یا مسائل مربوط به افزونهها و پروکسی قادر به باز کردن سایتهای خارجی نباشد. برای رفع این مشکلات کش مرورگر را پاک کنید، DNS های عمومی مانند 8.8.8.8 یا 1.1.1.1 را وارد نمایید و افزونهها و پروکسی مرورگر را غیر فعال کنید. این مشکل ممکن است به علت مسدودسازی داخلی یا مشکلات سرور به وجود بیاید. همچنین مسدودیت سایت از طرف DNS یا محدودیتهای اعمالشده توسط اپراتور در بروز این رخداد تاثیر دارند.چرا گوگل کروم هیچ سایتی رو باز نمیکنه در گوشی؟
اینترنت وصل است اما سایت باز نمی شود. دلیل آن چیست؟
جمع بندی
برای حل مشکل باز نشدن سایت در ویندوز ۱۰، ویندوز ۱۱ یا نسخههای دیگر ویندوز و تلفنهای همراه راهکارهای مختلفی وجود دارد. از جمله این راهکارها که در متن ذکر کردیم میتوانیم به استفاده از تغییردهنده آی پی، بررسی DNS Leak، تغییر مرورگر، حذف کش مرورگر، غیر فعالسازی افزونهها و پروکسیها، تغییر اینترنت مورد استفاده و استفاده از IP ورژن ۶ اشاره کنیم. در نظر داشته باشید که اگر میخواهید از روش تغییر DNS استفاده کنید، برخی از افزونههای مرورگر وجود دارد که به صورت اتوماتیک DNS های غیر مسدود را فعال مینمایند و به شما کمک میکنند به سایتهای خارجی مورد نظرتان دسترسی پیدا کنید.
نظرات و پیشنهادات شما؟
در این مطلب از انزل وب به بررسی این موضوع پرداختیم که چرا سایت های خارجی باز نمیشود و روشهای حل این مشکل را به تناسب علت توضیح دادیم. شما تا حالا برای ورود به سایتهای خارجی به مشکل برخوردهاید؟ کدامیک از این راهکارها برای شما جواب داده است؟ اگر راه دیگری میشناسید، آن را در بخش نظرات به ما معرفی کنید.