یکی از ویژگی های محبوب سیستم عامل اندروید، امکان سفارشی سازی قسمت های مختلف آن است.
برخی از گوشی های اندرویدی نیز به شما این امکان را می دهند تا حتی سایز و رزولوشن صفحه ? را هم تغییر دهید. امروز در انزل وب می خواهیم نحوه تغییر سایز و رزولوشن صفحه نمایش اندروید را به شما آموزش دهیم.
نحوه تنظیم و تغییر اندازه صفحه نمایش گوشی اندروید
How to Change the Screen Resolution on Android
در خیلی از گوشی های اندرویدی، امکان تغییر اندازه و وضوح صفحه وجود دارد. در برخی از موارد نیز ممکن است این تنظیمات در حالت Developer mode در دسترس باشد. در هر حال نحوه انجام این کار را بررسی خواهیم کرد. در بخش اول روش های بدون نیاز به روت، و در ادامه روش هایی را برای گوشی هایی که روت شده اند را معرفی خواهیم کرد.
وضوح صفحه چیست؟ آموزش تغییر رزولوشن صفحه نمایش اندروید
در واقع منظور از Resolution این است که صفحه نمایش گوشی شما قادر به نمایش افقی و عموی چند پیکسل است. به طور مثال رزولوشن ۱۰۸۰X1920 به این معنی است که صفحه شما قادر است ۱۰۸۰ پیکسل را به صورت افقی و ۱۹۲۰ پیکسل را به صورت عمودی نمایش دهد. برای آشنایی به مقدار فعلی وضوح و تراکم صفحه نمایش خود، می توانید از برنامه هایی مانند CPU-Z استفاده کنید.
همینطور آیا با ویژگی تصویر در تصویر نیز آشنا هستید؟ پیشنهاد می کنیم مطلب آموزش کامل کار با قابلیت تصویر در تصویر اندروید را هم مطالعه نمایید.
تغییر سایز صفحه نمایش اندروید با استفاده از Developer Mode
قبل از انجام این روش تغییر رزولوشن گوشی اندروید بدون روت توجه داشته باشید که تغیر تنظیمات نادرست گوشی در حالت Developer Mode می تواند به گوشی شما آسیب برساند.
ابتدا وارد Settings گوشی شوید.
رو به پایین رفته و روی About phone تپ کنید.
حال گزینه Build number را در انتها مشاهده خواهید کرد. روی آن ۷ بار پشت سر هم ضربه بزنید. بعد از آخرین ضربه شما باید پیام You are now a developer! را در صفحه مشاهده کنید.
حال به صفحه تنظیمات اصلی برگردید.
در تنظیمات قسمت جدید Developer options را مشاهده خواهید کرد. وارد آن شوید.
وارد بخش Smallest width و یا Minimum Width شوید. (هر کدام که موجود بود)
حال عرض جدید را وارد کنید. توجه داشته باشید که وضوح تصویر اندروید می توانند عددی بین ۱۲۰ تا ۶۴۰ باشد. هرچه عدد بزرگتر باشد، کیفیت بالاتر رفته اما موارد روی صفحه (متن، آیکن و..) کوچکتر می شود.
در نهایت OK را بزنید.
تغییر اندازه صفحه نمایش اندروید در تنظیمات
برای تنظیم ابعاد صفحه نمایش اندروید وارد Settings گوشی شوید.
وارد تنظیمات Display شوید.
روی گزینه Screen Resolution تاچ کنید.
حال بسته به گزینه های موجود، رزولوشن را تغییر دهید.
پس از انتخاب، روی Apply تپ کنید.
تغییر سایز صفحه گوشی اندروید با کمک ویندوز
اما با کامپیوتر چگونه تغییر رزولوشن گوشی بدون نیاز به روت را انجام دهیم؟ ابتدا مطابق روش اول حالت Developer options را فعال کنید. سپس به تنظیمات Developer options بروید. گزینه USB debugging را فعال کنید.
گوشی را با کمک کابل به کامیپوتر متصل کنید. command line را در کامپیوتر باز کنید. دستور adb devices را وارد کنید. باید دستگاه خود را در لیست ببینید.
حال دستور adb shell را وارد کنید و با دستگاه خود ارتباط برقرار کنید. دستور dumpsys display | grep mBaseDisplayInfo را وارد کنید. وضوح را یادداشت کنید.
شما می توانید با دستورات زیر، وضوح را تغییر دهید. قابل ذکر است که می توانید عددی بین ۱۲۰ تا ۶۰۰ را انتخاب کنید.
- wm density DPI: تغییر تراکم نمایشگر (به طور مثال برای استفاده به شکل wm density 200 استفاده کنید.)
- wm size RES: تغییر رزولوشن نمایشگر
بعد از اجرای دستورات، تغییرات باید فورا انجام شوند. در غیر اینصورت گوشی را ریستارت کنید.
برای این که پیش زمینه ای در مورد تغییرات داشته باشید، به مثال های زیر توجه کنید. تصویر زیر با wm density 200 تنظیم شده است.
تصویر زیر با wm density 600 تنظیم شده است.
تغییر سایز صفحه اندروید با روت
اگر دستگاه شما روت شده است، کار بسیار ساده تری دارید. تنها کاری که در اینصورت باید انجام دهید، نصب یکی از برنامه های زیر است.
همینطور اگر نیاز به روشن نگه داشتن صفحه دارید، مطالعه مطلب آموزش روشن نگه داشتن صفحه نمایش اندروید در برنامه های خاص نیز می تواند برای شما کاربردی و مفید باشد.
دانلود نرم افزار تغییر اندازه صفحه نمایش اندروید Easy DPI Changer [Root]
برنامه Easy DPI Changer [Root] با کسب امتیاز ۴.۵ از اپ استور، یک برنامه مناسب برای تغیر اندازه صفحه اندروید می باشد. کار با این برنامه به سادگی امکان پذیر است.
دانلود برنامه تغییر اندازه صفحه اندروید Screen Shift
دیگر برنامه ای که می توانید برای انجام این کار استفاده کنید، Screen Shift می باشد. این برنامه نیز قابلیت های خوبی دارد و می توانید نیاز های شما در این زمینه را رفع کند.
در پایان برای آشنایی بیشتر و همینطور تنظیمات بیشتر، مطالعه مطلب آموزش ۶ روش ساده تنظیم ، کاهش و افزایش نور صفحه نمایش اندروید را هم فراموش نکنید.
نظرات و پیشنهادات شما؟
در مطلب امروز راه های تغییر رزولوشن صفحه اندروید را به شما معرفی کردیم و به این سوال پاسخ دادیم که چگونه صفحه نمایش گوشی را کوچک کنیم. شما از چه راهی استفاده کردید؟ می توانید نظرات، پیشنهادات و تجربیات خود در زمینه دانلود نرم افزار تغییر سایز صفحه گوشی اندروید را در دیدگاه این پست با ما به اشتراک بگذارید.
عالی بود کار کرد ممنون
سلام
باعث خراب شدن سخت افزار نمیشه؟
سلام من
Smallest widst رو میدا نمیکنم چیکار کنم ؟
سلام من dp هزار رو انتخاب کردم و الان گوشی من روشن نمیشه
نباید میکردی حداکثر گفته بودیم ته تهش ۶۸۸
ببین رام ۴ فایل گوشی تو دانلود کن
فایل ها رو فلش کن تا درست بشه