چرا پاور بانک زود شارژ خالی میکند؟ راه حل این مشکل آزاردهنده

چرا پاور بانک زود شارژ خالی میکند؟ راه حل این مشکل آزاردهنده

پاوربانک یکی از ابزارهای کاربردی است که میتوان از آن برای روشن و یا شارژ کردن دستگاه‌های مختلف استفاده کرد.

اما متاسفانه بسیاری از افراد ممکن است پس از مدتی با مشکل زود خالی شدن شارژ پاوربانک ⭕ و یا کاهش ناگهانی آن مواجه شوند. موارد مختلفی مثل نحوه استفاده از پاوربانک و استفاده از باتری میتواند در این زمینه تاثیرگذار باشد. به همین دلیل در این مطلب از انزل وب به سوال چرا پاور بانک زود شارژ خالی میکند پاسخ خواهیم داد و راهکارهای کاربردی در این زمینه را بررسی میکنیم.

رفع مشکل زود خالی شدن باتری پاور بانک

Fixing the Problem of Power Bank Battery Draining Quickly

به طور کلی علت خاموش شدن ناگهانی پاور بانک، میتواند مواردی مثل فرسوده شدن باتری و استفاده نادرست از آن باشد. علاوه بر آن مواردی مثل استفاده از کابل و آداپتورهای نامتناسب با دستگاه، عدم قرار دادن پاوربانک در برابر گرما و شارژ کردن چندین دستگاه به صورت همزمان میتواند در کاهش عمر مفید پاوربانک تاثیرگذار باشد. به همین دلیل بهتر است با توجه به روش صحیح شارژ پاور بانک، باعث بهبود عملکرد آن شوید. در ادامه به نکات بیشتری در این زمینه اشاره خواهیم کرد.

۱- فرسوده شدن باتری پاوربانک

یکی از اصلی‌ترین دلایلی که میتواند عامل افت کیفیت باتری پاوربانک باشد، فرسودگی آن در اثر مرور زمان است. به همین دلیل در صورتی که مدت زمان طولانی است از آن استفاده میکنید، کاهش بازدهی باتری مسئله رایجی است. باتری‌های پاور بانک از نوع لیتیوم-یون یا لیتیوم-پلیمر است که ممکن است بر اثر مرور زمان و هر بار شارژ شدن یا شارژ کردن مقداری ضعیف شود. به طور کلی اکثر پاوربانک‌ها برای ۳۰۰ تا ۵۰۰ چرخه شارژ طراحی شده‌اند و استفاده از آن به صورت طبیعی عمر مفید را کاهش میدهد.

ازجمله نشانه‌های فرسودگی باتری، ظرفیت کمتر پاوربانک و داغ شدن بیش از حد آن است. شما برای کاهش اثرات فرسودگی باتری، میتوانید مانع از تخلیه کامل باتری شوید و آن را بین بازه ۲۰ تا ۸۰ درصد شارژ نگه دارید. البته در صورتی که قصد استفاده از ظرفیت صددرصدی پاوربانک را دارید، بهتر است آن را به طور کامل و ۱۰۰درصد پر کنید.

چرا پاور بانک زود شارژ خالی میکند

۲- استفاده نادرست از پاوربانک

بسیاری از مواقع ممکن است انجام کارهای غلط و شارژ نادرست پاوربانک بر عملکرد آن تاثیرگذار باشد. به طور مثال رها کردن پاور بانک در شارژ به صورت طولانی مدت و شبانه روزی یکی از عوامل کاهش سلامت باتری گوشی اندروید، آیفون ، پاوربانک و همچنین سایر دستگاه‌های دیجیتال شارژی است. اگرچه برخی از پاوربانک‌ها دارای سیستم محافظ هستند، اما همچنان ماندن این دستگاه‌ها برای طولانی مدت در شارژ میتواند باتری را تحت فشار قرار بدهد. علاوه بر آن خالی شدن کامل شارژ به صورت مداوم نیز میتواند به باتری دستگاه‌ها آسیب برساند. به همین خطر توصیه میشود در زمانی که شارژ به ۲۰% رسید، آن را به برق متصل کنید تا باتری مجددا پر شود.

۳- چرا پاور بانک زود شارژ خالی میکند، از گرم شدن باتری جلوگیری کنید

اگر نمیدانید چرا پاور بانک زود شارژ خالی میکند، شاید علت اصلی آن قرار گرفتن در محیط‌های گرم و یا داغ شدن باتری آن باشد. بسیاری از مواقع قرار گرفتن پاوربانک‌ها در محیط گرم و یا در معرض آفتاب مثل داخل ماشین و یا در کنار رادیاتور، عمر مفید آنها را کم میکند. علاوه بر آن در صورتی که پاور بانک را در پوشش‌های غیر استاندارد و محفوظ قرار دهید، گرمای ناشی از کار کردن دستگاه نیز میتواند باعث افزایش حرارت و داغ شدن آن شود.

یکی دیگر از عواملی که میتواند باعث گرم شدن پاور بانک شود، شارژ کردن چندین دستگاه به صورت همزمان است. به همین خاطر با درنظرگیری این موارد بهتر است در فصل تابستان و یا محیط‌های گرم به دما و تهویه مناسب پاوربانک توجه داشته باشید. در صورتی که متوجه داغ شدن پاور بانک شدید، بهتر است شارژ کردن را متوقف کنید و آن را در محلی مناسب قرار دهید.

چرا پاور بانک زود شارژ خالی میکند، از گرم شدن باتری جلوگیری کنید

۴- استفاده از کابل‌های بی کیفیت و مناسب

یکی از دلایل کاهش عمر مفید پاور بانک‌ها، استفاده از کابل شارژهای غیر استاندارد و نامناسب است. برخی از کاربران ممکن است پاوربانک را با استفاده از شارژرهای پرسرعت یا Fast charge شارژ کنند، در صورتی که اینکار میتواند باعث آسیب به باتری شود. به همین خاطر بهتر است برای شارژ کردن پاور بانک از یک کابل شارژ سالم، و آداپتور مناسب استفاده کنید.

۵- چرا پاور بانک زود شارژ خالی میکند، احتمال تخلیه پنهان انرژی را بدهید

برخی اوقات ممکن است افراد متوجه خالی و یا کم شدن ناگهانی شارژ پاور بانک شوند. این مسئله گاهی میتواند به دلیل وجود برخی از قابلیت اضافه در پاوربانک و مصرف انرژی در اثر عملکرد آنها باشد. به طور مثال پاوربانک‌هایی که دارای ویژگی‌هایی مثل چراغ‌های LED، شارژر بی سیم، چراغ قوه و… هستند ممکن است به صورت ناخواسته باعث کاهش باتری دستگاه شوند. به همین دلیل باید با توجه به این موضوع در صورت امکان این موارد را در زمان‌های عدم نیاز به آنها غیرفعال کنید.

همچنین توصیه میشود که اگر برای مدتی طولانی قصد عدم استفاده از پاور بانک را دارید، شارژ آن را روی حد ۵۰ درصد نگه دارید و به طور کامل پر نکنید تا از آسیب به آن و کاهش عمر مفید باتری جلوگیری کنید.

۶- شارژ همزمان چندین دستگاه مختلف

بسیاری از پاور بانک‌ها دارای چندین پورت مختلف برای شارژ کردن دستگاه‌های مختلف هستند. اما شارژ کردن مداوم دستگاه‌های مختلف به صورت همزمان به این شکل میتواند به پاور بانک آسیب وارد کند. زیرا شارژ همزمان دستگاه‌های مختلف نیازمند تقسیم انرژی و باتری دستگاه و در نتیجه کاهش بازدهی آن است. برخی مواقع اینکار نیز میتواند باعث داغ شدن برخی پاوربانک‌ها شود. اگر نیاز شما به گونه است که از پاور بانک برای شارژدهی یا روشن کردن موارد مختلف استفاده میکنید، بهتر است پاور بانک‌هایی را با ظرفیت خروجی بالاتر خریداری کنید.

شارژ همزمان چندین دستگاه مختلف با پاور بانک

۷- چرا پاور بانک زود شارژ خالی میکند، توان و ظرفیت دستگاه را درنظر بگیرید

برخی از افراد ممکن است تصور اشتباهی نسبت به قابلیت‌های پاوربانک داشته باشند و این مسئله باعث برآورده نشدن انتظاراتشان شود. باور نادرستی که ممکن است وجود داشته باشد، این است که یک پاور بانک ۱۰۰۰۰ میلی آمپر قابلیت شارژ یک گوشی ۳۰۰۰ میلی آمپری را دارد. اما در حقیقت در هر چرخه شارژ مقداری از انرژی ذخیره شده در باتری بر اثر تبدیل ولتاژ، گرما و یا ناکارآمدی مدار از بین میرود. به‌ طور متوسط، بازدهی پاور بانک‌ها حدود ۷۰ تا ۸۵ درصد است. این یعنی یک پاوربانک ۱۰۰۰۰میلی آمپری در واقع حدود ۷۰۰۰ تا ۸۵۰۰ میلی آمپر انرژی مفید و قابل استفاده ارائه میدهد.

با درک این موضوع میتوانید درک واقع بینانه‌تری نسبت به عملکرد پاوربانک‌ها پیدا کنید و بازدهی حال حاضر آن را با زمان خریداری دستگاه مقایسه کنید. در صورتی که پاوربانک انتظارات شما برای شارژدهی را برطرف نمیکند، شاید لازم باشد مدلی را  با ظرفیت بالاتر تهیه کنید.

۸- شارژ کردن دستگاه‌های پرمصرف

پاوربانک‌ها عموما برای شارژ کردن دستگاه‌های مثل هندزفری، تلفن همراه یا روشن کردن دستگاه‌هایی با مصرف برق پایین مناسب هستند. به همین خاطر شارژ کردن ابزارهایی مثل تبلت، اسپیکر بلوتوثی یا لپ تاپ که دارای باتری بزرگ و مصرف برق بالایی هست، میتواند باعث آسیب به پاور بانک شود. با اینکار حجم زیادی از باتری در مدت زمان کوتاهی خالی میشود. به همین خاطر بهتر است برای این منظور پاور بانک‌هایی با قدرت و توان بالا را متناسب با نیازهایتان انتخاب کنید.

۹- خراب شدن یا تقلبی بودن پاوربانک

همه پاوربانک‌ها مشخصات یکسانی ندارند و متاسفانه یکی از مواردی که ممکن است برخی از افراد با آن مواجه شوند، تقلبی بودن پاور بانک‌ها است. این دستگاه‌ها علاوه بر آنکه از کیفیت پایین‌تری برخوردار هستند، عمر مفید کوتاه‌تری دارند و ممکن است در یک بازه زمانی افت عملکرد داشته باشند. استفاده از این دستگاه‌های تقلبی یا ارزان قیمت به دلیل استفاده از باتری‌های غیر استاندارد و بازیافتی، میتواند خطراتی مثل داغ شدن، اتصال کوتاه یا پر شدن بیش از حد داشته باشد.

به همین دلیل بهتر است ابزارهای دیجیتالی مثل پاوربانک را از مراکز و برندهای معتبر و با بررسی نظرات کاربران و همچین اطمینان از اصالت کالا خریداری کنید. علاوه بر آن بهتر است با مطالعه راهنمای کامل انتخاب و خرید پاور بانک، دستگاه مناسب را بر اساس نیازهایتان انتخاب کنید.

۱۰- به شارژ کردن اولیه توجه کنید

یکی دیگر از مواد مهم، شارژ اولیه پاور بانک است. دستگاه‌های قدیمی‌تر که دارای باتری‌های نیکل کادمیوم هستند، نیاز به شارژ اولیه طولانی مدت (به طور مثال ۸ ساعت) بود. اگر باتری پاور بانک از نوع لیتیوم-یون یا لیتیوم-پلیمر باشد، نیاز به شارژ کردن اولیه طولانی مدت نخواهد بود. البته اولین شارژ دستگاه‌های دیجیتالی مثل پاوربانک باعث کالیبره شدن مدار کنترل شارژ و تشخیص بهتر ظرفیت آن میشود. برای این منظور توصیه میشود پس از خرید پاوربانک آن را به طور کامل و تا ظرفیت ۱۰۰ درصد شارژ کنید.

روش تست باتری پاور بانک

در صورتی که مدتی است از پاوربانکتان استفاده میکنید و قصد بررسی عملکرد آن را دارید، میتوانید از روش‌های مختلفی برای این منظور استفاده کنید. ازجمله روش‌هایی که میتوانند دقت مناسبی برای اینکار داشته باشند، استفاده از دستگاه‌های USB Power Meter یا USB Tester است. این دستگاه میتواند با قرارگیری بین پاور بانک و دستگاه شارژ شوند (به طور مثال گوشی) جریان و ظرفیت واقعی آن را براساس میلی آمپر بر ساعت تشخیص دهد.

البته برای اینکار روش‌های خانگی هم وجود دارد اما ممکن است چندان دقیق نباشد. شما میتوانید تعداد دفعات شارژ گوشی را اندازه گیری و مقایسه کنید. به طور مثال اگر ظرفیت پاور بانک ۱۰۰۰۰ mAh باشد و حجم باتری گوشی ۳۰۰۰، شما باید بتوانید حداقل ۲ تا ۲.۵ بار آن را به طور کامل شارژ کنید. اگر میزان شارژدهی پاور بانک در حالت پر بودن باتری کمتر از این مقدار بود، ممکن است مشکلی در پاوربانک وجود داشته باشد یا عمر مفید آن کاهش پیدا کرده باشد. متاسفانه نرم افزار تست پاور بانک یا روش کاملا مطمئنی برای بررسی این منظور وجود ندارد.

جمع بندی

به طور کلی زود خالی شدن شارژ پاوربانک، میتواند دلایل مختلفی داشته باشد که بیشتر آنها به نحوه استفاده و شرایط نگهداری از دستگاه مربوط است. یکی از اصلی‌ترین دلایل بروز این مشکل را میتوان گذر زمان و کاهش عمر مفید باتری در اثر شارژدهی و شارژ شدن مداوم معرفی کرد. علاوه بر آن عادات غلط در استفاده از پاوربانک مثل شارژ کردن همزمان چندین دستگاه، به‌ خصوص دستگاه‌های پرمصرف مانند تبلت یا گجت‌های سنگین، میتواند فشار زیادی به پاوربانک وارد کند و ظرفیت آن را به‌ سرعت کاهش دهد.

در ادامه گرم شدن بیش از حد دستگاه نیز یکی دیگر از دلایل مهمی است که باعث اختلال در عملکرد باتری پاوربانک و کاهش بازدهی آن میشود. برای داشتن پاوربانک بهتر و افزایش عملکرد نیز بهتر است مواردی مثل جدا کردن آن پس از تکمیل ظرفیت باتری، خرید کالای اصلی و از برند معتبر و همچنین مشخصات آن را درنظر بگیرید.

سوالات متداول

چگونه بفهمیم پاوربانک شارژ شده است؟

شارژ شدن پاوربانک در دستگاه‌های مختلف بسته به نوع و مدل میتواند به شکل متفاوتی باشد. اما به طور کلی در اکثر دستگاه‌ها کامل شدن چراغ‌های نشانگر LED یا خاموش شدن چراغ چشمک‌زن میتواند نشان دهنده کامل شدن شارژ باشد.

پاوربانک چند ساعت گوشی را شارژ می‌کند؟

پاسخ این سوال تا حدی زیادی به مشخصات پاوربانک و ظرفیت باتری گوشی دارد. اما به طور میانگین یک پاوربانک 10000 میتواند گوشی یا ظرفیت باتری 3000 را حدود 2 تا 2.5 بار شارژ کند. اینکار ممکن است 1.5 تا 2 ساعت زمان ببرد.

آیا پاوربانک قابل تعمیر است؟

در بیشتر موارد، تعمیر پاوربانک به‌ صرفه یا ایمن نیست، اما در مواردی مثل خرابی پورت یا کابل داخلی، ممکن است بتوان تعمیراتی را انجام داد. با این حال، تعمیر آن فقط توسط فرد متخصص توصیه میشود.

نظرات و پیشنهادات شما؟

پاوربانک یکی از ابزارهای لازم و کاربردی برای شارژ دستگاه‌های مختلف محسوب میشود اما این دستگاه نیز میتواند گاهی دچار مشکلاتی شود. آیا شما هم اخیرا با مشکل زود عدم شارژ دهی پاوربانک مواجه شده‌اید؟ به نظر شما چرا پاور بانک زود شارژ خالی میکند؟ اگر در این زمینه نظر یا تجربه‌ای دارید، لطفا آن را با ما و سایر خوانندگان این مطلب به اشتراک بگذارید.

به این مطلب امتیاز دهید
ممنونیم، امتیاز شما ثبت شد 🙂

بیشتر بخوانید

آموزش 12 روش حل مشکل شارژ نکردن درست و شارژ نشدن پاور بانک
آموزش ۱۲ روش حل مشکل شارژ نکردن درست و شارژ نشدن پاور بانک
نحوه شارژ پاور بانک به صورت صحیح و شارژ اولیه پاور بانک چگونه است؟
نحوه شارژ پاور بانک به صورت صحیح و شارژ اولیه پاور بانک چگونه است؟
راهنمای کامل انتخاب پاور بانک مناسب برای گوشی و لپ تاپ
راهنمای کامل انتخاب و خرید پاور بانک مناسب برای گوشی و لپ تاپ
آموزش ساخت پاور بانک حرفه ای و قابل شارژ از باتری لپ تاپ و باتری قلمی
۲ روش ساخت پاور بانک حرفه ای و قابل شارژ از باتری لپ تاپ و باتری قلمی

نظرات

×