در هنگام وبگردی ممکن است با خطاهایی مواجه شوید که از جمله آن ها ارور ۵۰۰ می باشد.
اگر شما فقط قصد بازدید از یک سایت درا داشته اید و یا خطا ۵۰۰ Internal Server error در سایت خودتان رخ داده است با ما همراه باشید زیرا امروز در انزل وب نحوه رفع ارور ۵۰۰ سایت در مرورگر کروم، فایرفاکس و.. را به شما آموزش می دهیم.
حل مشکل ارور ۵۰۰ Internal Server error
How to Fix a 500 Internal Server error
خطای ۵۰۰ یک خطای سرور عمومی است که به معنی اشتباه بودن چیزی در سرور وبسایت است و معمولا ریشه مشکل در سمت سرور و یا خود سایت است. در ادامه بیشتر با این ارور آشنا می شویم و راه رفع آن را با شما مرور خواهیم کرد.
نمایش کد خطای ۵۰۰ وبسایت
این ارور به شکل هایی مختلفی ممکن است نمایش داده شود که در اکثر موارد کد ۵۰۰ درج می شود مانند:
- ۵۰۰ Internal Server Error
- HTTP 500 – Internal Server Error
- Temporary Error (500)
- Internal Server Error
- HTTP 500 Internal Error
- ۵۰۰ Error
- HTTP Error 500
- ۵۰۰ That’s an error
این ارور ممکن است در هر مرورگری و در سیستم عامل های مختلف رخ دهد.
دلایل رخ دادن خطای ۵۰۰
همانطور که اشاره کردیم، این ارور نشان دهنده وجود خطا، اشتباه یا اشکالی در سرور سایت است. اغلب اوقات این اشتباه ریشه در مسائل برنامه نویسی صفحه یا سایت دارد.
همچنین مطالعه مطلب آموزش ۹ روش رفع ارور ۴۰۳ Forbidden گوگل و سایر سایت ها در مرورگر نیز برای شما مفید و کاربردی خواهید بود.
نحوه حل خطای ۵۰۰ سایت
از آن جایی که این ارور به سرور مربوط است و مشکل از اینترنت یا رایانه شما نمی باشد، پس شاید نتوان کار خاصی کرد. اما باز هم می توانید با استفاده از روش هایی این ارور را در صورت وجود مشکل در سمت مرورگر و.. شما باشد را حل کنید که آن ها را معرفی می کنیم. به عنوان اولین راه حل صفحه را رفرش یا Reload کنید. می توانید این کار را با فشار دادن کلید F5 انجام دهید یا آیکون آن در کنار آدرس بار را بزنید.
توجه داشته باشید که اگر ارور ۵۰۰ در صفحه بانکی رخ داد، با رفرش کردن صفحه ممکن است عملیات مالی ناموفق شوند.
پاک کردن حافظه پنهان یا Cache نیز روش دیگری است. اگر این خطا قبلا برای این وبسایت ذخیره شده باشد، می توانید با حذف کش این ارور را رفع نمایید.
حذف کوکی ها را هم فراموش نکنید. پس از حذف کوکی مرورگر را ریستارت کنید تا شاید ارور دیگر نمایش داده نشود. مراحل انجام این روش مانند پاک کردن کش می باشد.
در نهایت اگر باز هم مشکل وحود داشت، باید آن را با مدیر وبسایت به اشتراک بگذارید تا مشکل را برطرف سازد و در زمانی دیگر به بازدید از آن صفحه بپردازید.
نحوه رفع خطای HTTP Error 500 برای مدیران وبسایت
اگر شما مدیر یک وبسایت هستید و ارور ۵۰۰ در وردپرس و.. برای سایت شما رخ داده است، باید بدانید که رفع این خطا راه حل ساده ندارد و نیازمند عیب یابی فراوان است. با این حال برای راهنمایی بیشتر موارد را به شما معرفی می کنیم.
بکاپ گرفتن از سایت
این راه حل های رفع ارور ۵۰۰ در وردپرس و.. نیاز به تغییرات زیادی در دایرکتوری ریشه سایت شما دارند. توصیه می شود قبل از تلاش برای اجرای هر راه حل، ابتدا از وبسایت خود بکاپ تهیه کنید تا دچار مشکل نشوید.
اگر با ارور can’t be reached مواجه می شوید، مطلب ۱۰ روش رفع ارور This site can’t be reached در مرورگر کروم کامپیوتر و گوشی را هم بخوانید.
استفاده از FTP Client برای رفع خطای http error 500
اگر قبلا از سرویس FTP Client استفاده نکرده اید، به وبسایت FileZilla بروید و FileZilla Client را دانلود کنید. پس از دانلود و نصب برنامه روی File کلیک کرده و Site Manager را بزنید.
سپس تنظیمات Host – Port – Protocol – Encryption – Logon Type را تنظیم کنید. بعد به برگه Transfer Settings بروید و Limit Number of Simultaneous Connections را روی حد اکثر اتصالات قرار دهید. حال برای اتصال به سرور سایت خود، روی Connect کلیک کنید.
راه حل های رفع ارور ۵۰۰
یکی از شایع ترین دلایل خطای ۵۰۰ هاست، یک فایل خرابکارانه است و به طور معمول htaccess بالاتر از حد حافظه PHP سرور شما است. htaccess معمولا در وردپرس پس از نصب پلاگین و.. خراب می شود و راه رفع ان ایجاد فایل جدید htaccess است.
می توانید مطلب ارور ۴۰۴ سایت در مرورگر چیست؟ ۸ روش رفع ارور ۴۰۴ در مرورگر را هم برای رفع ارور مرورگر مطالعه نمایید.
نحوه ایجاد فایل htaccess برای رفع ارور ۵۰۰
دایرکتوری ریشه سایت خود را در FileZilla باز کنید. این پوشه معمولا به نام public_html وجود دارد. اگر شما پوشه هایی را به نام های wp-admin و wp-content دیدید یعنی در جای درستی هستید. اگر فایلی به نام .htaccess ندیدید، روی Server کلیک کرده و Force Showing Hidden Files را بزنید.
هنگامی که این فایل را پیدا کردید، نام آن را به .htaccess.bak تبدیل کنید. حال تنظیمات را ذخیره کنید و وبسایت را رفرش کنید. اگر ارور ۵۰۰ دیگر نمایش داده نشد، یعنی مشکل از این فایل است.
افزایش PHP Memory Limit
محدودیت حافظه PHP توسط میزبان وردپرس شما تنظیم شده است. شما می توانید مقدار این محدودیت را افزایش دهید. برای این کار پوشه ریشه سایت خود را باز کنید و فایل wp-config.php را پیدا کنید. روی این فایل راست کلیک کرده و با ویرایشگر متن باز کنید. حال کد زیر را در زیر کد PHP اضافه کنید:
define(‘WP_MEMORY_LIMIT’, ’64M’);
حال فایل را ذخیره کنید و آن را در جای خود قرار دهید. اگر خطا را ندید یعنی مشکل را پیدا کرده اید. اما به همین راحتی نمی توانید مشکل را حل کنید. احتمالا مورد هایی در سایت شما قرار دارند که این محدودیت را تحریک می کنند که باید آن را پیدا و رفع کنید. همچنین می توانید این مورد را با میزبان سرور نیز به اشتراک بگذارید و از طراحان نیز مشورت بگیرید.
سایر راه حل های رفع ارور ۵۰۰ برای صاحبان سایت
اگر مشکل خطای ۵۰۰ در پرداخت اینترنتی و.. شما با این روش ها حل نشد، می توانید راه های زیر را هم امتحان کنید:
- غیر فعال کردن پلاگین ها برای بررسی پلاگین های معیوب
- دیباگ کردن مجدد سایت
- بررسی وجود مجوز صحیح بودن فایل ها
- آپلود فایل های تازه و اصلی سایت
- درخواست بررسی توسط میزبان سرور
در پایان مطالعه مطلب علت و روش های رفع ارور ۵۰۴ Gateway Timeout سایت ها در مرورگر را هم فراموش نکنید.
نظرات و پیشنهادات شما؟
امروز روش رفع خطای ۵۰۰ در مرورگر را به شما معرفی و بررسی کردیم. با استفاده از چه روشی این خطا را رفع کردید؟ نظرات، پیشنهادات و تجربیات خود در این زمینه را در دیدگاه این پست با ما به اشتراک بگذارید.