حل مشکل Permission در اندروید (شیائومی، سامسونگ و...)

حل مشکل Permission در اندروید (شیائومی، سامسونگ و…)

حل مشکل Permission در اندروید 🛡️ با روش‌هایی همچون بررسی مجوزهای برنامه، تغییر مجوزها در تنظیمات، نصب مجدد یا آپدیت برنامه، پاکسازی کش، روش ADB و ریست فکتوری امکان‌پذیر است.

در این مطلب از انزل وب این روش‌ها و روش‌های دیگر را به صورت مرحله‌به‌مرحله توضیح می‌دهیم.

📖 در این مطلب می‌خوانید: نمایش

رفع مشکل Permission اندروید

How to Fix App Permissions on Android?

سیستم عامل اندروید به گونه‌ای طراحی شده است که وقتی یک برنامه را روی آن نصب می‌کنید، آن برنامه برای دسترسی به برخی قابلیت‌های گوشی (مانند عکس‌ها و فیلم‌ها، مخاطبان، دوربین، میکروفون و مکان‌یاب) نیازمند دریافت مجوز است. کاربرد این قابلیت در حفظ حریم خصوصی و امنیت کاربران است. هر برنامه جدیدی که روی گوشی، تبلت یا دستگاه اندرویدی دیگر خود نصب کنید احتمالا در اولین بار استفاده از شما دسترسی به تعدادی از این موارد را درخواست خواهد کرد. و در صورت ندادن این مجوزها، احتمالا با مشکل نصب نشدن برنامه در اندروید مواجه می‌شوید.

به طور کلی، مشکل Permission در اندروید به دلایل زیر ممکن است رخ دهد:

  • سیاست‌های امنیتی و حریم خصوصی که در سیستم عامل اندروید تعریف شده است.
  • آپدیت‌های جدید برنامه‌ها و تغییراتی که نیاز به دسترسی به مجوزهای جدید دارند.
  • به‌روزنبودن سیستم عامل گوشی یا تنظیمات امنیتی که باعث ایجاد خطا می‌شود.
  • در اندرویدهای جدید اگر مدتی از یک اپ استفاده نکنید برخی مجوزهای آن غیرفعال میشود که برای استفاده دوباره باید مجوز دسترسی به برنامه مدنظر بدهید.

رفع ارور permission denied در اندروید

در ادامه به روش‌های حل مشکل Permission Required در شیائومی، سامسونگ، آنر و سایر برندهای سازنده دستگاه‌های اندرویدی مانند گوشی، تبلت، ساعت هوشمند و غیره می‌پردازیم.

۱- بررسی مجوزهای مورد نیاز یک برنامه قبل از نصب آن

پیش از هر چیز بهتر است قبل از نصب یک برنامه بدانید آن برنامه نیازمند دسترسی به کدام بخش‌ها و امکانات دستگاه شماست. برای دانستن اینکه آن برنامه نیاز به کدام مجوزها دارد، می‌توانید به روش زیر عمل کنید:

برنامه را در پلی استور پیدا کنید. برای این کار می‌توانید نام برنامه را در قسمت ذره‌بین جستجو کنید.

در صفحه مربوط به برنامه، به بخش Data Safety بروید و روی فلش کنار آن ضربه بزنید. در این بخش می‌توانید ببینید این برنامه به کدام اطلاعات شخصی شما دسترسی دارد و نیازمند مجوز دسترسی به کدام بخش‌های دستگاه شماست.

بررسی مجوزهای مورد نیاز یک برنامه قبل از نصب آن

جزئیات بیشتر را می‌توانید با زدن گزینه See details در بخش Data collected و باز کردن هریک از این بخش‌ها مشاهده کنید.

بررسی دسترسی های اپلیکیشن در بخش Data collected پلی استور

برخی مجوزهای مورد نیاز برنامه‌های اندرویدی که معمولا برنامه‌ها به آنها نیاز دارند، عبارتند از:

  • دسترسی به حافظه (Storage)
  • دسترسی به موقعیت مکانی (Location)
  • دسترسی به دوربین (Camera)
  • دسترسی به میکروفون (Microphone)
  • دسترسی به مخاطبان (Contacts)
  • دسترسی به گالری (Photos & Videos)

۲- حل مشکل Permission در اندروید با تغییر مجوزها در تنظیمات برنامه

این روش، اصلی‌ترین راه رفع ارور permission denied در اندروید به شمار می‌رود. برای تغییر مجوز دسترسی برنامه‌های نصب‌شده در اندروید، لازم است به روش زیر عمل کنید:

روی آیکون Settings ضربه بزنید تا وارد تنظیمات دستگاه شوید. سپس به بخش Apps بروید.

روی برنامه مورد نظر ضربه بزنید تا تنظیمات مربوط باز شود.

لیست برنامه های اندروید

روی بخش Permissions بزنید تا تمام مجوزهایی را که برنامه به آنها نیاز دارد، ببینید. شما همچنین می‌توانید در این بخش مشاهده کنید در حال حاضر کدام دسترسی‌ها به برنامه داده شده‌اند و برنامه به کدام موارد دسترسی ندارد.

برای فعال یا غیرفعال کردن یک مجوز، روی آن ضربه بزنید.

حل مشکل Permission در اندروید با تغییر مجوزها در تنظیمات برنامه

بر اساس نوع مجوز، مراحل بعدی ممکن است متفاوت باشد. مثلا اگر می‌خواهید به برنامه مجوز دسترسی به اعلان‌ها یا نوتیفیکیشن (Notifications) را بدهید، ممکن است تنظیمات جداگانه‌ای برای انواع اعلان‌ها وجود داشته باشد.

می‌توانید مجوزهای برنامه را به گونه‌ای تنظیم کنید که تنها هنگامی که برنامه باز است، به بخش‌های مختلف گوشی دسترسی داشته باشد. به عبارتی، اقدام به تعیین اجازه و مجوز دسترسی در اندروید به صورت موقت کنید (گزینه Allow only while using the app).

این امکان نیز وجود دارد که مجوزها را روی حالت Ask every time تنظیم کنید تا هربار برنامه برای دسترسی به مجوز مورد نظر از شما دسترسی به آن را درخواست کند.

همچنین در برخی نسخه‌های اندروید، می‌توانید از گزینه Allow all the time نیز استفاده کنید تا برنامه همیشه به یک مجوز خاص دسترسی داشته باشد (برای مثال، دسترسی برنامه Google Maps به لوکیشن).

انواع مجوز نوتیفیکیشن و انواع دسترسی برنامه اندروید

۳- بررسی جداگانه مجوزها و اعطا یا لغو دسترسی هر کدام

جهت حل مشکل Permission در اندروید اگر می‌خواهید بدانید هر کدام از مجوزهای دستگاه شما به کدام برنامه‌ها داده شده است، مراحل زیر را دنبال کنید:

به مسیر Settings > Security and privacy > Permission manager بروید.

بررسی جداگانه مجوزها و اعطا یا لغو دسترسی هر کدام

در اینجا انواع مجوزهای گوشی به همراه تعداد برنامه‌هایی که آن مجوز دسترسی را دارند، مشاهده می‌کنید. روی هر کدام از مجوزها که می‌خواهید، ضربه بزنید تا ببینید کدام برنامه‌ها به آن دسترسی دارند و کدام برنامه‌ها ندارند. برای مثال اگر دستگاه شما یک گوشی شیائومی است، می‌توانید ببینید کدام برنامه‌ها اجازه دسترسی به دوربین گوشی شیائومی را دارند. یا در تبلت سامسونگ فهرست برنامه‌های دارای مجوز دسترسی به میکروفن در گوشی سامسونگ را مشاهده کنید.

دسترسی برنامه ها به مجوز دوربین و غیره

برای تغییر وضعیت مجوز مورد نظر در هر برنامه، آن برنامه را انتخاب کنید. مشابه حالت قبل، می‌توانید در اینجا مجوز برنامه را روی حالت‌های مختلف مانند Ask every time یا Allow all time تنظیم کنید.

شما همچنین می‌توانید در بخش Permission used in last 24 hours مشاهده کنید که در شبانه‌روز گذشته، کدام برنامه‌ها از کدام مجوزها استفاده کرده‌اند.

بررسی مجوزهای استفاده شده توسط برنامه ها در Permission used in last 24 hours

۴- حل مشکل Permission در اندروید با نصب مجدد یا به‌روزرسانی برنامه

گاهی اوقات حل مشکل Permission Required در شیائومی یا سامسونگ با حذف و نصب مجدد برنامه یا به‌روزرسانی آن قابل انجام است. این کار می‌تواند سایر مشکلات برنامه‌ها مانند مشکل باز نشدن برنامه در اندروید را نیز حل کند. برای انجام این کار بهتر است طبق روش زیر عمل کنید:

وارد پلی استور شوید و برنامه مورد نظر را از لیست برنامه‌های نصب‌شده روی دستگاه خودتان (از طریق زدن روی پروفایل و رفتن به بخش Manage your apps & device) پیدا کنید.

جستجوی برنامه در play store

روی گزینه Uninstall بزنید و منتظر بمانید تا برنامه از روی دستگاه شما حذف شود. این کار را همچنین می‌توانید داخل تنظیمات دستگاه، در بخش Apps یا با نگه داشتن آیکون برنامه در منوی برنامه‌های دستگاه و زدن Uninstall انجام دهید.

حل مشکل Permission در اندروید با نصب مجدد یا به‌روزرسانی برنامه

جدیدترین نسخه برنامه را از پلی استور مجددا دانلود و نصب کنید.

۵- پاک کردن کش برنامه ها برای حل ارور دسترسی

مشکل در کش یا فایل‌های موقت برنامه‌ها گاهی موجب اختلالاتی در اجرای صحیح برنامه می‌شود. بهتر است به طور منظم، هرچندوقت یک بار اقدام به پاکسازی کش برنامه‌ها نمایید. برای حل مشکل Permission در اندروید با این روش:

به مسیر Settings > Apps بروید.

روی برنامه مورد نظر ضربه بزنید و وارد بخش Storage شوید. گزینه Clear Cache را انتخاب کنید تا فایل‌های موقت برنامه پاک شوند.

پاک کردن کش برنامه ها برای حل ارور دسترسی

می‌توانید از گزینه Clear Data نیز برای رفع ارور permission denied در اندروید استفاده کنید. اما پیش از زدن این گزینه لازم است از داده‌های حیاتی خود داخل برنامه فایل پشتیبان تهیه کنید. در صورتی که داخل برنامه مورد نظر اکانت یا حساب کاربری ایجاد کرده‌اید، پس از زدن این گزینه اکانت شما از برنامه حذف خواهد شد. بنابراین باید از ذخیره اکانت خود در سرورهای برنامه اطمینان حاصل کنید و اطلاعات ورود مجدد به حساب کاربری خود را نیز در جای دیگری ذخیره نمایید تا بتوانید مجددا وارد اکانت خود شوید.

۶- بررسی گزینه هم‌پوشانی برنامه‌ها (Appear on top)

برخی از برنامه‌ها با برنامه‌های دیگر اصطلاحا هم‌پوشانی دارند یا روی برنامه‌های دیگر اجرا می‌شوند. اگر مشکل دسترسی مربوط به یکی از این برنامه‌هاست، می‌توانید حل مشکل Permission در اندروید را به روش زیر انجام دهید:

داخل دستگاه، به مسیر Settings > Apps بروید. روی منوی سه‌نقطه در بالای صفحه بزنید و گزینه Special access را انتخاب کنید.

Special access در تنظیمات برنامه ها در اندروید

گزینه Appear on top را برای برنامه‌ای که خطای دسترسی می‌دهد، فعال کنید.

بررسی گزینه هم‌پوشانی برنامه‌ها (Appear on top)

۷- به‌روزرسانی سیستم عامل اندروید جهت حل مشکل Permission در اندروید

ممکن است ارور دسترسی برنامه‌ها به علت وجود باگ یا مشکلی در ورژن اندروید شما باشد. در صورتی که برای اندروید شما به‌روزرسانی جدیدی موجود است، آن را دانلود و نصب کنید. برای بررسی اینکه آیا آپدیت جدیدی برای دستگاه شما وجود دارد یا خیر، باید به مسیر Settings > About phone > Software Update در دستگاه اندرویدی خود مراجعه کنید.

به‌روزرسانی سیستم عامل اندروید جهت حل مشکل Permission در اندروید

با زدن گزینه Download and install و آپدیت اندروید، به احتمال زیاد مشکل شما با اجازه دسترسی به دوربین گوشی شیائومی یا سایر دسترسی‌ها رفع خواهد شد.

۸- استفاده از روش ADB (مخصوص کاربران حرفه‌ای)

این روش مخصوص کاربران حرفه‌ای است و انجام آن به صورت ناآگاهانه ممکن است موجب آسیب سیستم عامل دستگاه شما یا حذف داده‌های شما شود. بنابراین اگر اطلاعات کافی در این زمینه ندارید، بهتر است از کمک افراد متخصص استفاده کنید. همچنین بهتر است قبل از انجام این روش از اطلاعات مهم خود در دستگاه اندرویدی، یک نسخه پشتیبان تهیه کنید.

شما می‌توانید مجوزهای دسترسی برنامه‌ها را به صورت دستی فعال نمایید. برای این کار:

نرم‌افزار Android SDK Platform Tools را برای سیستم عامل کامپیوتر خود (ویندوز، مک یا لینوکس) دانلود کنید. فایل دانلودشده را در یک پوشه از حالت فشرده خارج (اکسترکت) کنید.

وارد پوشه‌ای که فایل‌ها در آن قرار گرفته‌اند شوید. داخل بخشی که آدرس پوشه نوشته شده (نوار آدرس) کلیک کنید. به جای آدرس، کلمه powershell یا cmd را تایپ کنید و کلید اینتر را بزنید تا پنجره powershell یا cmd باز شود.

باز کردن پوشه Platform Tools در ویندوز

داخل دستگاه اندرویدی، گزینه USB Debugging را داخل Settings از بخش Developer Options فعال کنید. اگر این بخش را ندارید، به مسیر Settings > About device> Software Information بروید و روی Build number هفت بار ضربه بزنید تا Developer Options به منوی تنظیمات شما اضافه شود.

فعال کردن گزینه USB Debugging در اندروید

دستگاه خود را از طریق کابل USB به کامپیوتر وصل کنید.

داخل پنجره powershell یا cmd دستور زیر را تایپ کنید و اینتر را بزنید:

adb devices

دستور adb devices برای رفع ارور permission denied در اندروید

در پیغام ظاهرشده در دستگاه اندرویدی خود گزینه Allow را انتخاب کنید.

تایید اتصال USB Debugging در اندروید

اسامی دستگاه های اندرویدی در adb کامپیوتر

دستور زیر را وارد کنید و اینتر را بزنید:

adb shell

نام دستگاه شما به صورت یک کلمه تشکیل‌شده از حروف و اعداد ظاهر می‌شود.

استفاده از دستور adb shell برای حل مشکل permission required در شیائومی و سامسونگ

دستور زیر را پس از علامت $ وارد کنید.

pm grant [package-name] [android-permission-name]

به جای [package-name] باید نام پکیج برنامه مورد نظر خود را وارد کنید (نام پکیج برنامه‌ها را می‌توانید در حافظه داخلی دستگاه، پوشه Android، پوشه data یا obb پیدا کنید).

به جای [android-permission-name] نیز باید نام مجوز دسترسی را که می‌خواهید به برنامه بدهید، بنویسید. مثلا برای حل مجوز دسترسی مرورگر کروم به میکروفن در گوشی سامسونگ، از دستور زیر استفاده کنید:

pm grant com.android.chrome android.permission.RECORD_AUDIO

کلید اینتر را بزنید تا دسترسی مورد نظر برای برنامه در دستگاه اندرویدی شما ایجاد شود.

۹- حل مشکل Permission در اندروید با ریست فکتوری دستگاه

روش ریست فکتوری یا بازگرداندن دستگاه به تنظیمات کارخانه موجب ازدست‌رفتن تمام داده‌های شما روی دستگاه (از جمله تصاویر و ویدیوها، برنامه‌ها، مخاطبین و پیام‌ها) می‌شود. بنابراین پیش از انجام این کار از داده‌های حیاتی خود فایل پشتیبان تهیه نموده یا آنها را به حافظه دستگاه دیگری منتقل کنید.

اگر سایر روش‌ها برای حل مشکل permission required در شیائومی، سامسونگ و سایر دستگاه‌های اندرویدی جواب نداد، بازگرداندن دستگاه به تنظیمات کارخانه می‌تواند ارور مربوط به دسترسی روی دستگاه‌های اندرویدی را حل کند. برای انجام این کار پس از اطمینان از داشتن شارژ کافی در دستگاه، باید مراحل زیر را طی کنید:

بخش Settings دستگاه را باز کنید. وارد بخش General management شوید.

روی گزینه Reset ضربه بزنید.

بخش Reset فکتوری اندروید

گزینه Factory data reset را بزنید و مراحل آن را طی کنید. فرآیند فکتوری ریست ممکن است چند دقیقه به طول بیانجامد.

حل مشکل Permission در اندروید با ریست فکتوری دستگاه

مراحل انجام ریست فکتوری با توجه به برند دستگاه شما و نسخه اندروید مورد استفاده روی دستگاه، ممکن است اندکی متفاوت باشد.

۱۰- فلش کردن دستگاه برای رفع ارور Permission Denied در اندروید (مخصوص کاربران حرفه‌ای)

فلش کردن گوشی توسط شرکت‌های سازنده و گوگل مورد تایید نیست. این کار احتمال خرابی دستگاه، به خطر افتادن اطلاعات امنیتی شما، ناسازگاری برنامه‌ها و سیستم عامل جدید را بالا می‌برد و موجب ابطال گارانتی دستگاه شما می‌شود. ضمنا فلش کردن دستگاه موجب پاک شدن تمام داده‌های شما خواهد شد. بنابراین اگر می‌خواهید از این روش استفاده کنید، باید قبلا از تمام اطلاعات حیاتی و فایل‌های خود بکاپ بگیرید یا آنها را در جای دیگری ذخیره کنید.

فلش کردن دستگاه به معنای نصب ROM یا نسخه جدیدی از سیستم عامل روی دستگاه است. این راهکار به عنوان راه نهایی حل مشکل Permission در اندروید می‌تواند مد نظر قرار گیرد. فلش دستگاه اندرویدی معمولا با برنامه‌هایی مانند Mi Flash Tool برای گوشی‌های شیائومی یا TWRP توسط فرد متخصص یا تعمیرکار موبایل انجام می‌شود.

در برخی موارد، کاربر با خطای دیگری مواجه می‌شود که مشابه با خطای دسترسی برنامه‌هاست و مربوط به نصب برنامه از منابع ناشناس روی دستگاه می‌شود. روش حل این مشکل را در این بخش شرح می‌دهیم.

فعال کردن مجوز نصب برنامه از منابع ناشناس در اندروید

معمولا دستگاه‌های اندرویدی اجازه نصب برنامه از منابع ناشناس را نمی‌دهند. این بدان معنی است که هنگام دانلود و نصب برنامه از هر سایت یا منبعی به جز پلی استور، با اخطار مواجه خواهید شد. جهت حل مشکل Permission در اندروید برای نصب برنامه‌ها، مراحل زیر را انجام دهید:

وارد Settings یا تنظیمات دستگاه اندرویدی خود شوید.

به بخش Security & privacy بروید.

در بخش More secutiry settings، روی Install unknown apps بزنید. در اینجا می‌توانید تنظیم کنید که برنامه‌های دانلودشده از کدام منابع امکان نصب روی دستگاه شما را داشته باشند.  سپس قابلیت مورد نظر را برای تمام برنامه‌های مورد نظر به حالت فعال درآورید.

فعال کردن مجوز نصب برنامه از منابع ناشناس در اندروید

سوالات متداول

معنی Permission در گوشی چیست؟

Permission یا مجوز به معنای دسترسی‌هایی است که برنامه‌های دستگاه‌های اندرویدی به بخش‌های مختلف دستگاه دارند تا بتوانند عملکردهای مختلف را انجام دهند. مانند دسترسی به دوربین، مکان (لوکیشن) یا فهرست مخاطبان.

قابلیت دسترسی در گوشی شیائومی کجاست؟

وارد تنظیمات دستگاه شوید و به بخش Apps یا Applications بروید. گزینه Manage apps را انتخاب کنید. در تنظیمات برنامه مورد نظر، می‌توانید دسترسی‌های لازم را به برنامه بدهید.

چگونه ویژگی قرار گرفتن در بالا را فعال کنیم؟

برای فعال کردن این ویژگی یا همان Always-on، به مسیر Settings > Display > Lock screen بروید و گزینه Show on Always-on Display را فعال کنید.

چگونه دسترسی به دوربین گوشی را فعال کنیم؟

برای انجام این کار به منوی تنظیمات، بخش Apps بروید. روی نام برنامه‌ای که می‌خواهید دسترسی به دوربین را به آن بدهید، ضربه بزنید و در بخش Permissions دسترسی دوربین را فعال کنید.

چگونه مجوز نصب برنامه را فعال کنیم؟

در مسیر Settings > Security > Install unknown apps تنظیمات نصب از منابع ناشناس را فعال کنید.

چگونه مجوز برنامه های شیائومی را فعال کنیم؟

به مسیر Settings > Apps > Manage apps بروید. سپس برنامه مورد نظر را انتخاب کرده و تنظیمات App permissions را تغییر دهید.

چگونه مجوز برنامه های سامسونگ را فعال کنیم؟

در مسیر Settings > Apps > [App Name] > Permissions می‌توانید مجوزهای مورد نظر خود را برای یک برنامه خاص فعال کنید.

جمع بندی

مشکل Permission required اندروید ممکن است دلایل مختلفی مانند تنظیمات نادرست، آپدیت نبودن برنامه‌ها و به‌روزنبودن سیستم عامل دستگاه رخ دهد. این مشکل معمولا با روش‌های تغییر تنظیمات مجوزهای برنامه در Settings دستگاه، نصب مجدد برنامه یا به‌روزرسانی آن، پاک کردن کش برنامه، بررسی گزینه هم‌پوشانی برنامه‌ها، آپدیت نسخه اندروید، استفاده از روش adb، ریست فکتوری و فلش دستگاه اندرویدی قابل رفع است.

باید بدانید ممکن است برخی برنامه‌ها دسترسی به بخش‌هایی را درخواست کنند که به آنها نیازی ندارند. بنابراین بهتر است در نصب این برنامه‌ها دقت کنید و مجوزهای دسترسی به اطلاعات حساس را تنها به برنامه‌هایی که واقعا به آن نیاز دارند، این مجوزها را بدهید. ضمنا اگر می‌خواهید در مورد دلیل نیاز یک برنامه به مجوزهای خاص بیشتر بدانید، ممکن است بتوانید پاسخ سوال خود را در سایت اصلی سازنده برنامه بیابید.

نظرات و پیشنهادات شما؟

در این مطلب از انزل وب به بررسی روش‌های حل مشکل Permission در اندروید پرداختیم. شما می‌توانید تجربه خود را در این زمینه در بخش نظرات همین مطلب با ما درمیان بگذارید. همچنین اگر پرسشی در مورد روش‌های معرفی‌شده در این مطلب دارید، در همین قسمت درج کنید تا پاسخ خود را دریافت نمایید.

به این مطلب امتیاز دهید
ممنونیم، امتیاز شما ثبت شد 🙂

بیشتر بخوانید

آموزش 9 روش رفع ارور Windows cannot access the specified ویندوز 10 و ویندوز 11
۹ روش رفع ارور Windows cannot access the specified ویندوز ۱۰ و ویندوز ۱۱
آموزش تعیین اجازه و مجوز دسترسی در اندروید به صورت موقت
آموزش تعیین اجازه و مجوز دسترسی در اندروید به صورت موقت
جلوگیری از دسترسی برنامه ها به اینترنت اندروید
۳ روش جلوگیری از دسترسی برنامه ها به اینترنت اندروید
مدیریت مجوز دسترسی به میکروفن و وبکم در گوگل کروم ، فایرفاکس و..

نظرات

×